Sterilizace: ano x ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
18.11.18 19:41
@Anonymní píše:
Mam jedno dite a sterilizace mi doporucena z vaznych zdravotnich duvodu, jelikoz dalsi tehotenstvi by me ohrozilo na zivote. I tak jsem na ni nesla a nepujdu. Spis me fascinuje, ze nad tim dobrovolne premysli zdravy clovek…anonym prosim

Proč tě to fascinuje? Já jsem šla dobrovolně po neplánovaném čtvrtém dítěti. Páté fakt ne-e… (zdá se, že jsem extremně plodná, 3 děti ze 4 jsme měli na první pokus… :mrgreen: Takže nechci nic riskovat.) A hormony nebo tělíska opravdu nechci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
18.11.18 19:42
@terien píše:
Po té sterilizaci je normálně menzes že?

Ano, vše funguje normálně, akorát „cesta je uzavřena“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.18 19:43
@Anonymní píše:
Mam jedno dite a sterilizace mi doporucena z vaznych zdravotnich duvodu, jelikoz dalsi tehotenstvi by me ohrozilo na zivote. I tak jsem na ni nesla a nepujdu. Spis me fascinuje, ze nad tim dobrovolne premysli zdravy clovek…anonym prosim

A že zdravá žena bere antikoncepci tě nefascinuje? Že je někdo zdravý neznamená, že chce mít 10 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.18 19:44
@J_Doe píše:
Ano, vše funguje normálně, akorát „cesta je uzavřena“ ;)

Hm :think: to mě úplně nepotěšilo. Hodně o ní přemýšlím ale tohle mě zrazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
18.11.18 19:45
@terien píše:
Hm :think: to mě úplně nepotěšilo. Hodně o ní přemýšlím ale tohle mě zrazuje.

Ty bys chtěla zastavit cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.18 19:47
@J_Doe píše:
Ty bys chtěla zastavit cyklus?

Chtěla, ale ne přechodem :lol: u ha mi vyhovuje že si to můžu posunout když potřebuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.18 20:02

Me to navrhl doktor hned, jak jsem prisla s tim 3ti tehotenstvim, a proplati mi to pojistovna. Chlapa na to neposlu, za prve je to srab (by mi zkolaboval uz pri navrhu :mrgreen: ) a za druhe je preci neplodnej :mrgreen: Ja se teda desim, ze se mi v tehu neco stane. Preci jen, je to i rychle za sebou (budou 13m od sebe). Ale jsou zensky, co jich maji daleko vic a neboji se (ja se bojim). U nas to delaji odebranim vejcovodu (ne jen prerusenim), takze by to bylo jisty, ale jinak telo funguje uplne normalne. Ja do sebe nechci rvat x let hormony, kdyz vim, ze dalsi deti nechci.

Dekuji za nazory a budu doufat, ze na me touha uz neprijde :lol: a kdyz jo, tak rozmrazime posledniho mrazacka :lol: ale to by musely ty hormony byt fakt hooodne zplaseny :lol:

• Citovat
  • Upravit
6021
18.11.18 20:03
@terien píše:
Chtěla, ale ne přechodem :lol: u ha mi vyhovuje že si to můžu posunout když potřebuju

Aha, tak na to ti sterilizace nepomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.11.18 21:17

Podstoupila jsem sterilizaci pri treti sekci, bylo mi skoro 32. Bylo mi receno, ze moznost otehotnet tu je, pres IVF. Ale s tim fakt nepocitam:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.1.19 00:01

podvázání vejcovodů

Po dvou dětech, ve 40 letech a po 20 letech braní hormonální antikoncepce jsem si byla jistá, že už další dítě ani hormony nechci a jiné formy antikoncepce mi nevyhovovaly. Takže jsem si u gynekologa řekla o sterilizaci, zaplatila kolem 11 tisíc (před třemi lety) a šla do toho, laparoskopicky, v celkové narkóze. Narkóza byla asi krátká, protože mi po ní vůbec nic nebylo (na rozdíl od operace slzného kanálku), jizvička v pupíku za pár týdnů neviditelná, skoro to nebolelo, večer bych mohla běžet domů.
PRO:1) jako by se moje libido probudilo z dvacetiletého spánku, daleko větší chuť na sex, lepší citlivost, prostě jsem s hormony zahodila přes 20 let radosti ze sexu. Bylo to neuvěřitelné a dost mě to i naštvalo a vyděsilo, jakou moc to svinstvo má.. Postupně se to trochu zklidnilo, ale stále se to nedá srovnávat.. 2) do přechodu ušetřím dost peněz ;) , 3) žádný strach z nechtěného otěhotnění , 4) úleva pro játra atd., váha a pleť beze změny
PROTI: vrátil se mi nejdříve můj dávný 24 denní cyklus se silnějším krvácením i premenstruačním syndromem a s přibývajícím věkem se mi trošku rozhazuje, takže budu muset sáhnout po bylinkách na srovnání, ale pořád lepší, než chemie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.5.22 14:17

já znám někoho

Dobrý den,

bohužel znám někoho komu tento zákrok vyvolal hormonální nerovnováhu, předčasný přechod a psychické problémy. (souvislost prokázána lékařem). Takže žádné slyšela jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí