Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pemi: taky si myslím že pro syna to vůbec nebude těžké.
Naopak dáš mu jeden velikej dar, kterej je k nezaplacení a to druhý jazyk naprosto přirozeně. Navíc angličtinu ![]()
my jsme v německu a asi tu nebudeme věčně, manžel by raději pracoval v anglickém prostředí, a má tu smlouvu na dva roky, takže se budeme nejspíš zase stěhovat. Co nadělám. I když já jsem ráda, v čr mám sice rodinu, ale žít bych tam nechtěla.
taky si myslím,že v pozdějším věku je to už težší.Proto já řeším a přemýšlím kvůli synovi kterému je 6 a ještě ve škole nebyl.
to je zvláštní se pořád stěhovat.Já jsem vždycky chtěla mít pevné místo a bdovat,ale přítel přišel a hned to může být jinak.On by tam mooc chtěl a já nevím. ![]()
děkuju za povzbuzení
asi máte provdu, nejhorší je že ani já anglicky neumím, sice tam mám tátu, který tam dost dlouho pracuje a i nějaká známé, ale dokud nerozumím já tak ani pořádně nic nezařídím ![]()
Moncabre: a neznáš tam někoho třeba, nebo manžel umí anglicky? Já myslím že by se popřípadě dalo domluvit, že by s ním ze začátku docházel do školy třeba někdo kdo by mu s těla jazykama prochu pomohl ![]()
a kam by jste se stěhovali?
přítel umí anglicky,už tam jednou za prací byl a teď nás přemlouvá taky.Stěhovali by jsme se do Birmighamu.
Tak já si myslím pokud přítel umí, tak by to nebyl až takový problém,stačilo by se třeba ve škole domluvit aby tam ze začítku byl chvilku s ním aby se pak nebál nebo tak
ber to tak že taková možnost se nenaskytne jen tak a pro děti to bude velkým přínosem, jde jen o ten začátek a to taky nebude taková hrůza. ![]()
děkuji za názor.Ještě jde taky o peníze, holky mi psali, že mi tu vezmou rodičák a tam budeme mít nějaké sociální dávky,ale nevím zda by nám to stačilo.Máme ještě dvouměsíční holčičk.Jinak máš hezkého syna, má velké oči. ![]()
Ty peníze řeším, protože tady máme v rekonstrukci barák a druhý stavíme a máme na ně hypotéky, tak aby jsme vyšli a měli se dobře.
děkuju.
Tak s tím ti moc já neporadím,o tomhle moc nevím, ale určetě tě tam nenechaj bez koruny, ale kolik ti daj a jak dlouho trvá vyřízení, to nemám ponětí.
Pak dej vědět jak to dopadlo, alespoň bych věděla o někom kdo tam umí česky ![]()
MoncaBre píše:
Ty peníze řeším, protože tady máme v rekonstrukci barák a druhý stavíme a máme na ně hypotéky, tak aby jsme vyšli a měli se dobře.
Jo tak to už tě chápu, to je těžké rozhodování.
MoncaBre píše:
Určitě dám.Tak zatím ahoj a zase někdy.Dobrou noc
Dobrou noc ![]()
holky ja taky porad neumim anglicky, sice tu ziji uz vic nez rok, ale jsem vecne doma s detma a kontakt s reci je skoro 0. vse vyrizuje manzel.
nic me nenuti se ucit, nejak tu anglictinu ani nepotrebuju
Tak já jsem ve fázi učení, základy sice mám, ale ráda bych z toho stěhování vytřískala alespon jazyk. Tak jsem si najmula učitele, angličtinu mám 2×týdně po 2hodinách.
Dobrý den, četla jsem si vaši diskuzi a proto bych se ráda informovala. Jsem maminka na mateřské dovolené. Mám dvě děti ve věku 4 let a 1 roku. Chci se přestěhovat s dětmi a sestrou 21 let do Anglie. Jsem vdaná, ale žijeme s manželem odděleně. Můžete mi prosím poradit co všechno budu potřebovat vyřídit, jaké doklady a kde seženu nějaké levné ubytování, jak to tam chodí atd. Musím z čr odejít kvůli manžela, nechce se dát rozvést a dělá jen problémy, děti mám ve své péči, jelikož bydlíme odděleně. Budu ráda za všechny informace, moc děkuji.