Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pav86 svým způsobem nejsi omezená v ničem. žádný sociálky nic tě nehlídá. peníze ti budou chodit tak jako tak. z tvého učtu jde vybírat i v cizině tak v tom by nebyl problém. jediný co bych řešila je ten doktor pro miminko. ohledně očkování atd. určitě budeš muset něco v UK platit kdyby se náhodou něco stalo. nevím jak to tam funguje ohledně zdravotní péče. Jde halvně taky o to že pokud by jsi lítala na očkování, tak aby pak mimi nemělo třeba horečky atd. Určo bych vždycky zůstala na pár dní u rodičů…
Pokud zijes v UK, tak spadas pod britsky zdravotni system, tten je tu zdarma, problem muze byt pouze pak s ceskou pojistovnou, protoze vyuzivat zdravotni pojisteni dvou zemi v EU je nezakonne, v praxi zalezi na tom, jake mas stesti a na jake uredniky narazis, nekomu to projde a nekomu ne
@rachel55 on už dlouho zdarma nebude. Už chtějí zavést péči zdarma jen pro pojištěnce. I když zatím to tedy opravdu jde, ale loni jsem už v těhotenství podepisovala nějaké papíry, že mám na péči nárok a pokud se zjistí, že ne, že to budu muset zaplatit. V prvním těhotenství jsem nic takového nepodepisovala. Takže už se pomalu začíná to zdravotnictví asi jistit.
@trpaslinka tam jde si opravdu o to, aby sis zaroven neplatila pojisteni jinde a necerpala ho i v UK, ne? A taky asi o to, zda tu opravdu zijes? Ja tedy zatim o tom nic neslysela, pouze ze se jim nelibi, ze kazdy kdo sem prijede ma hned narok
Jinak kamarádka si i nadále platí pojištění v ČR. Tam využívá české pojišťovny. Tady má pojištění a využívá NHS. Já osobně jsem pojištěna jen zde a v ČR využívám péči, jen když je nezbytně nutné (zatím jen jednou zubař) na UK kartičku pojištěnce.
O, takze kamaradk a se presne chova, tak jak nema, ale pokud na to nikdo neprijde, tak je to v poho
@rachel55 ona tak tráví čas půl na půl. Takže pro ni je jednodušší mít pojištění v obou zemích. Navíc si nemyslím, že ani UK ani české straně nebude vadit, že platí víc na pojištění. I když sama jsem ji před lety varovala, že by s tím mohla mít problém. Já si zatím vystacim s UK pojištěním. Nechala jsem si vystavit EHIC kartu a zatím mi stačí. Jak to bude nejvhodnější pro tazatelku, předpokládám asi opravdu tady jen tu nezbytnou péči a vše ostatní v ČR ![]()
@trpaslinka ja mam stake i UK KARTICKU POJISTENCE ALE Z DOB KDY JSEM TAM PRACOVALA ted uz v uk neodvadim pojisteni. Nikdy jsem UK zdravotnictvi nevyuzila a jezdila ke svym doktorum tady v CR tak to asi necham tak jen mi jde o prcka i kdyz zatim na nemoci netrpi a s ockovan m diky homeopatikum nema problem. Jeste to promyslim a konzultuji s jeho doktorkou
Moc dekuji
@trpaslinka píše:
@rachel55 ona tak tráví čas půl na půl. Takže pro ni je jednodušší mít pojištění v obou zemích. Navíc si nemyslím, že ani UK ani české straně nebude vadit, že platí víc na pojištění. I když sama jsem ji před lety varovala, že by s tím mohla mít problém. Já si zatím vystacim s UK pojištěním. Nechala jsem si vystavit EHIC kartu a zatím mi stačí. Jak to bude nejvhodnější pro tazatelku, předpokládám asi opravdu tady jen tu nezbytnou péči a vše ostatní v ČR
Jenze ono neni mozne platit si pojisteni v obou statech, lze to jedine v pripade, ze si pozada o vyjimku. Jinka muze byt opojistena jen v jednom state EU.
@mroe je to možné, já ji kdysi také řekla, že mám pocit, že to nejde. Já jen říkám, jak to dělá. Já sama v ČR pojištění zrušila. Jo a když jsem na pojišťovně řekla, a dokázala, že v UK jsem byla pojištěna od června, stejně mě nechali zaplatit těch pár měsíců s tím musím. Takže mě pojistovna přinutila mit platbu v obouch státech za cca 3 měsíce. ![]()
Zdravím, mám takový problém. S bývalím přítelem máme 2r. dcerku, od té doby co jsme se rozešli tak se snaží dělat problémy a pořád mě chce zpět. Našla jsem si ale přítele co bydlí v anglii, má tam dobrou práci a nechce se vrátit do Čech.. Tady začíná ten problém, chtěl aby jsem se s malou odstěhovala za ním, jenže už teď vím že EX bude dělat problémy a to dost velký. Tak mám plnou hlavu myšlenek a přemýšlím zda se odstěhovat nebo ne..Vůbec nevím co mám dělat, natož o co si zažádat. Zažili jste to také někdo? Takovou bezmoc.. děkuji za odepsání a za rady ![]()
Chtěla bych se informovat ohledně stěhování do Anglie. Mám 2 letého chlapečka a půl roční holčičku, pobírám rodičovský příspěvek a uvažuji o přestěhování do Anglie. Tady v čr musím být na rodičovském příspěvku 4roky, kdybych odjela s dětma do anglie, tak o rodičovský přijdu? nedostávala bych tam žádné peníze na děti? Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…? Taky jsem se chtěla zeptat jak to je se školami pro děti, kolik tak stojí? A když bych byla v Anglii s dětma, tak se tam dá učit i čeština? aby děti uměli anglicky i česky? a ohledně práce pro matky, dá se tam nějaká najít, abych pracovala jen ranní směny? abych mohla vyzvedávat děti ze školy a školky? nějaká práce, kde není třeba umět anglicky? protože anglicky neumím
moc děkuji za informace
@MarkiEliPatula píše:
Chtěla bych se informovat ohledně stěhování do Anglie. Mám 2 letého chlapečka a půl roční holčičku, pobírám rodičovský příspěvek a uvažuji o přestěhování do Anglie. Tady v čr musím být na rodičovském příspěvku 4roky, kdybych odjela s dětma do anglie, tak o rodičovský přijdu? nedostávala bych tam žádné peníze na děti? Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…? Taky jsem se chtěla zeptat jak to je se školami pro děti, kolik tak stojí? A když bych byla v Anglii s dětma, tak se tam dá učit i čeština? aby děti uměli anglicky i česky? a ohledně práce pro matky, dá se tam nějaká najít, abych pracovala jen ranní směny? abych mohla vyzvedávat děti ze školy a školky? nějaká práce, kde není třeba umět anglicky? protože anglicky neumímmoc děkuji za informace
Jsi docela odvážná. Neumíš ani slovo anglicky, pracovat zatím nemůžeš, ptž máš malé děti, takže čekáš, že tě bude živit stát. Myslím, že v tvé situaci to není reálné a upřímně tě obdivuji. Musíš počkat, až ti odrostou děti, naučit se mezitím anglicky, najít si tam prác, bydlení atd.,není to tak snadné.
@MarkiEliPatula píše:
Chtěla bych se informovat ohledně stěhování do Anglie. Mám 2 letého chlapečka a půl roční holčičku, pobírám rodičovský příspěvek a uvažuji o přestěhování do Anglie. Tady v čr musím být na rodičovském příspěvku 4roky, kdybych odjela s dětma do anglie, tak o rodičovský přijdu? nedostávala bych tam žádné peníze na děti? Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…? Taky jsem se chtěla zeptat jak to je se školami pro děti, kolik tak stojí? A když bych byla v Anglii s dětma, tak se tam dá učit i čeština? aby děti uměli anglicky i česky? a ohledně práce pro matky, dá se tam nějaká najít, abych pracovala jen ranní směny? abych mohla vyzvedávat děti ze školy a školky? nějaká práce, kde není třeba umět anglicky? protože anglicky neumímmoc děkuji za informace
Moc nerozumím. Neumíš Anglicky, nemáš práci, naopak dvě děti o které musíš pečovat a chceš se stěhovat do Anglie? Jo a málem bych zapomněla, čekáš že budeš dostávat rodičák v Anglii!
Fakt síla. Už jsem tady četla lecos ale tohle patří mezi TOP 10!
@berusa.m tady se asi člověk nemůže na nic zeptat. Chtěla sem jen normální názor a né hned urážky, příště nikomu nic nekomentuj!!