Stěhovat se hned?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6180
29.1.17 18:57

@Tamtama a i kdyby tu potřebu měl, ne každej si to může dovolit. Což je něco, co půlce emimina (nebo možná spíš populace obecně) neustále uniká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.1.17 20:02
@Lily Evans píše:
@Tamtama a i kdyby tu potřebu měl, ne každej si to může dovolit. Což je něco, co půlce emimina (nebo možná spíš populace obecně) neustále uniká :lol:

No přesně tak. Koukám, že si to skoro každý maluje, jak Hurvínek válku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
29.1.17 20:29
@Kelsey píše: Řešila bych to nejdriv po zkusebce.
A vzala bych co nejmensi nejlevnejsi byt, aby se dalo bokem co nejvic usetrit, odkladat na vlastni. Ale ty si to udelej podle sebe.

Presne kdyz uz bych mermomoci pospichala do podnajmu, tak rozhodne vezmu levnejsi variantu, nac mi bude velkej byt, kdyz stejne nebude nikdy muj, akorat vyhodim vetsi prachy do popelnice. No a s pouhejma dvaceti tisicema je 2 500 rozdil docela znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
29.1.17 20:34
@nostress píše:
Zjistila bych si u majitele toho většího bytu, jestli by tam nebyla možnost časem odkoupení do osobního vlastnictví. Jinak se přikláním k názorům jít raději do menšího, a šetřit na svoje bydlení, případně zůstat ještě chvíli u mamky, pak si vzít hypotéku. Proč by jsi vrážela půlku výplaty do cizího bytu, když za ty samé peníze si můžeš splácet svoje vlastní bydlení? :think:

Tohle taky nechapu, ze se lidi do toho zenou. K cemu bude dle zakladatelky dobrej plat, kdyz polovinu z nej rozfofruje za bydleni? By mi tech penez bylo teda lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 20:42
@Lily Evans píše:
@Tamtama a i kdyby tu potřebu měl, ne každej si to může dovolit. Což je něco, co půlce emimina (nebo možná spíš populace obecně) neustále uniká :lol:

Sorry, ale jaký je rozdíl splácet třeba 10 000 kč za hypotéku na vlastní byt,
nebo platit 10 000 kč nájem, z kterého ji může majitel kdykoliv vyhodit na ulici.Si myslím, že v jistých lokalitách by neměla vyšší splátky na hypotéku, zvláště v případě menšího bytu. Každý si může spočíst, kolik to činí třeba za deset let, a to by už mohla mít splacený svůj vlastní byt, teda za předpokladu, že nechce být do smrti v podnájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.1.17 20:57
@nostress píše:
Sorry, ale jaký je rozdíl splácet třeba 10 000 kč za hypotéku na vlastní byt,
nebo platit 10 000 kč nájem, z kterého ji může majitel kdykoliv vyhodit na ulici.Si myslím, že v jistých lokalitách by neměla vyšší splátky na hypotéku, zvláště v případě menšího bytu. Každý si může spočíst, kolik to činí třeba za deset let, a to by už mohla mít splacený svůj vlastní byt, teda za předpokladu, že nechce být do smrti v podnájmu.

dnes už ale řada lidí může na hypotéku rovnou zapomenout. Pravidla se velmi zpřísnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.17 21:10

@nostress pro mě je třeba hypotéka nemyslitelná, nemohla bych spát s pocitem, že někde dlužím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 21:17
@Tamtama píše:
@nostress pro mě je třeba hypotéka nemyslitelná, nemohla bych spát s pocitem, že někde dlužím

Vždy se může něco stát. Člověk se tomu nesmí tak poddávat. Každá situace má svoje řešení. I byt zatížený hypotékou se dá prodat, v případě nenadálé události.
Krom toho, dneska jsou pojistky téměř na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
29.1.17 21:17

Vim, že ve větších městech žijete úplně jinak a platy máte taky jiný, ale tady to opravdu není sranda. Ještě před měsícem jsem byla smířená s tím, že skončim ve fabrice, budu brát 14 čistýho a budu ráda. Dam za nějaký 1+1 8000, zbyde mi 6, zaplatim školku, jídlo a budu se modlit, aby přišly alimenty a abych měla za co koupit malý boty. Najednou jsem dostala šanci, plat na zdejší poměry dost dobrej, tak mi tech 10000, který by mi eventuelně zbyly na živobytí přijdou jako suma, s kterou jde obstojně žít. Jasně že by bylo lepší splácet si svůj byt, než cpát někomu peníze do kapsy, ale hypotéku mi teď nikdo nedá, to až po nějaké době. Já bych absolutně tolik nepospíchala, ale s mátinkou si lezem na nervy. Každá máme o výchově a o životě celkově úplně jiný představy, jinej přístup a vzniká na můj vkus až příliš mnoho třecích ploch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 21:24
@quinty píše:
Vim, že ve větších městech žijete úplně jinak a platy máte taky jiný, ale tady to opravdu není sranda. Ještě před měsícem jsem byla smířená s tím, že skončim ve fabrice, budu brát 14 čistýho a budu ráda. Dam za nějaký 1+1 8000, zbyde mi 6, zaplatim školku, jídlo a budu se modlit, aby přišly alimenty a abych měla za co koupit malý boty. Najednou jsem dostala šanci, plat na zdejší poměry dost dobrej, tak mi tech 10000, který by mi eventuelně zbyly na živobytí přijdou jako suma, s kterou jde obstojně žít. Jasně že by bylo lepší splácet si svůj byt, než cpát někomu peníze do kapsy, ale hypotéku mi teď nikdo nedá, to až po nějaké době. Já bych absolutně tolik nepospíchala, ale s mátinkou si lezem na nervy. Každá máme o výchově a o životě celkově úplně jiný představy, jinej přístup a vzniká na můj vkus až příliš mnoho třecích ploch.

Všechno má svůj čas. Uvidíš sama, jak ti to půjde v práci, jestli to bude všechno tak, jak to teď vypadá. Časem není nic vyloučeno. Ale z vlastní zkušenosti vím, že člověk si něco hezky nalinkuje, a život nám to namixuje úplně
jinak.Co ty víš, třeba v práci potkáš nějakého skvělého chlapa s vlastním bytem.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 21:25
@quinty píše:
Vim, že ve větších městech žijete úplně jinak a platy máte taky jiný, ale tady to opravdu není sranda. Ještě před měsícem jsem byla smířená s tím, že skončim ve fabrice, budu brát 14 čistýho a budu ráda. Dam za nějaký 1+1 8000, zbyde mi 6, zaplatim školku, jídlo a budu se modlit, aby přišly alimenty a abych měla za co koupit malý boty. Najednou jsem dostala šanci, plat na zdejší poměry dost dobrej, tak mi tech 10000, který by mi eventuelně zbyly na živobytí přijdou jako suma, s kterou jde obstojně žít. Jasně že by bylo lepší splácet si svůj byt, než cpát někomu peníze do kapsy, ale hypotéku mi teď nikdo nedá, to až po nějaké době. Já bych absolutně tolik nepospíchala, ale s mátinkou si lezem na nervy. Každá máme o výchově a o životě celkově úplně jiný představy, jinej přístup a vzniká na můj vkus až příliš mnoho třecích ploch.

2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.17 21:30

@nostress mně ani tak nejde o to, že by se mohlo něco stát, ale fakt nesnesu ten pocit, že dlužím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 21:33
@Tamtama píše:
@nostress mně ani tak nejde o to, že by se mohlo něco stát, ale fakt nesnesu ten pocit, že dlužím

Jenomže pokud by jsi byla v podnájmu, taky se může něco stát, a nebudeš mít třeba z čeho platit nájem, takže by jsi taky dlužila. :think: Nevím, jaké máš bydlení, ale dneska si většina mladých lidí těžko naspoří na vlastní byt, aby si ho mohli koupit za hotové. Taky bych z toho nebyla nijak nadšená, ale co mají dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.1.17 21:38

@nostress bydlím v podnájmu a hodlám zůstat, hůř než teď už na tom finančně být nemůžu :mrgreen: těch 5500 na nájem seženu vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
29.1.17 21:42
@Tamtama píše:
@nostress bydlím v podnájmu a hodlám zůstat, hůř než teď už na tom finančně být nemůžu :mrgreen: těch 5500 na nájem seženu vždycky

Třeba se to časem zlepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný