Stěhování do Anglie s 10letým dítětem

10
19.11.11 20:50

Stěhování do Anglie s 10 letým dítětem

Ahojky, chtěla by jsem se zeptat na radu některých, kdo má již takovouto zkušenost. Plánuji odjet za prací do Anglie, kde mám možnost práce i ubytování u známého. Chtěla by jsem sebou vzít i svého 10letého syna, protože nechat ho zde v ČR u svých rodičů, tedy jeho babičky nevidím jako reálné a navíc jako mámě by mi to asi „rvalo srdce“. Syn je ale velice citlivý, anglicky neumí,chci pro něj samozřejmě to nejlepší a tak teď nevím co dál. Jak se takto velké děti aklimatizují, školní docházka(výuka) je prý jiná než v ČR…atd. Pokud má s tímto někdo zkušenost, prosím poraďte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
19.11.11 20:57

ve skole by mel dostat osobniho asistenta takze v tom problem nevidim,kazdopadne by bylo dobre do nej rychle nahustit nejake zaklady Anglictiny,v 10 nebo 11 se zacina na secondery school,je tady v nich velky rozdil a do skoly ho prijmou podle bydliste,urcite si dopredu zjistit co je to za skolu a jake ma vysledky.Cim lepsi ctvrt tim lepsi skola.Sok je to ze zacatku pro vsechny,my sem sli s detma 9 a 12 let

• Citovat
  • Upravit
10
19.11.11 21:01

Osobního asistenta? Mám si pod tímto představit někoho, kdo se o něj celkově na začátku postará? To by bylo přece až moc skvělé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
19.11.11 21:06
marry76 píše:
Osobního asistenta? Mám si pod tímto představit někoho, kdo se o něj celkově na začátku postará? To by bylo přece až moc skvělé…

budou mit nekoho,kdo jim jednou az dvakrat tydne bude pomahat s Anglictinou, v jedne skole mela dcera denne asistentku,jak kde,pak za nimi jeste jednou tydne jezdila do skoly ceska asistentka,ale to nevim jestli je vsude

• Citovat
  • Upravit
13114
19.11.11 22:15

Ahoj, my se stěhovali před 10 dny do Londýna. Syn má 6 let, chodí do mezinárodní školy, mluví italsky a česky, anglicky umí pár slovíček. Ve škole má k sobě asistentku, která mu se vším pomáhá. Tady je i rozdíl, že děti začínají v Anglii školu už nějak od 4let, takže ve věku 6let umí už číst a počítat, což můj syn zatím moc neumí. Takže má svůj studijní plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.11.11 22:48

ahoj ja se stehovala se 4letou dcerou loni v rijnu, neumela anglicky ani slovo a dneska mluvi vyborne, vse ma naposlouchane jen ze skoly, perfektni prizvuk. byl znat kazdy den.do kolektivu ve skole se zaclenila bez problemu.asistenta nemela, ale ucitelky maji velkou snahu se s ni domluvit. hodne zalezi na synovi, jakou ma povahu. pokud se tomu nebrani, bude to pro nej jen+, takove zkusenosti a anglictina se budou urcite hodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.11.11 12:17

Hm, takhle když vidím ty odpovědi, připadá mi že vzít si syna sebou není až tak složité a snad mu tím ani nijak neublížím. Ještě se chci zeptat, ohledně mé práce, zatím nevím co by jsem měla dělat a jak je to s časem…tedy jakou by jsem měla mít pracovní dobu, fungují v Anglii nějaké družiny? Nebo prostě jak to tam asi chodí. Jde o to, že se synem pojedu sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.11.11 12:20

skola konci kazdy den ve stejnou dobu,vetsinou v rozmezi 15-16 hodin,po skole na secondary jsou jedine krouzky,na primary neco takoveho snad existuje,ale nevim do kolika,tyhle veci se tu resi spise pres nejakou osobu,ktera dite pohlida,existuje na to i uleva od statu,ale ja presne nevim,nikdy jsem tohle neresila

• Citovat
  • Upravit
10
20.11.11 12:31

A jak to je, když má práce má být zatím bez smlouvy? Omlouvám, se ale tyhle informace mi nikdo o škole, ani jiné nemá kdo říct, tak zjišťuji vše co se dá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.11.11 12:34
marry76 píše:
A jak to je, když má práce má být zatím bez smlouvy? Omlouvám, se ale tyhle informace mi nikdo o škole, ani jiné nemá kdo říct, tak zjišťuji vše co se dá :-)

O jakou praci se jedna ??
Jinak tady je zcela bezne,ze pracovni smlouva nemusi byt pisemna,ale pouze slovni

• Citovat
  • Upravit
10
20.11.11 13:37

Ohledně práce zatím nevím, má mi ji zařídit známý, ale protože má angličtina je zatím nic moc, myslím že to bude něco, kde ji moc potřebovat nebudu. A jak to je s lékařem? Slyšela jsem i něco takového, že to není jako u nás, a moc to tam nefunguje. Co je na tom prosím pravdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.11.11 13:42

A nevíte jak je to poté s návratem? Třeba by jsme tam zůstali dva tři roky, nevím,… jak by to měl poté se školou zase v ČR, když tam je to vlastně trošku jiné. Je tato škola uznatelná? Může třeba nastoupit zde v ČR na střední školu? A jak je to v Anglii s prázdninami? Omlouvám se na za spoustu otázek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.11.11 14:04

aha,takze asi takhle,dite bych sebou nebrala dokud nebudes mit zarizenou praci,vybranou skolu,vyrizene davky,bude to zahul pro Tebe natoz pro nej,vzala bych ho sem az bude vse vyrizene
na praci bacha,nevim,kdo Ti ji ma zaridit,jak moc dobry pritel to je,urcite bych se zajimala jestli to bude pro Agenturu nebo primo pro Brity,zavani mi to smenovanim,takze takhle male dite by nemelo byt doma samo,jsou tu kvoty,ze ty musis mit pokoj na spani a maly taky,takze pokud budete nekde na share housu,tak kdyby vas treba sousedi udali,hrozi pruser,
nedovedu si predstavit,co by to bylo za praci,aby se Ti vyplatilo si z toho neco nasetrit na zivot v CR,zlaty casy libry uz skoncili
pokud se chcete vratit,tak by kluk mel kazdy rok jezdit do CR na zkousky z Cestiny,dejepisu a zemepisu a posilat do CR do sve skoly prelozene vysvedceni,velke prazdniny zacinaji v polovine cervence a konci v srpnu

• Citovat
  • Upravit
13114
20.11.11 18:07

Marry, ve kterém městě budeš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.11.11 17:36

Přesně nevím, asi Shipton Under Wychwood.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí