Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Mam jedno dite a sterilizace mi doporucena z vaznych zdravotnich duvodu, jelikoz dalsi tehotenstvi by me ohrozilo na zivote. I tak jsem na ni nesla a nepujdu. Spis me fascinuje, ze nad tim dobrovolne premysli zdravy clovek…anonym prosim
Proč tě to fascinuje? Já jsem šla dobrovolně po neplánovaném čtvrtém dítěti. Páté fakt ne-e… (zdá se, že jsem extremně plodná, 3 děti ze 4 jsme měli na první pokus…
Takže nechci nic riskovat.) A hormony nebo tělíska opravdu nechci… ![]()
@terien píše:
Po té sterilizaci je normálně menzes že?
Ano, vše funguje normálně, akorát „cesta je uzavřena“ ![]()
@Anonymní píše:
Mam jedno dite a sterilizace mi doporucena z vaznych zdravotnich duvodu, jelikoz dalsi tehotenstvi by me ohrozilo na zivote. I tak jsem na ni nesla a nepujdu. Spis me fascinuje, ze nad tim dobrovolne premysli zdravy clovek…anonym prosim
A že zdravá žena bere antikoncepci tě nefascinuje? Že je někdo zdravý neznamená, že chce mít 10 dětí.
@J_Doe píše:
Ano, vše funguje normálně, akorát „cesta je uzavřena“
Hm
to mě úplně nepotěšilo. Hodně o ní přemýšlím ale tohle mě zrazuje.
@terien píše:
Hmto mě úplně nepotěšilo. Hodně o ní přemýšlím ale tohle mě zrazuje.
Ty bys chtěla zastavit cyklus?
@J_Doe píše:
Ty bys chtěla zastavit cyklus?
Chtěla, ale ne přechodem
u ha mi vyhovuje že si to můžu posunout když potřebuju
Me to navrhl doktor hned, jak jsem prisla s tim 3ti tehotenstvim, a proplati mi to pojistovna. Chlapa na to neposlu, za prve je to srab (by mi zkolaboval uz pri navrhu
) a za druhe je preci neplodnej
Ja se teda desim, ze se mi v tehu neco stane. Preci jen, je to i rychle za sebou (budou 13m od sebe). Ale jsou zensky, co jich maji daleko vic a neboji se (ja se bojim). U nas to delaji odebranim vejcovodu (ne jen prerusenim), takze by to bylo jisty, ale jinak telo funguje uplne normalne. Ja do sebe nechci rvat x let hormony, kdyz vim, ze dalsi deti nechci.
Dekuji za nazory a budu doufat, ze na me touha uz neprijde
a kdyz jo, tak rozmrazime posledniho mrazacka
ale to by musely ty hormony byt fakt hooodne zplaseny ![]()
@terien píše:
Chtěla, ale ne přechodemu ha mi vyhovuje že si to můžu posunout když potřebuju
Aha, tak na to ti sterilizace nepomůže ![]()
Podstoupila jsem sterilizaci pri treti sekci, bylo mi skoro 32. Bylo mi receno, ze moznost otehotnet tu je, pres IVF. Ale s tim fakt nepocitam:-D
Po dvou dětech, ve 40 letech a po 20 letech braní hormonální antikoncepce jsem si byla jistá, že už další dítě ani hormony nechci a jiné formy antikoncepce mi nevyhovovaly. Takže jsem si u gynekologa řekla o sterilizaci, zaplatila kolem 11 tisíc (před třemi lety) a šla do toho, laparoskopicky, v celkové narkóze. Narkóza byla asi krátká, protože mi po ní vůbec nic nebylo (na rozdíl od operace slzného kanálku), jizvička v pupíku za pár týdnů neviditelná, skoro to nebolelo, večer bych mohla běžet domů.
PRO:1) jako by se moje libido probudilo z dvacetiletého spánku, daleko větší chuť na sex, lepší citlivost, prostě jsem s hormony zahodila přes 20 let radosti ze sexu. Bylo to neuvěřitelné a dost mě to i naštvalo a vyděsilo, jakou moc to svinstvo má.. Postupně se to trochu zklidnilo, ale stále se to nedá srovnávat.. 2) do přechodu ušetřím dost peněz
, 3) žádný strach z nechtěného otěhotnění , 4) úleva pro játra atd., váha a pleť beze změny
PROTI: vrátil se mi nejdříve můj dávný 24 denní cyklus se silnějším krvácením i premenstruačním syndromem a s přibývajícím věkem se mi trošku rozhazuje, takže budu muset sáhnout po bylinkách na srovnání, ale pořád lepší, než chemie..
Dobrý den,
bohužel znám někoho komu tento zákrok vyvolal hormonální nerovnováhu, předčasný přechod a psychické problémy. (souvislost prokázána lékařem). Takže žádné slyšela jsem…