Stěhování do Anglie s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
18.1.12 22:17

Pemi: taky si myslím že pro syna to vůbec nebude těžké.
Naopak dáš mu jeden velikej dar, kterej je k nezaplacení a to druhý jazyk naprosto přirozeně. Navíc angličtinu :palec:

my jsme v německu a asi tu nebudeme věčně, manžel by raději pracoval v anglickém prostředí, a má tu smlouvu na dva roky, takže se budeme nejspíš zase stěhovat. Co nadělám. I když já jsem ráda, v čr mám sice rodinu, ale žít bych tam nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.1.12 22:20

taky si myslím,že v pozdějším věku je to už težší.Proto já řeším a přemýšlím kvůli synovi kterému je 6 a ještě ve škole nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.1.12 22:24

to je zvláštní se pořád stěhovat.Já jsem vždycky chtěla mít pevné místo a bdovat,ale přítel přišel a hned to může být jinak.On by tam mooc chtěl a já nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
18.1.12 22:27

děkuju za povzbuzení ;) asi máte provdu, nejhorší je že ani já anglicky neumím, sice tam mám tátu, který tam dost dlouho pracuje a i nějaká známé, ale dokud nerozumím já tak ani pořádně nic nezařídím :roll:
Moncabre: a neznáš tam někoho třeba, nebo manžel umí anglicky? Já myslím že by se popřípadě dalo domluvit, že by s ním ze začátku docházel do školy třeba někdo kdo by mu s těla jazykama prochu pomohl :nevim:
a kam by jste se stěhovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.1.12 22:36

přítel umí anglicky,už tam jednou za prací byl a teď nás přemlouvá taky.Stěhovali by jsme se do Birmighamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
18.1.12 22:42

Tak já si myslím pokud přítel umí, tak by to nebyl až takový problém,stačilo by se třeba ve škole domluvit aby tam ze začítku byl chvilku s ním aby se pak nebál nebo tak ;) ber to tak že taková možnost se nenaskytne jen tak a pro děti to bude velkým přínosem, jde jen o ten začátek a to taky nebude taková hrůza. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.1.12 22:47

děkuji za názor.Ještě jde taky o peníze, holky mi psali, že mi tu vezmou rodičák a tam budeme mít nějaké sociální dávky,ale nevím zda by nám to stačilo.Máme ještě dvouměsíční holčičk.Jinak máš hezkého syna, má velké oči. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.1.12 22:50

Ty peníze řeším, protože tady máme v rekonstrukci barák a druhý stavíme a máme na ně hypotéky, tak aby jsme vyšli a měli se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
18.1.12 22:59

děkuju.
Tak s tím ti moc já neporadím,o tomhle moc nevím, ale určetě tě tam nenechaj bez koruny, ale kolik ti daj a jak dlouho trvá vyřízení, to nemám ponětí.
Pak dej vědět jak to dopadlo, alespoň bych věděla o někom kdo tam umí česky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.1.12 23:01

Určitě dám.Tak zatím ahoj a zase někdy.Dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
18.1.12 23:02
MoncaBre píše:
Ty peníze řeším, protože tady máme v rekonstrukci barák a druhý stavíme a máme na ně hypotéky, tak aby jsme vyšli a měli se dobře.

Jo tak to už tě chápu, to je těžké rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
18.1.12 23:03
MoncaBre píše:
Určitě dám.Tak zatím ahoj a zase někdy.Dobrou noc :mavam:

Dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.1.12 12:20

holky ja taky porad neumim anglicky, sice tu ziji uz vic nez rok, ale jsem vecne doma s detma a kontakt s reci je skoro 0. vse vyrizuje manzel.
nic me nenuti se ucit, nejak tu anglictinu ani nepotrebuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
19.1.12 22:16

Tak já jsem ve fázi učení, základy sice mám, ale ráda bych z toho stěhování vytřískala alespon jazyk. Tak jsem si najmula učitele, angličtinu mám 2×týdně po 2hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gemik
26.3.12 16:46

Stěhování do anglie s dětmi

Dobrý den, četla jsem si vaši diskuzi a proto bych se ráda informovala. Jsem maminka na mateřské dovolené. Mám dvě děti ve věku 4 let a 1 roku. Chci se přestěhovat s dětmi a sestrou 21 let do Anglie. Jsem vdaná, ale žijeme s manželem odděleně. Můžete mi prosím poradit co všechno budu potřebovat vyřídit, jaké doklady a kde seženu nějaké levné ubytování, jak to tam chodí atd. Musím z čr odejít kvůli manžela, nechce se dát rozvést a dělá jen problémy, děti mám ve své péči, jelikož bydlíme odděleně. Budu ráda za všechny informace, moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix