Podmínky pro sterilizaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
18.9.09 11:42

:lol: :lol: víš, že je to jiný živočišný druh....... :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.9.09 11:46

Manžel má kamaráda a já mu říkám (pro sebe) rozsévač. Je mu 33, má 5. přítelkyni a 6 dětí. S každou má jedno, jen s tou novou už 2. Toho, kdyby někdo podvázal, … :nevim: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
18.9.09 11:52

Jo, jo, kdysi jsem sledovala na ČT pořad o „sterilizovaných romkách“, jak se to dělávalo, prý nejen za totáče, jako na běžícím páse.
Myslím, že pokud je žena svéprávná a rozhodne se k tomuto zákroku, že už by to nemusela žádná komise schvalovat, když si jde nechat zvětšit-zmenšit prasa, taky je to riziko a rozhoduje si o tom sama.
Lze to prý taktéž na doporučení gynekologa napsat, tak, že nevyhovuje žádná antikoncepce a další dítě mít nechceš (po tělísku krvácení, po tabletách taky něco apod.)
Moji bývalé sousedce (nyní má holky 27 a 24 roků) udělali sterilizaci automaticky při druhém císaři-no konzultovali to s ní před porodem).
Takové řeči, co kdyby se dítěti (dětem) něco stalo, stát se může ikdyž budu mít 50 a další už mít nebudu.
Myslím, že tohle by mělo být na rozhodnutí ženy (manželů), ano, chceš-li ve 25.letech sterilizaci- tvůj problém, rizika znáš, tak pokud bys chtěla otěhotnět, tak si to zaplať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 11:57

Tak chlap klidně opustí, někdy i ženská, děti neděti, že :)

Nicméně tenhle argument je prostě - blbost? Přece nemůžu celej život žít tak, že co když se někomu něco stane nebo se rozejdem.

A proč jinde s tim takový obstrukce nejsou? Copak jinde se lidi nerozváděj? Nemaj nehody? Nemaj pak jiné partnery?

(navíc ten můj teda nechce další dítě už prostě vůůůůůbec)

Tak si to promyslim dopředu a to je to seznámení se se všim. Tak proč nemůžu, zjednodušeně řečeno, podepsat nějakej papír s důsledky? Nejsem žádná trubka, co si to neuvědomuje. Napřemýšlela jsem se o tom hodně.

Mmch zrovna HA má teda vliv na libido často taky (stejně jako mi podpořila deprese a stejně jako hormon v ní mi působil problém právě při sexu, což v důsledku vedlo k podvědomému odmítání jakéhokoliv dotyku)

No, a nevíte, dá se u nás najít někde, kde by to udělali? Kruci neříkejte mi, že to fakt nijak nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 12:00
Anulka píše:
Jo, jo, kdysi jsem sledovala na ČT pořad o „sterilizovaných romkách“, jak se to dělávalo, prý nejen za totáče, jako na běžícím páse.
Myslím, že pokud je žena svéprávná a rozhodne se k tomuto zákroku, že už by to nemusela žádná komise schvalovat, když si jde nechat zvětšit-zmenšit prasa, taky je to riziko a rozhoduje si o tom sama.
Lze to prý taktéž na doporučení gynekologa napsat, tak, že nevyhovuje žádná antikoncepce a další dítě mít nechceš (po tělísku krvácení, po tabletách taky něco apod.)
Moji bývalé sousedce (nyní má holky 27 a 24 roků) udělali sterilizaci automaticky při druhém císaři-no konzultovali to s ní před porodem).
Takové řeči, co kdyby se dítěti (dětem) něco stalo, stát se může ikdyž budu mít 50 a další už mít nebudu.
Myslím, že tohle by mělo být na rozhodnutí ženy (manželů), ano, chceš-li ve 25.letech sterilizaci- tvůj problém, rizika znáš, tak pokud bys chtěla otěhotnět, tak si to zaplať.

tak tak. Přesně takhle to cejtim já

Akorát mi gyndra moc asi nepomůže. Prej to u nich dokonce primář nedovolil paní, která měla i papír od psychiatra kvůli schíze. Tak já fakt nevim.

Co se druhého císaře týče, tam naopak snad maj „cosi jako povinnost či doporučení“ se zeptat, nabídnout - když už bude ženská „otevřená“ (bo u nás se naopak třetí těhotenství po 2 císařích udává jako rizikové. No a mam si ale nadávat, že jsem porodila dvě děti normál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 12:07

no a tohle je teda hukot uplně, jak řikam, myslela jsem si, že se musí splnit min dvě podmínky (kopíruju z peceodite.cz):

dobry den mam takovy dotaz,jsem zdrava,mam 3 deti + 2 přerusení tehotenství,je mi 30 let,deti uz nechci premyslim o sterilizaci je mozne v mem pripade zakrok provest?HA brat nechci jsem na to naprosto nespolehliva nedokazu brat leky ani tyden aniz bych nezapomela a telisko jsem mela 2 krat a nedelalo mi dobre,jiny druh jako hormon.tycinky nebo injekce nechci je mi to silne proti srsti,slysela jsem ze pod vek 35 let a 3 deti se zakrok nedela a kdyz jo musela bych si ho hradit je to pravda?jinak uz tak mam od porodu snizene libido proste uz to neni jako drive,nemela by sterilizace na to jeste neg.vliv?

Do 35 let+3deti lze udělat sterilizaci jen ze dzravotních důvodů a to Vy nesplňuejte, jinak to provést ani za úplatu nelze. Pro detailní informace se, prosím, obracejte na svého ošetřujícího lékaře. Děkuji za pochopení. S pozdravem MUDr. Radka Vetešníková - Koubová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.9.09 12:19

Gino - nemůžou být ty poruchy, co popisuješ, spíš spojené s psychikou než se sterilizací jako takovou?

Gábinko - při druhém císaři nikdo o možnosti sterilizace ani necekl :wink: , ani gyndr. na prohlídce po šestinedělí; poprvé jsem byla krátce na pokoji s paní, co měla 3. císař a chtěla současně sterilizaci, když už se jí budou hrabat v břiše, jenže netušila, že musí požádat předem a musí to projít etickou komisí, takže smůla a jedině jít na zákrok zvlášť někdy později (stejná porodnice, se kterou se soudila p. Ferenčíková kvůli nedobrovolné sterilizaci po 2. císaři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 12:26

shodou okolností jak na diskusi únoru tak březnu vedle zas před porody holky celkem „zděšeně“ říkaly, že jim před druhým plánovaným cs některým v některých porodnicích byla nabídnuta „automaticky“ (ne nucena, jen nabídnuta)

No jako asi takhle - podle televize „támhle někde spoluobčanka nevyhovuje počtem dětí, věkem ani císařema“ a "kuchnou je " (nevim, zda vědomě či ne) a já vim, chci a nemůžu. A před komise, to je tuplem hrůza. Sorry, ale fakt jak s potratama za komanče, to se na mě nezlobte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.9.09 12:43

Gábinko - před komisi jde jen ta žádost :wink: - ověří, že ty děti a roky a císaře, co uvádíš, fakt máš, a dají podpis a štempl - v podstatě jde jen o to, aby jim žádost o sterilizaci ženské nepodepisovaly na sále nebo při příjmu a pak netvrdily, že nevěděly, co podepisují, že jim to nikdo nevysvětlil, že vysvětlení nevnímaly, protože měly bolesti apod. (ono je fakt, že spousta lidí má potíže s psaným textem a ústní vysvětlení pouští jedním uchem tam a druhým ven - při porodních bolestech teprve); prostě aby tam byl nějaký odstup, jejich iniciativa a podpis ještě někoho jiného než personálu z dané směny - a taky čas vzít to zpět. Nechce se jim tahat po soudech, tak radši takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 12:46

aha, tak to jo :D

Hm, ale stejně mam smůlu, no… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.9.09 12:53

Tady v republice asi ano. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
18.9.09 13:17

Pokud o sterilizaci opravdu stojis, proc ne v zahranici? V Nemecku je to mozno bez podminek (ty musis splnovat jen, pokud to ma uhradit pojistovna). Cena se pohybuje mezi 500 a 1000 Euro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 13:26
Hellenka píše:
Pokud o sterilizaci opravdu stojis, proc ne v zahranici? V Nemecku je to mozno bez podminek (ty musis splnovat jen, pokud to ma uhradit pojistovna). Cena se pohybuje mezi 500 a 1000 Euro.

nevim, o cizině jsem nepřemýšlela. PRvak se nedorozumim a druhak mam nějak důvěru v domovinu :D

No teď akt se nám trošku stal větší problém,k terej musíme nutně vyřešit. A pak můžu začít řešit další věci. A nemam na to peníze. Což neznamená, že bych si to nezaplatila. Ale musim si našetřit.

Ale i tak mi štve ten princip, že se to u nás nedá na vlastní žádost bez splnění oněch daných podmínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.9.09 13:38

No vida, to jsem nevěděla, že v Německu to jde. Není to žádná banánová republika a je to „za humny“, tudíž pro nás celkem dostupné. Není to zrovna za hubičku, ale dá se to, HA taky něco stojí. Kdyby se to u nás zavedlo, mělo by se za to taky platit - stejně jako např. za plastiku. Pokud je to ze zdr. důvodů, pak z veřejného pojištění, pokud z jakýkoli jiných, pak pěkně vysázet penízky na dřevo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.09 13:41

jsem si tak vzpomněla. Takhle to nabízeli jednej mamině na diskusi v Brně u Milosrdných, jestli se nepletu. Akorát, že s tím, že by to neměla v papírech (teda ona měla indikaci podle těch podmínek) - do toho teda nešla (bez záznamu bych do toho nešla taky)

Jiank Gino tak tak, souhlasím. Klidně zaplatím (a pořád menší svinstvo než HA) - jak to půjde, dávám bokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí