Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak třeba se konečně zadařilo,já jsem si dneska vzala první ultrogestan tak jsem zvědavá jestli to pomůže
. To čekání je nekonečný. To to nemůže být vidět na testu hned druhý den
!!!
Holky tak jsem si dneska udělala radost!!!
Strašně dlouho jsem toužila po tom jezdit na koni a tak jsem se přihlásila a začnu
.Seděla jsem na něm jen jednou když jsem byla malá a to jsem z něho spadla,tak doufám že už padat nebudu
.Uplně po dlouhý době cítím zase pocit štěstí a radosti a je to paráda!!!!
Ahoj holky, tak jsem si přečetla Vaší diskuzi a držím Vám palečky! Jsem na tom úplně stejně jako vy, už skoro dva roky nemůžem otěhotnět, chodíme na kliniku Pronatal. Doktor mi tam řekl, že neovuluju a dal mi Clostík s tím, že pokud nepomůže, budu muset na laparoskopii, a možná histerektomii, protože mám miomy..tak ho teď beru 1-0-1, poslední mám zítra večer a v pátek na ultrazvuk..když budu mít ovulace, tak rovnou inseminace..tak jsem zvědavá.
Snažím se na to nemyslet, ale ono to nejde..
Ahojky holky, mám poslední dva dny utrogestan, ta únava je zničující. Těším se až budu bez něj, bez všeho. Už budu brzy testovat, ale mám pocit že začínám natékat tak jako vždy před MS, pobolívá mě i břicho. Teplota zatím stále 37,2 ale to dělají ty hormony. Tak to nadějně moc nevidím tento cyklus.
kaczule1 píše:
Já jsem dnes 26. DC a nedalo mi to a zkusila jsem testnout. Samozřejmě, že nicTakže pravděpodobně mě čeká laparo, už mě to opravdu přestává bavit
Kolikátý den jsi měla ovulaci? třeba je 26 ještě brzy, záleží kolik je to dní od ovulky.
Ovulka byla myslím 15 DC (14 DC jsem dostala pregnyl a o den později to vypadalo na ovulku). Stejně po takové době snažení jsem si nedavala už moc naději ![]()
Domča123 píše:kaczule1 píše:Kolikátý den jsi měla ovulaci? třeba je 26 ještě brzy, záleží kolik je to dní od ovulky.
Já jsem dnes 26. DC a nedalo mi to a zkusila jsem testnout. Samozřejmě, že nicTakže pravděpodobně mě čeká laparo, už mě to opravdu přestává bavit
Holky co to tady čtu za negativní myšlení!!!!
Jak chcete otěhotnět když tomu samy nevěříte!!!
Je to na palici to neříkám ale přece se nevzdáte.Vyhlašuju stávku proti MS-tozn. opovažte se menstruovat!
Já mám v sobě dneska druhý den utrogestan a už to začíná-chodím jak ožralá-motá se mi hlava
.
kaczule1 píše:
Ovulka byla myslím 15 DC (14 DC jsem dostala pregnyl a o den později to vypadalo na ovulku). Stejně po takové době snažení jsem si nedavala už moc naději
Domča123 píše:kaczule1 píše:Kolikátý den jsi měla ovulaci? třeba je 26 ještě brzy, záleží kolik je to dní od ovulky.
kaczule: po 12ti dnech jej ještě brzy,když se podíváš jak roste HCG tak ještě 14 den můžeš mít jen 3.a to ti žádný test neukáže. Vydrž ještě aspoň 4 dny a zkus to pak znovu.
Achjo tak ovulka nebyla ani tak pozde. Takze prvni mesic mi clostil ovulku nevyvolal
dneska jsem byla na vyvolavacce a v nedeli cekam ms
a pak hura a dalsi mesic, snad clostik tentokrat zabere … mohly bysme si na vanoce nadelit // ze? ![]()
Dneska jsem byla na te vyvolavacce, po ktere mam pri mereni vzdycky vyssi teploty, tak sem si zkusila jen tak zadat do grafu dopredu co to udela a vysla mi ovulka na tu sobotu co sem si myslela, ze by mohla byt. Myslite, ze to muzu brat jako ze fakt byla? Sem ted z toho celkem mimo, bez te injekce bych mela teploty nizko, tak jestli se to vubec da pocitat
snad sem to popsala dost srozumitelne ![]()
Cracky píše:
Achjo tak ovulka nebyla ani tak pozde. Takze prvni mesic mi clostil ovulku nevyvolaldneska jsem byla na vyvolavacce a v nedeli cekam ms
a pak hura a dalsi mesic, snad clostik tentokrat zabere … mohly bysme si na vanoce nadelit // ze?
Hele a proč chodíš na tu injekci tak brzo, třeba by jsi jí měla ale až dýl. Většina ženských nemá tak krátký cyklus. Mě když nechodila MS tak mi dal na pul roku ten utrogestan-ikdyz je to hnus tak ale svuj ucel splnil-MS chodí pravidelne,ale asi po 40 dnech a OVU mi vychazi az na nejaky 27 den cyklu. Třeba si to těma injekcema blokuješ!Každýmu ten folikul narůstá různě rychle. Kámoška to tak měla že si tímhle blokovala ovulaci,ale to jí řekli až v CARu. Doktorka jí vesele dávkovala hormonama a a vyvolávačkama aby měla cyklus nesmyslně 28 dní. Ted se ji to ustalilo taky na nejakych 36 s tim ze ovu je az po 20 dnu.
Tak asi proto, ze to je prumerna delka cyklu ne? Nemuze vedet ze bych ji mela az tak pozde, kdyz ji normalne nemivam vubec a ms taky bez injekce nemam. Ja sem tu otazku myslela tak, ze kdybych nesla na tu injekci, tak by teplota uz asi nestoupla, takze by to ovulace nebyla, ale kdyz mi ted stoupne po te injekci, tak jestli to mam brat jako ovulaci? Pry jednodenni pokles v lutealni fazi muze byt
ja se v tom teda moc nevyznam, je to asi blbost, ale radsi se ptam ![]()
A jak dlouho jsi bez HA? a zkoušela ti třeba zjistit proč ti ta MS nechodí? Mě třeba po vysazení přicházela až po 80 dnech, ale vždycky nakonec přišla, když jsem se na to doktora ptala, tak mi říkal že to bylo tím,že se mi tvořila cysta a že ty injekce nic neřeší, že to není lék.říkala jsem mu že chci mimino a on že dokud nesrovnám cyklus tak to ani nemá smysl v to doufat, a právě proto mi dal ten utroš, který se bere v druhé půlce cyklu někdy od 17 dne.i Po něm začnou narustat teploty, takze pokud by ti bez injekce teplota nestoupla tak to neber jako OVU. Po vysazení tech prášků jsem si pak nějakou dobu měřila teplotu a ještě tak tři měsíce se to rovnalo než jsem se dostala na nějakou rozumnou křivku,tak od toho 30 dne mi začala stoupat teplota ale zase ta doba od ovu byla moc kratka-coz je taky problem,ale s kazdym cyklem se to zlepšovalo až jsem se dostala na nějakých 12 dni vysoky teploty. Je to běh na dlouhou trať, ale věř tomu že ty injekce nic nevyřeší-mluvím z vlastní zkušenosti.Zkus se zeptat doktorky jestli není jiná možnost než ty injekce a určitě ti nabídne toto,pokud tě teda nebude chtít odbýt. Taky mi dělal doktor hormonalni profil aby zjistil jestli se to zlepšilo a ustalilo nejak rozumne. Ale jak říkám trvalo to nekonečně dlouho tak nepropadej panice a začni to léčit a ne jenom jednorazove tomu pomoct. Vím že je nepříjemný se ptát doktorky jestli by něco nebylo lepší,ale pokud ona sama nemá zájem to řešit tak být tebou jdu jinam.Taky jsem přešla protože moje doktorka byla na nic a ted mam uzasnyho pana doktora, který ti rovnou rekne jaky jsou moznosti, da ti na vyber a ma hlavne snahu ti pomoct a to ti pomuze i po psychicke strance, kdyz vis ze v tom nejsi sama,ze to s tebou nekdo proziva.Popřemýšlej a já ti budu držet palce ať Vám to co nejdřív vyjde.
HA jsem vysadila v dubnu a brala jsem ji cca 5 let, prave kvuli tomu, ze jsem nemela MS. Ja vim, ze injekce nic neresi, hodne lidi mi uz rikalo at od nej odejdu, za dva mesice mam jit na kontrolu kvuli tomu clostiku, tak uvidim co bude delat a podle toho se rozhodnu. Achjo kdo by rekl, ze otehotnet bude takovy problem ![]()
Ahojky holky, včera jsem našla hezký článek o HCG jeho hladinách a testování, samozřejmě jsem si neuložila odkaz a ted už to nemůžu najít
ale dočetla jsem se tam že 10 dní po oplodnění má test pozitivní jen 5% holek, a bylo to tak den po dni nějaká statistika, my fakt testujeme brzy, ono hodně záleží kdy je ta ovulka, já ji měla už tuším 12 den tak jsem už taky natěšená na testování, asi zítra to zkusím
ale 100% výsledek, kdy máme jistotu tam bylo uvedeno 4 dny po vynechání MS. To tak dlouho ale já nevydržím čekat ![]()