Stěhovat se hned?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
704
29.1.17 16:07

Anonymní : to je mi jasný, že stát se může cokoliv. Ale jednou jsem na dítě sama, takže to riziko tady bude pořád. Musim mít rezervu. Jinak se připravit nemůžu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
29.1.17 16:19

Pokud jde o vybavení, tak doporučuji zadat googlu za odvoz a podobné věci, člověk tam najde i něco za symbolickou cenu.
U nás ve městě navíc mají i bazary nábytku, tak bych se tam porozhlédla.
Není nutno utrácet za nové.
Do postele snad jen matrace a zbytek se dá sehnat za hubičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
29.1.17 16:28

@quinty ještě výdrž..Náhoda je blbec a tohle by se ti mohlo šeredně vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.1.17 16:38

@Sany80s já vim. Nehodlam si okamžitě zařídit celej byt. Spíš jen to nejnutnější. Malý pokojík, ledničku, pračku a postel pro mě. Klidně i z bazaru, to je mi jedno, ale nehodlam si kupovat věci jen proto, abych je měla ;) To je škoda peněz. Budu si postupně dokupovávat, ale tak, aby se mi tam líbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
29.1.17 16:40

Já to vidím tak, že jsi velmi rozumná.. Víš do čeho jdeš a chceš do toho jít.. S tvou rezervou bych do toho šla ;) Stát se může kdykoli cokoli.. Kdybys měla na všechno takto čekat, neměla bys dnes ani tu svou dcerku. No nemám pravdu ;) aže ti držím palce.. Akorát dodám, že také souhlasím s holkami, abys pořídila vybavení do bytu již použité :) Krom lednice a pračky možná. to se hodí do toho investovat.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.1.17 16:40

@quinty všechno je v hlavě. Když si budeš věřit, tak to dáš. Taky jsem změnila po x letech místo, šla na „vyšší“ post ve svém oboru, který jsem už leta nedělala a v poho.
Neboj se, bojuj. Udělěj si pro jistotu dobrou pojistku na úraz, nemoc a blbost a co bykdyby a pojisti se tak, ty peníze za to stojí, byt je za super cenu. V Brně za 10 000 seženeš s bídou 1+1,žádný 2+1. Tady by to brali všichni všema končetinama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
29.1.17 16:53

Ja na to koukam jinak, prijdou mi to vylozene vyhozene penize oknem. Z takoveho platu je 10 000 za pronajem teda hodne. Radsi bych jeste chvili zustala u mamy a nasetrila nejake penize, pak vzala hypoteku. Cpat 50% vyplaty za najem, nikdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.17 16:55

Řešila bych to nejdriv po zkusebce.
A vzala bych co nejmensi nejlevnejsi byt, aby se dalo bokem co nejvic usetrit, odkladat na vlastni. Ale ty si to udelej podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.1.17 16:56

@lauraka
Mam to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
29.1.17 16:57

@quinty jestli máš takovou rezervu tak do toho jdi :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.1.17 16:58

Ja bych sla do toho maleho a tech 2500 korun bych ukladala bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.1.17 17:04
@Jana525 píše:
Ja bych sla do toho maleho a tech 2500 korun bych ukladala bokem.

stejný názor. Je to polovina výplaty a 2 500 Kč je rozdíl podstatný. Nepodstatný by byl, pokud bys měla výplatu dvojnásobnou. Pamatuj, že na vše ostatní Ti zbyde jen 10 tisíc. Tedy uskrovnila bych se, na plnění snů je ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.1.17 17:08

@quinty ja bych šla do toho většího. Až se budeš po zkušebce stěhovat, tak to, co jsi ušetřila, dáš za stěhování, za zničené věci a tak. Risk je zisk a co horšího se může stát, než že dáš výpověď. Byla by u toho většího bytu smlouva na dobu určitou nebo neurčitou? Jestli neurčitou, můžeš dát vždy výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 17:18

Zjistila bych si u majitele toho většího bytu, jestli by tam nebyla možnost časem odkoupení do osobního vlastnictví. Jinak se přikláním k názorům jít raději do menšího, a šetřit na svoje bydlení, případně zůstat ještě chvíli u mamky, pak si vzít hypotéku. Proč by jsi vrážela půlku výplaty do cizího bytu, když za ty samé peníze si můžeš splácet svoje vlastní bydlení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.17 18:41

@nostress každý třeba nemá potřebu být ve vlastním.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie