Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diky
a jsou nejaky nezadouci ucinky? Pri praskach jsem frigida, mirena mi total nesedla. Dite uz nee, sex jo
ale mam strach, abych si neublizila, je to nevratny.. ![]()
@Amber Nežádoucí účinky??Nevím o žádných, sterilizaci jsem si nechala dělat při CS v roce 2011..3 dítě ze zdravotních důvodů si dovolit nemůžu a ani nechci, stačí ty 2.Bohužel je to nevratný zákrok, dobře si to rozmysli, další baby jen pomocí IVF..Neublížíš si, naopak než nervy je to paráda. Jen ta cena, ale když si vezmeš kolik let jsi plodná a kolik bys nacpala do antikoncepce+myslet aby jsi nezapomněla na piluli ![]()
Ja uz nejsem nejmladsi a vim, ze dite nechci. Takze chut na sex to neovlivni a hormony pracuji dal, neni to jako prechod?
@Amber ne..jen ti přeruší vejcovody, máš normální menstruaci..a chut-já jí mám pořád ![]()
Dik
ja uz se bojim experimentovat.. Minesse na hov.., mirena na hov.. Snad toto bude ok ![]()
Holky, mám ji poměrně krátce za sebou (12 dnů) a musím říct, že pohoda, už proběhla i menstruace a naprosto v pohodě. Já jsem byla v úterý na sále, ve středu domů a ve čtvrtek už jsem šla normálně do práce. Krom jizvy v pupíku mě nic nebolelo jen jsem možná byla trochu unavenější a břicho už taky splasklo. Takže jsem spokojená ![]()
Ahoj holky, já jsem tedy o sterilizaci uvažovala také, nemohu brát pilulky a zavedení tělíska mě teda neláká. Ale přečetla jsem si tu podobnou diskuzi o sterilizaci a změnila jsem názor. Nevěděla jsem, že to má nějaké vedlejší účinky, o kterých se nemluví. Ale tam se psalo i o vymyzení dosažení orgasmu a již si nepamatuji co vše tam, kdo napsal za vedlejší účinky. Takže za mě NE
@Anonymní píše:
Ahoj holky, já jsem tedy o sterilizaci uvažovala také, nemohu brát pilulky a zavedení tělíska mě teda neláká. Ale přečetla jsem si tu podobnou diskuzi o sterilizaci a změnila jsem názor. Nevěděla jsem, že to má nějaké vedlejší účinky, o kterých se nemluví. Ale tam se psalo i o vymyzení dosažení orgasmu a již si nepamatuji co vše tam, kdo napsal za vedlejší účinky. Takže za mě NE
Já zatím žádné vedlejší účinky nepozoruji a po vysazení antikoncepce má daleko víc chuť na sex a orgasmus super.
Netvrdím, že vedlejší účinky mají všichni, ale dávám sem kousek z článku, pro ženy, které o sterilizaci přemýšlejí
Spojila jsme se na facebooku se skupinkou žen, maminek které si jí udělali stejně jako já a shodli jsme se na těchto obtížích,9 maminek ze 13nácti trpíme těmito obtíži: 1)Bolest při styku 2)špinění po styku 3)nechut k sexu, odpor 4)bolest podbříšku 14 dní před ms 5)bolest a věčně nateklé prsa 6)nervozita, stavy kdy bys nejraději celé dny jen probrečela třeba jen kvůly hloupostem 7)mestruace 2–3× měsíčně
@Anonymní píše:
Netvrdím, že vedlejší účinky mají všichni, ale dávám sem kousek z článku, pro ženy, které o sterilizaci přemýšlejíSpojila jsme se na facebooku se skupinkou žen, maminek které si jí udělali stejně jako já a shodli jsme se na těchto obtížích,9 maminek ze 13nácti trpíme těmito obtíži: 1)Bolest při styku 2)špinění po styku 3)nechut k sexu, odpor 4)bolest podbříšku 14 dní před ms 5)bolest a věčně nateklé prsa 6)nervozita, stavy kdy bys nejraději celé dny jen probrečela třeba jen kvůly hloupostem 7)mestruace 2–3× měsíčně
Ahojky nu špinění po sexu, bolest při sexu, podbřišku, menses 2 do měsíce a nálady…myslím si že se STERILIZACÍ tohle nemá nic společného…
@Anonymní píše:
Netvrdím, že vedlejší účinky mají všichni, ale dávám sem kousek z článku, pro ženy, které o sterilizaci přemýšlejíSpojila jsme se na facebooku se skupinkou žen, maminek které si jí udělali stejně jako já a shodli jsme se na těchto obtížích,9 maminek ze 13nácti trpíme těmito obtíži: 1)Bolest při styku 2)špinění po styku 3)nechut k sexu, odpor 4)bolest podbříšku 14 dní před ms 5)bolest a věčně nateklé prsa 6)nervozita, stavy kdy bys nejraději celé dny jen probrečela třeba jen kvůly hloupostem 7)mestruace 2–3× měsíčně
a to je tou sterilizací jo
, vždyt je to blbost, hormonálně je vše jako před tim
. jiné by to bylo po odběru vaječníků ![]()
@Anonymní píše:
Domnívám se, že tohle sterilazací být nemůže
@Anonymni píše:
Věk 40
Děti 3Nebo zdravotní indikace, pokud jsi třeba 2× rodila císařem, můžou ti udělat strerilizaci i v jednadvaceti
Ano presne tak. Je mi třicet, mam dve sekce a u druhé mi to nabidli, ze na to mam nárok dokonce s úhradou pojišťovny. ![]()