Podmínky pro sterilizaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59358
14.2.13 13:21

@Jůlinka T. to by muselo být hormonální zásah což neni, vlastně to je jak při neprůchodnosti vejcovodů. já problémy nemam žádné a dělali mě to při třetí sekci v květnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.2.13 13:30

sterilizace zdarma

Ahoj všem,
právě tento týden jsem se svou doktorkou řešila možnosti antikoncepce.Je mi 39, mám 3 děti, poslednímu jsou 4 měsíce, otěhotněla jsem přes HA a nezachránil mě ani ihned vzatý Postinor. Nicméně mimčo máme nádherné, byl to prostě osud… :srdce:
Tabletky už tedy po předchozí zkušenosti nechci, takže mi doktorka doporučila několik řešení:
hormonální náplasti: lepí se každý týden po 3 týdny, čtvrtý týden se vynechá. Náplasti jsou ale drahé, stojí cca 1200 na 3 měsíce
vkládací hormonální kroužky NuvaRing ty se zavádějí na 3 týdny, pak se kroužek vyndá, týden je žena bez kroužku, v tom týdnu se dostaví „menses“ a další týden si zavede další kroužek na další 3 týdny. Ty jsou trochu levnější, cca 1050 na 3 měsíce.
Oboje je podobné, jako užívání tabletková HA, výhodou ale je, že u náplastí a kroužků přecházejí hormony přímo do krevního oběhu, takže není zatěžován trávicí trakt a játra - hormonů prý je použito méně.

další možností jsou tělíska - nehormonální, cca za 1.600 Kč (tam mě upozornila na silné menstruace, silnější než normálně, a vyšší riziko zánětů) nebo hormonální, kde je vyšší cena - u nás Mirena za 6.000, ale je lepší, s minimální dávkou hormonů, ale to prvotní nepravidelné špinění je prý opravdu protivné a trvá i několik měsíců. Tělíska jsou na 5 let.

Jako poslední možnost mi doktorka nabídla sterilizaci. Provádí se laparoskopicky, je potřeba jednodenní hospitalizace a už ji zcela hradí pojišťovny.
Zvažuji ji, ale mám obavu z toho, abych netloustla (máte někdo tuto zkušenost, nebo nějaký odkaz na informace o tom? Doktorka to vylučuje, že k tomu není důvod, protože hormonálně se v těle ženy nic nezmění, vaječníky dále fungují?). Další mou obavou je, abych neztratila zájem o sex, což mi i předchozí pisatelka potvrdila.
Zatím jsem si nechala napsat ty kroužky, přijde mi to fajn, řešit to jen jednou za tři týdny, proti každodennímu užívání tabletek. Dá se jimi i oddálit menzes, když se týdenní pauza vynechá a hned se zavede další kroužek a ta pauza se pak udělá až po jeho vyjmutí. Tak je asi vyzkoušíme, recept mám zatím v kabelce.

Další dítě už určitě nechceme, ale přesto mi přijde sterilizace příliš „definitivní“, nějak se s tím zatím nemůžu srovnat.
Budu ráda za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
14.2.13 13:42

@LenLen
Já sterilizaci provedenou mám.
Ano, je to definitivní ale taky píšeš, že další dítě už určitě nechcete.
Tento zákrok na libido a váhu vliv určitě nemá. Jde o přerušení vejcovodů. Hormonálně se nic nezmění.
Rozhodnutí je na tobě. Kdybych byla na tvém místě, šla bych do toho. Nebudeš už muset myslet na žádnou antikoncepci a finanční úspora je také nezanedbatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
14.2.13 13:56

Mi bylo řečeno, že se platí, že proběhla revoluce v možnosti steril. už od 21 a pojišťovny chtějí dát od toho ruce pryč, aby si to hradila každá sama jen v případě zdr. komplikací, že by hradily pojišťovny, mám v plánu na to jít po porodu řešila jsem to minulý týden z gyndařem, říkal že neví co bude do dubna/května, ale ať se raději připravím, že platit budu kolem 10tis. mi to totiž nemůže napsat ze zdr. důvodů, ale protože to po 3tím porodu chci dobrovolně.
Tak nevím jak je to s tím placením.
Všude píší, že na chuť na sex nebo na přibírání to nemá žádný vliv, tak jim plně důvěřuji, hlavně, že už neotěhotním :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sutracka2
14.2.13 13:58

Hm. těžko říct čím to je. už jsem si přes net psala se třemi ženami po sterilizaci a všichni jsme se schodly že to libido není takové jako před tím.

• Citovat
  • Upravit
5
14.2.13 14:01

pojišťovny

Asi oslov svou pojišťovnu nebo nemocnici, kde by ti to prováděli. moje gynekoložka je střídavě v nemocnici a na obvodě, takže to i sama provádí, a říkala mi předevčírem, že je to plně hrazeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
@sutracka2 píše:
Hm. těžko říct čím to je. už jsem si přes net psala se třemi ženami po sterilizaci a všichni jsme se schodly že to libido není takové jako před tím.

No tak jestli to nějak moc neřeší. Mě přijde, že je to teď lepší :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
@sutracka2 píše:
Hm. těžko říct čím to je. už jsem si přes net psala se třemi ženami po sterilizaci a všichni jsme se schodly že to libido není takové jako před tím.

nebude to spíš tím, že už si třeba dlouho z jedním chlapem a ten tě tolik už nebere? Nebude spíš zakopaný pes v tom? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.2.13 14:03

LenLen

Jůlinko co je lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
14.2.13 14:07

Tak u nas je manzel 2 tydny po sterilizaci

• Citovat
  • Upravit
74219
14.2.13 14:09

@rachel55
taky jsem dala manželovi na výběr buď já nebo ty, ale chlapi jsou ješitní, tak to neprošlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sutracka2
14.2.13 14:10

Mám druhýho partnera a jsme spolu skoro 6 let. milujeme se stále. změnu jsem pocítila hned po sterilizaci. proto si myslím že to s tím nák souvysí

• Citovat
  • Upravit
rachel55
14.2.13 14:14
@IvkaH píše:
@rachel55
taky jsem dala manželovi na výběr buď já nebo ty, ale chlapi jsou ješitní, tak to neprošlo :lol:

ono v CR je sterilizace u chlapa dost nezvykla zalezitost, my jsme v UK a tady se automaticky pocita spis s tim, ze pujde chlap, je to levnejsi, rychlejsi a hrozi mene komplikace
a kdyz jsem v lete otehotnela pres telisko a po vytazeni teliska potratila, tak to byla posledni kapka
my jsme oba proti hormonalni antikoncepci a manzel nesnasi preservativ, takze se rozhodl, ze pujde

• Citovat
  • Upravit
74219
14.2.13 14:18

@rachel55
manžel od švagrové je taky Angličan žijí tam a podstoupil to nějak 4 roky zpět, tady je to fakt nezvyklé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.2.13 14:19

LenLen

Sutracka2 - ale orgasmus míváš? Snad ten dotaz nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí