Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžou to být štěnice. Taky nám je do baráku přitáhli sousedé. Deratizace není nic hrozného. Vystříkají byt, odtáhnou sedačku, nikde to nenechává fleky. Rozhodně bych s tím neotálela. Štípnutí od štěnice opravdu hodně svědí. Většinou jdou na míste, kde je málo chlupů. Především na děti, ženy a potom muži. My s manželem spali vedle sebe a poštípaná jsem byla především já. Samozřejmě bych okamžitě psala na cestovku a deratizaci bych po nich požadovala uhradit.
@Malina9 a kde jste byli? Ať tam raději nejezdit, i když to se asi může stát všude v dnešní době ![]()
Zní to dost jako štěnice, já s nima naštěstí osobní zkušenost nemám, ale měli jsme je hodněkrát v okolí, tak jsem si o nich dost googlila. Zavolala bych desinsekcni firmu, oni přítomnost štěnic buď potvrdí nebo vyloučí. Ten postřik opravdu není nic hrozného, kdysi jsme si to nechali dělat u mojí mamky i preventivně, když je měla sousedka. No a jestli se to potvrdí, tak bych to chtěla samozřejmě uhradit cestovkou.
Svrab a stenice to je moje cestovatelska nocni mura. Pokud se stenice dotahnou do bytu tak nic jineho nez volat desinsekcni firmu nezbyva.
My si z dovolené přivezli vši, nejspíš z letadla, taky super, ale ty jsme zvládli zlikvidovat sami.
Děkuji všem za odpovědi! Vtipný je, že jsme už byli s mužem ubytovaní leckde asijské hostely nevyjímaje a nikdy jsme nic nepřivezli… Teď jsme byli v hezkém čistém penzionu v ČR a dopadlo to takhle. Ale pozorovala jsem si ty štípance (a taky dost googlila) a přijde mi, že ty od štěnice vypadají přeci jen jinak… Teď mě nic nesvědí, ale břicho mám plné teček různé velikosti - od úplně mini spíš hnědých až po větší červené, ty jsou i takové plastické. Nenapadá vás ještě nějaká jiná brebra, která by to mohla být? Přikládám foto. Má smysl jít na kožní, poznají z toho něco? A jak to vlastně funguje, asi mě nevezmou hned? Když jsem před rokem objednávala syna kvůli ekzému, dlouho jsme čekali.
@Malina9 ty jo..tak.neco pdoobneho ma.ted syn ve vlasech..na uchu a jeden na obliceji..a tez me.zajima
Prosim o radu!!!Ubytovali jsme se v hotelu a hned po první noci jsme zjistili, že jsou za postelí štenice(za čelem postele).Kufry jsme měli na opačne straně pokoje. Poštípani nejsme, ale ihned jsme hotel opustili a vše nahlasily na recepci. Teď nás čeka cesta domů. Rozhodla jsem se kufry vyhodit a veškere oblečení vyprat na 60'C v samoobslužne prádelně, dřiv než dorazím do bytu.Ale přesto mám strach abych si to nezavlekla do bytu. Máte s tím někdo zkušenost???Prosím o rady😟Moc děkuji. Jsme z toho zoufalí ![]()