Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mam pocit, ze ano.Kdyz to chce nekdo extra, tak plati, ale v ramci sekce by to melo byt hrazene, ale nevim to 100%
Měla by to platit pojišťovna. Ale chce to vyřídit předem, až budeš příště na kontrole, tak se domluv se svým gynekologem.
Dle meho proplati, ale musis si to vyridit vcas, pred zakrokem je treba podepsat dva informovane souhlasy v odstupu nejmene 15 dnu. Chtela jsem taky, ale nestihla jsem to… A res to s porodnici (mne bohuzel naplanovali termin sekce 13 dnu po prichodu do poradny, o teto podmince jsem nevedela a nestihlo se to, redatovat odmitli, i kdyz slo o 3. sekci a 40. na krku).
Sterilizaci po druhé sekci ti zaplatí pojišťovna bez ohledu na věk. Podmínka je, že žádost musí být sepsaná minimálně dva až tři týdny před porodem! Takže doporučuji zajít na začátku osmého měsíce do vybrané porodnice a žádost tam sepsat. Kdyby jsi začala rodit hned na začátku devátého měsíce, ať to máš pořešeno. Žádost sepsaná v jiné porodnici platná není. A doporučuji si nechat úplně odstranit vejcovody, ne je jen podvázat. Dost významně to snižuje riziko rakoviny vaječníků. Ale v každém případě to opravdu dobře promysli. Jsi mladá a pořád je tam možnost, že ještě po jednom dítěti zatoužíš. Otěhotnět by jsi pak mohla jen s pomocí IVF a komplet by jsi si to hradila. Obnáší to cca 80tisíc.
Jsi ještě hodně mladá, dobře to zvaž, nikdy nevíš jestli nezatoužíš třeba po 30. po dalším dítěti..
@Ennny píše:
@pockerna to se nikdo neptal
Ale vždyt on má pravdu! Je to mladá holka a po 30ce může uvažovat úplně jinak! Napsala bych jí totéž ![]()
@pe-terka a já kdybych měla tu možnost udělám to stejné co zakladatelka
@Ennny píše:
@pe-terka a já kdybych měla tu možnost udělám to stejné co zakladatelka
a já zas ne, protože mám odlišnou zkušenost
A obě dvě máme právo ji sem napsat ![]()
@pe-terka ale ona se neptala jaký na to máme názor ale jestli to jde.
@Ennny píše:šmarjá, tak jí napsal, at to zváží
@pe-terka ale ona se neptala jaký na to máme názor ale jestli to jde.
@pe-terka no protože ona si to jen tak vymyslela u večerní kávy tak to tu napsala:roll: ![]()
Musíš mít sepsanou žádost, pár týdnů před termínem porodu
Já antinu brát nechci kvůli hormonum, uvažuji nad tělískem a teď se mlátim do hlavy, že jsem do toho podvazani nešla
Nevěděla jsem, že u císaře je to zadarmo
Je mi taky 24 a vím, že 2 děti jsou maximum ![]()
@BaruSed my přece nemůžeme vědět co chceme, ostatní to vi za nás líp
jsem ráda že nás je víc co to tak mají
tak vím že dvě je max. ale já neměla tu možnost volby páč jsem rodila spontánně, tak musím doufat že nezklame tělísko ![]()
Dobrý den. Omlouvám se za anonym, ale necítím se mluvit o tom „verejne“. Můj první porod byl nepostupující a dceri začaly klesat ozvy atd takže byla provedena sekce. Ted čekáme druhe mimi. Predpokladam ze i druhý porod bude proveden sekci. Můj dotaz zni. Je mi teprve 24 ale proplatila by mi pojišťovna sterilizaci? Další mimi neplánuji, v rodině mam trombózu (antikoncepci tudíž už nechci) + ty dvě sekce. Mate některa zkušenost? Díky za odpověď.