Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč šetřit? Plastiky je možno podstoupit na splátky, tak proč ne toto
.
Ahoj holky, tak tento diskutovaný zákrok mám právě v pondělí za sebou. Na sále krátce, pak na JIP, druhý den na pokoji, třetí den domů. Co to bude dělat (myslím s MS), nevím, ale řeknu vám, moc příjemně jsem se necítila. Pohledy a rozhovory před zákrokem mi připadaly, jak s dementním nesvéprávným člověkem. Nestačí, že dr. (obvodní) ke které chodím mi vše popsala, pak dr. při vyšetřením v nemocnici, pak při přijmu a ještě na oddělení. Mluvili se mnou, jako kdybych to snad podstupovala pod nátlakem a měla se na poslední chvíli rozhodnout, že od zákroku odstupuji. Plno podpisů na plno papírů, že jsem seznámena s tím, že normální cestou již nebudu moci otěhotnět a podobné žvásty, jestli takhle taky jednali s romkama, než jim tyhle zákroky prováděli. Doslova jsem se cítila jako nějaký asociál, ženské na odd. těhu, pak tam takové, co nemůžou otěhotnět a já s opačným problémem. Nevím jestli se i stejně cítí ty, co podstupují interupci. Anebo je to jen o přístupu nemocnice?
ahoj anonymní, kopíruju ti můj příspěvek na začátku diskuse, měla bys to mít podobně, alespoň si to myslím…
já mám sterilizaci po mimoděložním těhotenství a odstranění i druhého vejcovodu pro zánět v podstatě za sebou nedobrovolně Zlý nebo velmi zuřivý , protože princip je stejný - zamezí se průchodu vejce do vejcovodu, vejce se vstřebá a je vymalováno
MS chodí pravidelně, protože hormony dále fungují normálně, vajíčka se tvoří,ovulaci mám taky normálně a +- 14 dní po ovulaci mám MS - když už je děložní sliznice nachystaná na odloučení, vliv na libido nepozoruji
no hlavně, že už jsi z nemocnice doma, řekla bych, že v této době by to bylo v každé nemocnici totéž, je to jejich povinnost, já měla taky přednášku před ostraněním druhého vejcovodu - bylo to taky dobrovolně, neboť s ním bych pravděpodobně neotěhotněla nikdy, ani díky IVF…
neboj, za pár dní ti bude lépe a ten výsledek věřím, že za to stál ![]()
Anulka píše:
Proč šetřit? Plastiky je možno podstoupit na splátky, tak proč ne toto.
protože následující 3 roky neodstanu úvěru ani na prd
Jsme zadlužení, kam se podíváme, takže se chcem oddlužit a pak můžu jít dál:)
anonymní to je taky „dobrý“. Jako že tě upozorní a ptají se, že jsi si fakt jistá, co to je…jednou pochopim, ale jednat s tebou jak s blbcem? Proč probha? V dnešní době…ach jo…
Mmch můžu se zeptat na důvody a jaké podmínky jsi splnila? Kdo ti to „doporučil“ či jak to nazvat a kde jsi to podstupovala? Jde mi o to, jestli jsi měla nějakou indikaci nebo jsi prostě a jednoduše splnila ty přiblblé podmínky…
Ahoj holky,
teď Vám zkopíruju odpověď z Ministerstva zdravotnictví ohledně mého dotazu proč nemůžu podstoupit sterilizaci, když bych si ji sama zaplatila:
Vážená paní,
obecně lze říci, že zdravotní péči lze poskytnout pacientovi pouze s jeho souhlasem. Informovala jsem se u odborníků z odboru zdravotních služeb a bylo mi oznámeno, že není žádný důvod proč by vám sterilizace na Vaši žádost a samozřejmě za Vaši úhradu nemohla být provedena. Pokud je sterilizace prováděna ze zdravotních důvodů a těhotenství by ženu ohrožovalo na zdraví nebo životě, pak indikovanou sterilizaci hradí zdravotní pojišťovna. Toto Váš případ zřejmě není.
S přáním hezkého dne
KARLA KUBÍKOVÁ
Odbor komunikace s veřejností
Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2
telefon: +420 224 972 129, gsm: +420 737 204 914
e-mail: karla.kubikova@mzcr.cz, www.mzcr.cz
Takže jsem z toho pochopila, že když si ji člověk zaplatí, podstoupit ji může, když by ji měla platit ZP, tak musí splňovat nějaké ty podmínky před sterilizační komisí.
radúna píše:
Pudlo, poslat chlapa na sterilizaci je sice lepší řešení, ale jen v případě, že ti dva partneři spolu zůstanou po zbytek života. Ale to není nikdy stoprocentní. Co by se asi tak stalo, kdyby chlap po sterilizaci odešel od své partnerky (nebo ona od něj) a on pak chtěl se svou novou přítelkyní dítě? Ale jinak si myslím, že antikoncepce je záležitost ženy, pávě z toho důvodu, že žena je schopná otěhotnět.
No právě a pak co když to bude obráceně? Nikdo nemůže vědět co se v životě stane,vím to podle sebe.Já bych nikdy takový zákrok nepodstoupila i když mi ho doktor nabízel,jelikož je mi přes 30 a mám 3 děti a jedno z toho císařem,ale prostě nechci,navíc nejsem rozhodnutá nemít další děti a to nebudu asi nikdy …Do přechodu. Ale pokud na tom někdo opravdu trvá možná by to měli povolit oproti nějakému podpisu,potrat si taky ženská rozhodne sama!
Tak já jsem po sterilizaci už deset let, rozhodla jsem se pro ní po druhém císaři, taky mi dali den předem podepsat nějaké papíry, že s tím souhlasím ,a udělali mi to rovnou při císaři…žádné příznaky přechodu po tom nejsou, menstruace je dál …a myslím, že pro ženy které už nechtějí mít další miminko, je to dobrá volba, jinak je pravda , že musíte mít 35 let a minim.tři děti…možná už se to změnilo, za mě to tak bylo …ale já to podstoupila ze zdravotních důvodů,nevratné to je , ale kdyby jste po miminku toužili tak se dá provést IVF, tak jako u mě …přeji všem příjemný den a správnou volbu v rozhodování a o svém zdraví
věk:40 - děti:2
nebo
věk:35 - děti:3
To vím zcela přesně,protože za dva týdny jdu na zákrok.Je mi 41 let,mám dvě děti.Nitroděložní tělísko pro mě není vhodné a po hormonální antikoncepci mám příšerné migrény.Po poradě s lékařem jsem se rozhodla pro sterilizaci.Je to zdarma - tedy plně hrazené pojišťovnou. ![]()
pro sterilizaci je nutne mit vek nad 35let mit 4deti a nebo mit vic jak dva a vice cisarskych rezu zasebou a mit zdravotni komlikace ktere by ohrozovali jak dite tak matku v prubehu tehotenstvi jako tehotenska cukrovka srdecni komplikace a podobne ja mam sterilizaci je mi 24let mam 3 deti vsechny tehotenstvi komplikovany s toho akutni cisare plus tehotenska cukrovka proti antikoncepci jsem imuni tak sem se rozhodla pro tuto metodu jen mi pak posterilizaci nedali zadne info.
dobry den ja sem ten pripad kdy mi udelali podvaz vajecniku ve 24letech mam dve deti cs.a tet me to mrzy chtela bych jeste dite.spis skuste neco jineho tohle je na porad!
dobrý večer,jen bych chtěla reagovat na Váš příspěvek,,,jsem na tom uplně stejně a dost toho rozhodnutí lituji..dnes mám 37 a mít miminko mě pořád neopouští…jen to není tak jednoduché ..člověk už se bojí
Ahoj, já za sebou dva císaře mám a nikdo mi sterilizaci (v Podolí)nenabídnul. A kamarádce v Litoměřicích taky ne, takže to je spíš nějaká fáma…
neni treba zadnich vysetreni sterilizace je i na vlastni zadost jen podepisete nekolik papiru a je to.pokud vam to samozdrejme nedoporucil lekar jako ze zdravotnich duvodu pak tam nejaka vysetreni jsou ale jen par.
Ahoj,mohly by mi ,prosím,odpovědět ženy,které již absolvovaly sterilizaci,zda přibraly na váze? Děkuji za odpovědi