Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tamtama máš pravdu, mě hypotéka taky děsila. Nepodléhej mediální masáži. Ono nemovitost během 20-30 let splácení vysaje spoustu peněz nad rámec úvěru a pak se staneš vlastníkem staré nemovitosti, která vyžaduje další finanční injekce.
@Tamtama Pro me je tohle hodne zvlastni uvaha, ja bych se teda mnohem vic bala zit v cizim, co kdyz me vyhodi, co se mnou jednou bude, nemit nic sveho to bych ani neusnula, hrozna predstava. Co je na hypotece desneho? Kdyz se neco podela, tak to prodas, o nic nejde. Me by spis desilo a vadilo co penez bych vyhodila oknem. kdyz si to spocitam pri cca 10 000 mesicne, jen za rok to hodi peknou sumu, no a kdyz takto bydli nekdo treba pet let ![]()
@lauraka píše:
@Tamtama Pro me je tohle hodne zvlastni uvaha, ja bych se teda mnohem vic bala zit v cizim, co kdyz me vyhodi, co se mnou jednou bude, nemit nic sveho to bych ani neusnula, hrozna predstava. Co je na hypotece desneho? Kdyz se neco podela, tak to prodas, o nic nejde. Me by spis desilo a vadilo co penez bych vyhodila oknem. kdyz si to spocitam pri cca 10 000 mesicne, jen za rok to hodi peknou sumu, no a kdyz takto bydli nekdo treba pet let
Kdyby 5r.to bych u sebe jeste byla ochotna tolerovat, i kdyz brecela bych, kdyz bych si spocitala, ze uz pulka bytu mohla byt nase, nekdo takhke zije v najmu cely zivot, bez moznosti odkoupit ho nekdy.
Kasli na to, at si kazdy zije, jak umi, kazdy sveho stesti strujcem. My tak zit nezijeme a jini at se zaridi, jak umi ne.
@quinty píše:
Vim, že ve větších městech žijete úplně jinak a platy máte taky jiný, ale tady to opravdu není sranda. Ještě před měsícem jsem byla smířená s tím, že skončim ve fabrice, budu brát 14 čistýho a budu ráda. Dam za nějaký 1+1 8000, zbyde mi 6, zaplatim školku, jídlo a budu se modlit, aby přišly alimenty a abych měla za co koupit malý boty. Najednou jsem dostala šanci, plat na zdejší poměry dost dobrej, tak mi tech 10000, který by mi eventuelně zbyly na živobytí přijdou jako suma, s kterou jde obstojně žít. Jasně že by bylo lepší splácet si svůj byt, než cpát někomu peníze do kapsy, ale hypotéku mi teď nikdo nedá, to až po nějaké době. Já bych absolutně tolik nepospíchala, ale s mátinkou si lezem na nervy. Každá máme o výchově a o životě celkově úplně jiný představy, jinej přístup a vzniká na můj vkus až příliš mnoho třecích ploch.
No kdyz musis, tak musis. Jeste to promysli poradne, pockej po skonceni te zkusebky a byt tebou bych hledala levnejsi byt a ty usetrene peníze valit do stavebka, setrit, šetřit no.
@lauraka na hypotéce je pro mě děsné to, že zkrátka dlužím.. nemám potřebu vlastnit jakoukoliv nemovitost, jsem líná a to by bylo moc práce
ale mám byt od města, kde, dokud budu platit, nehrozí, že by mě někdo vyhodil..