Stěhování do Anglie s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1605
7.10.13 10:47

@pav86 svým způsobem nejsi omezená v ničem. žádný sociálky nic tě nehlídá. peníze ti budou chodit tak jako tak. z tvého učtu jde vybírat i v cizině tak v tom by nebyl problém. jediný co bych řešila je ten doktor pro miminko. ohledně očkování atd. určitě budeš muset něco v UK platit kdyby se náhodou něco stalo. nevím jak to tam funguje ohledně zdravotní péče. Jde halvně taky o to že pokud by jsi lítala na očkování, tak aby pak mimi nemělo třeba horečky atd. Určo bych vždycky zůstala na pár dní u rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
7.10.13 10:54

Pokud zijes v UK, tak spadas pod britsky zdravotni system, tten je tu zdarma, problem muze byt pouze pak s ceskou pojistovnou, protoze vyuzivat zdravotni pojisteni dvou zemi v EU je nezakonne, v praxi zalezi na tom, jake mas stesti a na jake uredniky narazis, nekomu to projde a nekomu ne

• Citovat
  • Upravit
12185
7.10.13 11:12

@rachel55 on už dlouho zdarma nebude. Už chtějí zavést péči zdarma jen pro pojištěnce. I když zatím to tedy opravdu jde, ale loni jsem už v těhotenství podepisovala nějaké papíry, že mám na péči nárok a pokud se zjistí, že ne, že to budu muset zaplatit. V prvním těhotenství jsem nic takového nepodepisovala. Takže už se pomalu začíná to zdravotnictví asi jistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
7.10.13 11:16

@trpaslinka tam jde si opravdu o to, aby sis zaroven neplatila pojisteni jinde a necerpala ho i v UK, ne? A taky asi o to, zda tu opravdu zijes? Ja tedy zatim o tom nic neslysela, pouze ze se jim nelibi, ze kazdy kdo sem prijede ma hned narok

• Citovat
  • Upravit
12185
7.10.13 11:16

Jinak kamarádka si i nadále platí pojištění v ČR. Tam využívá české pojišťovny. Tady má pojištění a využívá NHS. Já osobně jsem pojištěna jen zde a v ČR využívám péči, jen když je nezbytně nutné (zatím jen jednou zubař) na UK kartičku pojištěnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
7.10.13 11:17

O, takze kamaradk a se presne chova, tak jak nema, ale pokud na to nikdo neprijde, tak je to v poho

• Citovat
  • Upravit
12185
7.10.13 11:29

@rachel55 ona tak tráví čas půl na půl. Takže pro ni je jednodušší mít pojištění v obou zemích. Navíc si nemyslím, že ani UK ani české straně nebude vadit, že platí víc na pojištění. I když sama jsem ji před lety varovala, že by s tím mohla mít problém. Já si zatím vystacim s UK pojištěním. Nechala jsem si vystavit EHIC kartu a zatím mi stačí. Jak to bude nejvhodnější pro tazatelku, předpokládám asi opravdu tady jen tu nezbytnou péči a vše ostatní v ČR :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
7.10.13 11:32

@trpaslinka ja mam stake i UK KARTICKU POJISTENCE ALE Z DOB KDY JSEM TAM PRACOVALA ted uz v uk neodvadim pojisteni. Nikdy jsem UK zdravotnictvi nevyuzila a jezdila ke svym doktorum tady v CR tak to asi necham tak jen mi jde o prcka i kdyz zatim na nemoci netrpi a s ockovan m diky homeopatikum nema problem. Jeste to promyslim a konzultuji s jeho doktorkou
Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
7.10.13 11:33
:x
@trpaslinka píše:
@rachel55 ona tak tráví čas půl na půl. Takže pro ni je jednodušší mít pojištění v obou zemích. Navíc si nemyslím, že ani UK ani české straně nebude vadit, že platí víc na pojištění. I když sama jsem ji před lety varovala, že by s tím mohla mít problém. Já si zatím vystacim s UK pojištěním. Nechala jsem si vystavit EHIC kartu a zatím mi stačí. Jak to bude nejvhodnější pro tazatelku, předpokládám asi opravdu tady jen tu nezbytnou péči a vše ostatní v ČR :nevim:

Jenze ono neni mozne platit si pojisteni v obou statech, lze to jedine v pripade, ze si pozada o vyjimku. Jinka muze byt opojistena jen v jednom state EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.10.13 11:45

@mroe je to možné, já ji kdysi také řekla, že mám pocit, že to nejde. Já jen říkám, jak to dělá. Já sama v ČR pojištění zrušila. Jo a když jsem na pojišťovně řekla, a dokázala, že v UK jsem byla pojištěna od června, stejně mě nechali zaplatit těch pár měsíců s tím musím. Takže mě pojistovna přinutila mit platbu v obouch státech za cca 3 měsíce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.15 01:26

Mám přítele v anglii

Zdravím, mám takový problém. S bývalím přítelem máme 2r. dcerku, od té doby co jsme se rozešli tak se snaží dělat problémy a pořád mě chce zpět. Našla jsem si ale přítele co bydlí v anglii, má tam dobrou práci a nechce se vrátit do Čech.. Tady začíná ten problém, chtěl aby jsem se s malou odstěhovala za ním, jenže už teď vím že EX bude dělat problémy a to dost velký. Tak mám plnou hlavu myšlenek a přemýšlím zda se odstěhovat nebo ne..Vůbec nevím co mám dělat, natož o co si zažádat. Zažili jste to také někdo? Takovou bezmoc.. děkuji za odepsání a za rady ;)

• Citovat
  • Upravit
MarkiEliPatula
22.9.15 10:30

Dobrý den, mám dotaz

Chtěla bych se informovat ohledně stěhování do Anglie. Mám 2 letého chlapečka a půl roční holčičku, pobírám rodičovský příspěvek a uvažuji o přestěhování do Anglie. Tady v čr musím být na rodičovském příspěvku 4roky, kdybych odjela s dětma do anglie, tak o rodičovský přijdu? nedostávala bych tam žádné peníze na děti? Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…? Taky jsem se chtěla zeptat jak to je se školami pro děti, kolik tak stojí? A když bych byla v Anglii s dětma, tak se tam dá učit i čeština? aby děti uměli anglicky i česky? a ohledně práce pro matky, dá se tam nějaká najít, abych pracovala jen ranní směny? abych mohla vyzvedávat děti ze školy a školky? nějaká práce, kde není třeba umět anglicky? protože anglicky neumím :( moc děkuji za informace

• Citovat
  • Upravit
8040
22.9.15 10:35
@MarkiEliPatula píše:
Chtěla bych se informovat ohledně stěhování do Anglie. Mám 2 letého chlapečka a půl roční holčičku, pobírám rodičovský příspěvek a uvažuji o přestěhování do Anglie. Tady v čr musím být na rodičovském příspěvku 4roky, kdybych odjela s dětma do anglie, tak o rodičovský přijdu? nedostávala bych tam žádné peníze na děti? Protože, kdybych se tam přestěhovala, tak bych musela být doma s dětma a nemohla bych hned pracovat a nějaký příjem bych musela dostávat abych platila nájem a stravu…? Taky jsem se chtěla zeptat jak to je se školami pro děti, kolik tak stojí? A když bych byla v Anglii s dětma, tak se tam dá učit i čeština? aby děti uměli anglicky i česky? a ohledně práce pro matky, dá se tam nějaká najít, abych pracovala jen ranní směny? abych mohla vyzvedávat děti ze školy a školky? nějaká práce, kde není třeba umět anglicky? protože anglicky neumím :( moc děkuji za informace

Jsi docela odvážná. Neumíš ani slovo anglicky, pracovat zatím nemůžeš, ptž máš malé děti, takže čekáš, že tě bude živit stát. Myslím, že v tvé situaci to není reálné a upřímně tě obdivuji. Musíš počkat, až ti odrostou děti, naučit se mezitím anglicky, najít si tam prác, bydlení atd.,není to tak snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.9.15 10:36
@MarkiEliPatula píše:

Moc nerozumím. Neumíš Anglicky, nemáš práci, naopak dvě děti o které musíš pečovat a chceš se stěhovat do Anglie? Jo a málem bych zapomněla, čekáš že budeš dostávat rodičák v Anglii! :potlesk: Fakt síla. Už jsem tady četla lecos ale tohle patří mezi TOP 10!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkiEliPatula
22.9.15 10:47

@berusa.m tady se asi člověk nemůže na nic zeptat. Chtěla sem jen normální názor a né hned urážky, příště nikomu nic nekomentuj!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix