Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Takže nelituješ, šla bys do toho znovu? Výhody převažují?
Taky mám rok po sterilizaci, nepozoruju žádné zápory, naopak
Sex beze strachu, bez hnusné HA, ze které jsem byla frigidní… Teď sexujeme pořád a chuť i orgasmus mám pořád
Kdo už má svůj věk a ví, že další děti opravdu nechce, nic lepšího neznám
Jo, ještě tak vasektomii, ale to je tady v ČR nezvyklé. Našim chlapům se do toho nechce, jsou jiné země, kde je to bráno za běžné a je to často využíváno, obojí.
Než jsem šla, taky jsem si dopisovala a vyzvídala na ženách, které už ji podstoupily. Žádná z těch 3 nemá nižší chuť na sex, spíš naopak, kvůli možnému strachu z otěhotnění jsem někdy sex odkládala, nechtěla jsem používat už žádné hormony ani prezervativ. Jestli to u vás, Sutracka2, není nějak psychicky vyvolané, nevím
Já našla ty holky tady na emiminu, na doktorce a na Dámě. Jsem ráda, že jsem na ni šla, taky jsem o tom přemýšlela dlouho, asi rok, ale nakonec jsme se shodli na tom, že další děti určitě ne, ve 40, a kdyby náhodou mi přeskočilo a chtěla bych je, tak využiju umělé oplodnění. Ale nelituju a jsem nadmíru spokojená, kdybych to věděla, že to proběhne takhle, rychle, bezbolestně, bez jizvy a ten sex potom
, šla bych dříve.
Ale fakt musí být člověk rozhodnutý nemít další děti a mít svůj věk. Kdybych měla ty 4 děti ve 20, nešla bych asi, člověk neví, co ho za dalších 20 let napadne, že
Ale ve 40 mám stejně za chvíli před sebou přechod a než přijde, tak si to aspoň s manželem konečně pořádně užíváme bez strachu a debilních stavů po HA ![]()
Takže LenLen, ano, výhody převažují, neboť nevýhody jsem dosud nenašla ![]()
Ahoj holky, je mi 31 a mám dvě děti sterilku jsem podstoupila dobrovolně a platila jsem 11500kč, na pojišˇžovnu se nehraje, pokud to není ze zdr. důvodů…
Dobry den, mam dotaz..nekde jsem slysela nebo cetla uz nevim, ze se po sterilizaci tloutne. Nevite o tom neco??dekuju za odpovedi:).
Ahojte holky,
prosím o radu, nikdy jsem neměla problémy s HA až v posledním roce. Po porodu jsem užívala Azalii, ta byla ok. Po ní Yosefinne - to bylo hrozné, 7m jsem měla téměř neustále migrény a deprese, nakonec jsem brouzdala po netu a zjistila jsem, že to můžu mít z HA!!! (vůbec mě to nenapadlo), takže vysazení a dr. mi naordinoval Nelya a z ní mi bylo nevolno, úplně stejné stavy, jako když jsem byla těhotná, tak jsem to vysadila taky a je mi už tři týdny opravdu dobře
Přemýšlela jsem i o HA v injekcích, ale kdybych měla stejnou reakci jako na tabletky, tak nevím co bych ty tři měsíce dělala.
Máme dvě děti, s manželem jsme 10let, je nám 30let a další děti neplánujeme — začala jsem přemýšlet o sterilizaci. Co myslíte?
Díky za zachování anonym ![]()
Anonym Eleanor ![]()
Prosím vás vy co jste po sterilizaci, změnila se vám nějak zásadně menzes?
@sugrata, že sterilizace by vliv neměla mít. Jen se přeruší vejcovody, takže se do hormonální oblasti nijak nezasahuje.
Tak mám měsíc po sterilizaci a paráda, hospitalizace 3dny, břicho mě bolelo jen ten den po zákroku, díky tomu že jsem konečně bez hor.anti tak mě rázem přešly moje migrény ![]()
@sugrata a jaké ste měla podmínky, platila jste si to? Mě doktor řekl, že jsem mladá, 30let, že si to budu muset hradit sama,… taky jsem měla z HA hrozné migrény
@ma_da_ve_na píše:
@sugrata a jaké ste měla podmínky, platila jste si to? Mě doktor řekl, že jsem mladá, 30let, že si to budu muset hradit sama,… taky jsem měla z HA hrozné migrény
Je mi 35 a mám 3 děti. Takže lékař napsal ze zdrav. důvodů a já neplatila nic ![]()
Tak to je fajn, mě řekl, že ikdyž mám dvě děti, tak jsem mladá a život mám před sebou… Ale já vím, že skrz poporodní komplikace už žádné děti nechci, tak si budu muset počkat nebo zaplatit…
Díky za odpověď ![]()
Zdravím vas, chci se zeptat na zkusenosti, kde v republice delaji laparo sterilizaci za nejmene penez, nemam proto zdravotní důvody, proste nechci dalsi dite, pilulky nejsem schopna brat, injekce mi nesedla, na mirenu nemam, obyc telisku neverim, kondom nam porad pada a mam z nej druhe dite:D a bez sexu v 25 letech zit nechci, uz kvuli manzela. dekuji za odpovedi.