Stěhovat se hned?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
29.1.17 15:16

Hned bych se nestěhovala, až bych se v nové práci zapracovala a měla smlouvu na neurčito, to nevím, jak máš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.1.17 15:18

To 1+1 by samozřejmě v nejhoršim stačilo, ale to je za 7500 se všim všudy. A 2500 mi jako zase takovej rozdíl nepřijde. A za těch 2500 navíc je navíc 30metrů čtverečních, krásnej byt, (ten menší vypadá tragicky), nehledě nato, že u 1+1 se plati provize realitce a u 2+1 ne. Ale bojim se, že zmizí, jakože 100% zmizí, zatim všechno zmizelo. Na byty koukam taky už dýl. POsledně jsem psala okamžitě po zveřejnění inzerátu na pronájem, a volal mi makléř, že měli 40!! nabídek, že mam smůlu. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.1.17 15:20

@Aletheia mám ušetřeno 80000. To dám na první nájem, kauci, nějaký vybavení a minimálně 20 si chci nechat pro případ nouze.

edit: a zas tak mega to není, je to 2+1, 60 metrů. Ale fakt super místo, ideální na delší dobu… Je to tady čim dál tím dražší :think:

Příspěvek upraven 29.01.17 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
29.1.17 15:21
@quinty píše:
To 1+1 by samozřejmě v nejhoršim stačilo, ale to je za 7500 se všim všudy. A 2500 mi jako zase takovej rozdíl nepřijde. A za těch 2500 navíc je navíc 30metrů čtverečních, krásnej byt, (ten menší vypadá tragicky), nehledě nato, že u 1+1 se plati provize realitce a u 2+1 ne. Ale bojim se, že zmizí, jakože 100% zmizí, zatim všechno zmizelo. Na byty koukam taky už dýl. POsledně jsem psala okamžitě po zveřejnění inzerátu na pronájem, a volal mi makléř, že měli 40!! nabídek, že mam smůlu. Takže asi tak.

Nj, tak to možná už bude taky pryč, ne? Tam zkus nezávazně zavolat, ať víš, jestli to máš vůbec řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7200
29.1.17 15:23
@quinty píše:
@Aletheia mám ušetřeno 80000. To dám na první nájem, kauci, nějaký vybavení a minimálně 20 si chci nechat pro případ nouze.

Neutrácej zbytečně za vybavení, rezervu si nech větší, pořebuješ dva nájmy+na dva měsíce stravu, aspoň 30 měj bokem. A i tak je tam obrovské riziko když nejsi ještě ani po zkušebce. Ale tak co, přinejhorším příjdeš s prosíkem domů a budeš to poslouchat všechno znova než se zase něco objeví.
Samostatné bydlení fakt není taková sranda jak to vypadá. Sama bych do tak velkého nájmu nešla, ani s takovým platem. Jakmile se totiž tobě něco stane tak jsi v háji a bez bytu. Nemáš tam tu pojistku druhé osoby. Ale pokud to chceš zkusit tak hurá na to. Zkušenost to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
29.1.17 15:30

Co kdyz bude dcera ve skolce hodne marodit? Budete mit hlidani nebo OCR? To byste sla s prijmem dost dolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
29.1.17 15:33

10.000 Kč mi včetně všeho připadá super. U nás ve městě na téhle částce začínají garsonky bez poplatků :think:. Já bych to asi riskla, i když jsem trochu posera :roll: a přemýšlím nad vším možným (a jsem spíš pesimistický realista :lol: ). Pokud je to s nabídkami na byty u Vás tak špatné, jak píšeš, tak to ber, a rychle :kytka: Vybavení stačí základ (postel, skříň) zbytek pak časem dokoupíš :kytka:

Příspěvek upraven 29.01.17 v 15:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.1.17 15:33

@dana.dv hlídání mám. Moje mamka nechodí do práce a slíbila, že bude pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.1.17 15:39

Já bych do toho asi šla, jestli je ten byt tak výhodný (centrum, školka, vše blízko) a blbě se shání byty, tak určitě. Držím palce, ať ta práce vyjde a nemusíš řešit případné stěhování zpět k mamce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.17 15:42

Šla bych do toho. Ale když vidím ty nájmy v jiných městech, tak je mi úplně mdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33377
29.1.17 15:52

@quinty Asi bych do toho šla, píšeš že máš našetřeno take když nebudeš utrácet za nepotřebné věci a koupíš si zatím jen to opravdu nutné tak by neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.1.17 15:55

Děkuju vám za podporu a za názory. Za ty proti i pro. Opravdu se na to snažím dívat realisticky. Ale říkám si proč by to nemělo vyjít. Ta práce je o tom logicky přemejšlet a umět organizovat lidi, což umí každá ženská, minimálně tu organizaci :mrgreen: + jazyky a počítač, což mam, tak proč ne??

Musim si věřit a makat na sobě a pak to půjde. Snad. Musí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.1.17 15:59

Já bych to minimálně zkusila. Jestli je tam malá nabídky podnájmů, tak by jsi mohla ještě hodně dlouho čekat na další.

A když to nevyjde, tak jsi to alespoň zkusila ;) Kam se vrátit máš, takže riskuješ jen, že přijdeš o nějaké peníze. Což z mého pohledu není tak tragické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 16:03

@quinty Platove jsme na tom podobne. Prvniho cervna jsem nastoupila do prace, devatenacteho jsem si komplikovane zlomila nohu, tezka operace a tri mesice pracovni neschopnost. Kdybych mela platit desitku najmu, nemela bych s ditetem co jist. Premyslej i o tom.
A to jsem mela stesti na solidniho zamestnavatele, ktery nevyuzil prava zruseni PP ve zkusebni dobe.

Prosim o zachovani anonymity, citlivy udaj o vysce platu.

• Citovat
  • Upravit
704
29.1.17 16:07

Anonymní : to je mi jasný, že stát se může cokoliv. Ale jednou jsem na dítě sama, takže to riziko tady bude pořád. Musim mít rezervu. Jinak se připravit nemůžu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný