Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, máte někdo zkušenosti se stimulací ovulace? půjdu na to poprvé nevím co čekat a zda je pak těhotenství úspěšné. Vím, že ovuluji, nebo dle testíků ano. Bylo Vám po prášcích špatně?
Ahoj, já jsem bohužel měla diagnostikovanou poruchu ovulace, tak mi byl nasazen Clostilbegyt, který jsem užívala pravidelně 5 - 9 den cyklu, poté jsem 14 - tý den chodila na kontrolní ultrazvuk a pak mi byl píchnut Pregnyl a měli jsme se snažit . . . jenže během 6-ti měsíční léčby se bohužel nezadařilo, tak nevím co bude dál ![]()
Přesně to mě čeká. Bylo ti špatně nebo jsi na sobě nic nepozorovala? a ovulaci ti to vyvolalo?
Ano, ovulaci mi to vždy vyvolalo… špatně mi nijak nebylo, jen asi ten první měsíc po dobu užívání jen občas návaly horka, ale jinak nic.. ani sem nepřibrala.. prostě pohoda . . jen mne mrzí, že to nedošlo ke // ale třeba se u tebe zadaří !
tak já mám taky clostík napsanej tedka jsem koukla na 6měsicu.mám ho brát 5-9den cyklu 1tabletu.ale ultrazvuk o tom nic nerikala.kolik jsi mela folikulu kdyz jsi byla na ultrazvuku?
já měla vždy jen jeden (teda aspoň myslím, o více dr. nemluvila )
Děkuji, to jsi mě uklidila, že mi nebude špatně. Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale zatím nemám moc informací, snažila jsem se nic neřešit na nic nemylet, abych neovlivnovala otěhotění psychicky, tak jsem ani nic nečetla.
Když se uvolní těch vajíček víc můžu mít pak tedy dvojčata?
Co ted s tebou budou dál dělat když tato metoda nefungovala? ona mi dr řekla, že nevěří že to pomůže vzhledem k tomu jak dlouho se snažíme a jsme oba zdraví. Nejdříve mi říkala at na to nemyslím, že to samo přijde a ted zase, že už není na co čekat, že je řešení umělé oplodnění.
No ono já se to taky snažila neřešit, jenže čím delší dobu to nejde, tak mi není jasné proč
a co se mnou bude teď ? Řekla mi - "jste mladá, příjďte za půl roku a uvidíme (podotýkám, že je mi 25 let a snažím se skoro 2 roky ) … tak nevím co dělat, zda zkusit CAR a inseminaci … nevím nevím
Mě je 28 a snažíme se také něco přes 2 roky a řekla mi, že jak se blíží 30 tak už není nač čekat, že po 30 je úspěšnost všeho mnohem nižší. Přesně jak tobě mi nejdříve říkali jste mladá a ted najednou jsem už zase stará ![]()
Před chvílí jsem četla o té mojžíšově metodě, to mě zaujalo, nemáš s tím zkušenost?
no taky jsem o tom četla, tak jsem si objednala knihu, přišla mi před pár dny, tak se chystám na to kuknout . . .spousta lidí mě teď přemlouvá, že je čas jít do CAR, ale já nevím, byla jsem v jednom centru na vstupní pohovor a styl, jakým s námi mluvil tamní lékař byl hnus
připadala jsem si jako nějaká nedočkavka, co za každou cenu chce dítě ![]()
Objednala jsem se na to cvičení s odborníkem, jsem na to zvědavá, když nic tak si zacvičím za 600 kč ![]()
já se dnes objednala do Car, tak jsem zvědavá, zda se to už pohne ![]()
A kdy tam jdeš? my máme ted na 3 měsíce tu stimulaci a pak na vánoce jdeme do centra, taky jsm zvědavá.
Zatím po těch prášcích mi nic není, jen mám hrozně kovovou chut v puse, jinak pohoda.
Zkoušela jsi měřit teplotu? já dnes začala a mám 5 den cyklu a měla jsem 37, není to moc?
já tam jdu 26.10, no teplotu neměřím, protože mám nepr. prac. dobu, takže každý den vstávám jinak a ono by se to mělo měřit přibl. ve stejnou dobu… jinak ohledně těch 37, ti neporadím, moc se v tom neorientuji
Ahoj holky, doufám že se k vám můžu přidat. Já dneska spolkla posledni clostik a mam pocit ze mi praskne hlava.jsem zvedava jestli to aspon k necemu bude.uz me to vecnz cekani ale vubec nebavi ![]()