Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@hačilka po druhe, resp. pred druhou planovanou sekci mi muj doktor nabidl sterilizaci.
@veria @kacenka.sks A jakým stylem ?? Bylo to před rokem 2012 ??
Fakt? Já mám po druhé sekci a nikdo nic,chci ještě jedno mimčo,na sterilizaci bych nepřistoupila,když není zdravotní důvod a není to také limitované nějak věkem? Přistoupili jste na to?
@hačilka bylo to letos. Na kontrole asi ve 30tt se me zeptal,jestli chci jeste dalsi miminko, nebo uvazuji o sterilizaci. Ze je tu ta moznost a hradi se to na pojistivnu,takze by bylo mozne mi ji provést pri císaři,abych nemusela na dve operace,pokud bych ji chtela. Rekl mi,ze se takto musi ptat,protoze to chce vedet porodnice. A mela jsem cas do dalsi kontroly mu rict,jak jsem se rozhodla.
Asi se to dela.Mne se muj gynekolog ptal,proc mi nenabidli,jestli jsem odmitla.Mne to asi nenabidli,protoze byl fofr a nikdo na to nevzdechl,zachranovali pani prede mnou a pak nas
@tini
Tak jestli jsi měla sekci akutní, tak ti to ani nabídnout nemohli, tam musí byt nejméně 14 dni lhůta na rozmysleni.
Kamarádka měla 3. sekci plánovanou, takže jí to nabídli předem a vzala to. Před 3 lety. Jinak je to asi laparka, což není úplná pohoda.
musíš mít zažádané 2-3 týdny před plánovanou sekcí, jinak na místě přímo u porodu ti to nenabídnou
ale pokud už máš po porodu, tak stačí žádanka od gynekologa, že ze zdrav. důvodů doporučuje steril. a s tím papírem se domluvit v nemocnici na zákrok. Dělá se to laparoskopicky -hospitalizace na 2-3 dny.
Ceka me v lednu 3ti sekce (jedna akutni, druha planovana kvuli KP a ted treti pro maly odestup od predchozi a proste ze je treti).....
Kdyz jsem prisla na kontrolu asi v 10 nebo 12tt, tak mi to doktor nabidl. Ze jestli uz deti neplanujeme, tak ze ta moznost tu je. Ja po tom teda hned skocila (uz 3ti ditko nebylo v planu, takze 4te nehrozi). Pry to plati pojistovna a odeberou mi vejcovody hned pri sekci.
@1mila2
Jj, dnes se to děla odebráním celých vejcovodu, což prý významné snižuje riziko rakoviny vaječníku. Protože ta často začne prave ve vejcovodech.
@veria presne tak ![]()
Ja uz se tak tesim na ten klid bez kazdodeniho mysleni na pilulku a bez strachu z otehotneni.