Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja zase souhlasim s tim, ze pokud je zenska v domactnosti tam ma mit domactnost obstaranou. Obed uvareny. Ale zaroven si myslim, ze by se mel tata plnohodnotne postarat o dite. Treba hodinku nebo dve volna u PC a pak prevzit 100% dite.. Zas ale nechapu proc by mel chlap prijit z prace (natoz kdyz ma prace dve) a hned ve dverich vyfasovat dite a koste a zacit dalsi smenu, kdyz je zenska doma od rana. U nas uklizim skoro jen ja, o vikendu manzel neco udela. V tydnu se ale snazim mit uklizeno a uvareno kdyz prijde z prace tak aby jsme.meli spolecne volne odpoledne. Kdyz jdu odpo do prace ja tak se postata zas on. ve chvili.kdy budem do prace chodit oba budeme muset oba stejne delat i doma…
@Almira-Alm tak to já teda manželovi dítě hned klidně dám. Já totiž na rozdíl od něj mám nekončící směnu 24 hodin denně 7 dní v týdnu, takže já rozhodně neuznávám nějaký šetření. V práci si totiž člověk odpočine, to je úplně jiné, než být pořád s dítětem, který vříská, když je nespokojený, špatně v noci spí. Já si pak taky nesednu, vařím, uklízím, peru. Dítě jsme chtěli oba.
@Lonette No nevim no. Muj chlap si v praci sedne o obede na 30 minut jinak nepretrzite maka. Ja si s ditetem sednu kdyz chci. Kdyz po obede spi tak si dam kafco a uklizim s ditetem normalne a zapojuju ho takze se zabavime a udelame vse potrebne..
Ji to asi bude chtít pockam jak me dopadne prace kterou mám rozjednanou
@jančamamča píše:
Přesně! Dopoledne s dětmi doma OK odpo přijde manžel a začíná stres. A ačkoliv si myslím, že je to inteligentní člověk tak mu prostě nejde vysvětlit, že je normální když děti zlobí
Holky, vy mi mluvíte z duše. Taky dopoledne pohoda a pak přijde chlap a celé odpoledne je u nás kravál. Taky se mu nedá vysvětlit, že se kluci prostě hádají a perou o hračky, že je to normální. On na ně vždycky „hukne“ a pak brečí a on je naštvaný ještě více že je ještě větší kravál. Taky bych ho někdy vypleskala ![]()
@admenL píše:
Holky, vy mi mluvíte z duše. Taky dopoledne pohoda a pak přijde chlap a celé odpoledne je u nás kravál. Taky se mu nedá vysvětlit, že se kluci prostě hádají a perou o hračky, že je to normální. On na ně vždycky „hukne“ a pak brečí a on je naštvaný ještě více že je ještě větší kravál. Taky bych ho někdy vypleskala
U nás to právě včera kvůli tomuto pěkně bouchlo. Hádka až na půdu tak doufám, že mu aspoň něco došlo…
Rada bych se k vám přidala…Mám jedno dítě jsem na mateřské a momentálně čekáme druhé…Ale ten stereotyp…:-( Pořád to samé dokola uklízení vaření starání se o malého…Přítel má 12ctky takže 2 dny v práci 2 dny volno…Známích máme plno ale kamarádů moc ne..Takže když někam vyrazíme je to k babičkám a nazdar..:-(
Nastěhovaly jsme se do menšího městečka jsme tu 2 roky a bohužel nikdo s kým si dát kafe pokec atd tady není…Už mi z toho vážně hrabe…:-( Nikdy jsem nebyla takhle sama jako ted…:-(
![]()