Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Před týdnem jsem podstoupila přerušení vejcovodů. Je mi 35 let a mám 2 děti. Od dubna 2012 není sterilizace podmíněná počtem dětí jen vám musí být víc než 23 let.Od října 2012 si jí musí pacientka plně hradit sama. Já platila 13 000kč. Ale záleží na nemocnici prý to je různé. Cítím se poměrně dobře. V nemocnici jsem byla 2 dny.Po propuštění se marodí 14 dní až měsíc.
Taky o tom uvažuju už od toho dubna, jenže moc nevím na koho se obrátit.
A jsem chlap, takže by ta sterilizace byla ještě mnohem jednoduší.
Dnes jsem na gynekologii kozultovala možnost sterilizace.Bylo mě 41 let, manželovi 46 a je dosti vážně nemocný. Na třetí dítě se opravdu necítíme.
Takže nyní po změně podmínek lze sterilizaci provést na vlastní žádost pacientky po 21.roku věku. Takže padly veškeré indikace-věk, počet dětí-kdy byla sterilizace hrazená pojišťovnou. Jediné co zůstalo-pokud je zdravotní riziko, kdy těhotenství ohrožuje matku na životě, tak je sterilizace zdarma.Na to se posílá žádost na pojišťovnu a tam to buď povolí, či nikoli. Jinak v ostatních případech je sterilizace plně hrazená pacientkou, cena cca 11-13 tisíc. Protože se to bere jako forma antikoncepce a tu si vždy pacientky hradí sami.
Máte někdo zkušenosti s mužskou sterilizací? Kde se provádí? Kolik stojí? Mohou být po ní poruchy erekce? Je šetrnější než ženská sterilizace? Protože i toto by byla jedna z možností, jak naší situaci vyřešit. Manžel souhlasí, vůbec nenamítal, že by do toho nešel.
Ambulatní sterilizaci provádí můj švagr v havířově v ordinaci, v novinkách psali kolem 25 tisíc. Neambulantní je určitě invazivní ale asi levnější. Pokud to bude mužská, tak to také není ambulatní, domluvila bych se s obvoďákem a ten potom posílá dál. Určitě je méně invazivní než ženská s.
Chlapovi tam potom nebude nic vidět, žena by měla několik jizev na břiše od lapara.
Za ty peníze bych zvážila i mirenu, je to za 5 tisíc na pět let a je to srovnatelné neli lepší než sterilizace a hlavně je to vratné.
Chci na ten zákrok příští rok po porodu ve Zlínské nemocnici, doktor říkal, že to půjde udělat 3-4 den po porodu. Akorát jsem se neptala kolik to stojí a ono tolik
.
Tak to teda čumim na vy částky
fakt mě nenapadlo, že to bude tak drahé ![]()
@MarieOVMUC píše:
Za ty peníze bych zvážila i mirenu, je to za 5 tisíc na pět let a je to srovnatelné neli lepší než sterilizace a hlavně je to vratné.
Tělísko jsem jednou měla-klasiku, nehormonální-půl roku trvalo, než si tělo zvyklo, dlouho jsem krvácela. A hlavně nedrželo tam kde mělo, sjelo dolů a neplnilo účel. Muselo se vyndat.Tak si myslím, že Mirena by také nedržela tam kde by měla.
A v jedné diskuzi tu holky psaly, že někdo po Mireně dosti přibíral. A nebyl to ojedinělý případ. A k tloustnutí mám dosti velké sklony.
@MarieOVMUC píše:
http://www.gynprenatal.cz/?…
takže to stojí všude těch 25tis.?
Tak pro mě to má smysl, kdybych 20let dávala 5tis. na 5 let za mirenu, tak je to to samé a ještě se budu bát, že se hne a místo 3 dětí budu čekat čtvrté
![]()
Ať už antikoncepce nebo mirena- tloustnutí nezpůsobují. Tloustne se, protože se žere
že hormony mohou pohýbat s chutěma, víme každá, otázkou je, jak se ovládneme. Zadržování vody být může, ale také se dá řešit. Je jisté, že né všechno vyhovuje uplně všem.
@IvkaH píše:
Tak pro mě to má smysl, kdybych 20let dávala 5tis. na 5 let za mirenu, tak je to to samé a ještě se budu bát, že se hne a místo 3 dětí budu čekat čtvrté![]()
ta ambulantní stojí takto hodně, neambulatní nevím. Po mireně neotěhotníš. Leda jako neposkvrněné početí.
neambulatní se musí provést přes kůži, takže hospitalizace, narkóza, rána, péče o ránu, jizva.
Teda částka šílená, já mám sterilizaci za sebou 3. roky a jizvu mám jen jednu, ta ale není ani vidět, je v dolní části pupíku
@IvkaH píše:
Tak pro mě to má smysl, kdybych 20let dávala 5tis. na 5 let za mirenu, tak je to to samé a ještě se budu bát, že se hne a místo 3 dětí budu čekat čtvrté![]()
Nestojí to 25.000,– všude, každá nemocnice má jiné ceny. Jinak zakladatelko mužská sterilizace stojí hodně podobně 12-18tisíc, jak kde ![]()