Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
On dřív pomáhal chodí i do druhé prace aby byli peníze i ty stejné nejsou je toho ted moc ach jo holky
@kvaček píše:
@jančamamčaty jo, já nevím, jelsti je to k smíchu a nebo k pláči, ale u nsá to manžl dělá taky…
Musím přiznat, že jak jsem vynervovaná z děti, tak jsem někdy z clapa, který pořád něco řeší- co dělají děti špatně
Přesně! Dopoledne s dětmi doma OK odpo přijde manžel a začíná stres. A ačkoliv si myslím, že je to inteligentní člověk tak mu prostě nejde vysvětlit, že je normální když děti zlobí
Ale já tedy taky nastupuju do práce i když jen na částečný úvazek a byla možnost to dělat na 100 procent jako home office, ale já jsem se rozhodla, že alespoň částečně budu chodit do kanclu. Jen ať je péče o vše hezky půl na půl
Holky, není to všude stejné, je to tak, jak si to nastavíte. Co si necháte líbit a co už ne v počátku hned zatípnout. Prostě jste si ty chlapy /pro mne nemyslitelně/ rozmazlily a ted lítáte jako hadry na holi. Je jen na vás, jestli s tím něco uděláte, nebo ne.
Já bych začala pomalu přesouvat část starostí o domácnost na partnera, častěji by hlídal děti a pak se okamžitě vrátila do práce a rozdělila všechny tyto činnosti 50:50.
@open mind Me chlap prijde z prace domu a slysim jen ze je unaveny, neudela nic.Co muzu delat.Kdyz jsem nebyla doma na MD tak fungoval, ted jsem prece doma. ![]()
@Anonymní píše:
@open mind Me chlap prijde z prace domu a slysim jen ze je unaveny, neudela nic.Co muzu delat.Kdyz jsem nebyla doma na MD tak fungoval, ted jsem prece doma.
A až budeš chodit do práce i ty, tak on z té své už unavený nebude? Nebo budeš dělat i tak dál vše pořád jen ty, protože ty po dni v práci nemáš na únavu právo? Nebo kdo se pak postará o děti a domácnost? Na to bych se ho zeptala. ![]()
@open mind s domácností máš pravdu, ale s charakterem se nic udělat nedá.. Pokud je chlap bručoun a prostě takový, že přijde a hend něco má, tak si myslím, že je to v pohaze.. Manžel v rodině pomáhá hodně, ale sotva přijde tak hned něco řeší… jak tu někdo psal. Výlet a ůnež vyjedem, tak řeší mnoho zbytečností, co děti dělají a nebo nedělají
Jsemdomauz pres 7 let, holky mame skoro 7 a skoro 5. Proti stereotypu bojujem tim ze jsme hodnnne venku, nestihnou mi pak udelat bordel
doma tvorime, hrajem stolni hry. Manzel obcas uvari, jinak je vse na me ale mameto tak nastaveny a vyhovuje nam to. Ale nepskuje kdyz neni uklizeno, kolikrat prijde do kuchyne a tam neni kam polozit hrnek prtze mame rozestaveny nase vytvory na uschnuti
jinak na vylety jezdime a zjistila jsem ze kfyz mam pocit ze me zabije streotyp tak pomuze vypadnout vecer s kamoskou na sklenicku (u me uz jen nealko…)
@kvaček píše:
@open mind s domácností máš pravdu, ale s charakterem se nic udělat nedá.. Pokud je chlap bručoun a prostě takový, že přijde a hend něco má, tak si myslím, že je to v pohaze.. Manžel v rodině pomáhá hodně, ale sotva přijde tak hned něco řeší… jak tu někdo psal. Výlet a ůnež vyjedem, tak řeší mnoho zbytečností, co děti dělají a nebo nedělají
No, to už je opravdu na každém, jakého partnera si zvolí. Někdo si tedy vezme bručouna, protože je zase fajn v jiných ohledech - tak se ale pak nemůže divit, že muž bručounem prostě zůstane, když je to v povaze…
Horší tedy je, když se na bručouna změní původně milý a veselý kluk, ale takového znám jen jednoho a ještě z doslechu…
@open mind bez urážky, ale já ideálního parntera neznám.. přijde mi to trošku naivní co píšeš, ale zle to nemyslím..
S manželem jsem třeba spokojená, myslím, že holky mají větší problémy s muži, ale mylsím, že že nic nejde rozmazlit a nic, nějak vychovávat atd.. prostě každý má klady a zápory..
Zase neznám muže, ani ženu, která by po x letech manželství a dětí pořád byla usměvavá a v náladě..
Neni neni volba partenra, to je spíš tím, že lidi se mění a nejsou pořád vysmátí a v klidu a v pohodě, přijdou starosti a lidi se mění..
@kvaček píše:
@open mind bez urážky, ale já ideálního parntera neznám.. přijde mi to trošku naivní co píšeš, ale zle to nemyslím..
S manželem jsem třeba spokojená, myslím, že holky mají větší problémy s muži, ale mylsím, že že nic nejde rozmazlit a nic, nějak vychovávat atd.. prostě každý má klady a zápory..
Zase neznám muže, ani ženu, která by po x letech manželství a dětí pořád byla usměvavá a v náladě..
Neni neni volba partenra, to je spíš tím, že lidi se mění a nejsou pořád vysmátí a v klidu a v pohodě, přijdou starosti a lidi se mění..
Já též ideálního partnera neznám. Pro každého je ale důležitého něco jiného - co je pro někoho nepřekonatelné (jako třeba že se nepodílí na domácnosti a nestará se o děti - to je nepřekonatelné pro mne), může být pro někoho méňě důležité, protože se mu prostě třeba líbí ta mateřská pečovací role a bude celý nadšený, když mu partner nabídne zůstat v domácnosti (já bych umřela). A jako důležité vidím právě výběr partnera, jehož stinné stránky patří k těm, co mne osobně tolik nepálí.
Ze své zkušenosti jsem přesvědčená, že muže (i ženy) lze rozmazlit - rozuměj naučit, že nemusí skoro nic - že to a tamto přinese/podá/udělá partner za ně. Člověk je tvor pohodlný a rychle a rád na to přistoupí, pokud mu to protějšek dovolí. Zastávám názor, že nejlépe je se už od začátku vztahu snažit nastolit režim, který je pro obě strany spravedlivý. Že si muži, co s ničím nikdy pomáhat nemuseli dost těžko zvykají, že to už někomu třeba vadí.
Například můj dědeček si neuměl namazat ani chleba - a bylo to proto, že to po něm babička nikdy nechtěla. ![]()
Ty zatracené PC
ten můj si furt na něco stěžuje, tak at zvedne zadek a udělá to když to umí líp, ne?
a na to pořád slyším: „Ty jsi ženská“. Jo, jsem, ale ne tvoje služka!
![]()
Jj to mas pravdu nedej bože když na něco zapomenu…to se pak podle jeho slobv jen cely den valim atd
@diiitik píše:
Jj to mas pravdu nedej bože když na něco zapomenu…to se pak podle jeho slobv jen cely den valim atd
Tak se jednou celý den opravdu jen válej - ať vidí, jak to pak vypadá. ![]()