Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, vítej mezi námi ! Tak to tě naprosto chápu, že je to čekání děsné:( člověk je každý měsíc v naději, že třeba zrovna tentokrát to klaplo a když nic, vždy ho to dost sebere:( a ty stimuluješ kolikátý měsíc?
beruska03 píše:
Ahoj, vítej mezi námi ! Tak to tě naprosto chápu, že je to čekání děsné:( člověk je každý měsíc v naději, že třeba zrovna tentokrát to klaplo a když nic, vždy ho to dost sebere:( a ty stimuluješ kolikátý měsíc?
Ahoj, já to teď beru první měsíc takže nováček
. Mám ale pocit že to na mě nějak moc nezabírá, krom toho že si připadám jako zfetovaná
. Už se těším na UTZ co mi řekne a hlavně mám radost,že už se to někam hnulo. Dlouho mi trvalo než jsem řekla doktorovi,že se snažíme o mimi a že to nejde a on hned zakročil a jsem ted u nej jako doma,porad nejaky kontroly a profily a já nevím co ještě.
jo to znám, taky jsem tam teď během toho půlroku byla pořád… jenže teď mi dr řekla, že si mám dát půl roku pauzu, že jsem stejně mladá (25)… tak jsem se objednala do CAr a uvidím, jak se oni tam k tomu postaví … zatím nechci ivf, ale iui asi zkusím . . . uvidím kam nás osud zavane ![]()
No teď jsi mladá a v 27 už ti řeknou že jsi stará
.
To já se CARu vyhýbám co to jde, nějak k nim nemám důvěru po zkušenosti s mužským a co tam chodila kámoška. No uvidíme co dál pan doktor vymyslí
. Zabývá se právě touhle problematikou a je strasne vstřícnej. Jinak už jsem taky chtěla děcka ve 24 a pořááááád nic. Ty co kolem mě děti nechtěli tak ty už otěhotněli,porodili a nahání děti a já pořád jenom naháním ovulaci ![]()
Podle ultazvuku je vše OK, folikulů tam je více kolem 20 mm nevím sice co znamená ta velikost, ale prý optimální. Tak jsem zvědavá, měřím teplotu, budu dělat i testíky aby to vyšlo vše přesně, cvičím mojžíše, tak to by bylo aby konečně nebylo ![]()
Jen čekat těch 14 dní zda bude nebo nebude MS. To se zase budu pozorovat i když nechci
a budu mít pocit, že mám všechny příznaky.
Netušíš zda je dobře nebo špatně, že je tam těch folikulů více?
no nevím to přesně…
já měla asi vždy jen 1, co mi tak dr řekla… brala jsem 1 tbl denně.
Ahoj holky,tak já byla včera taky na UTZ a folikuly rostou-co jsem videla tak jich tam mam taky plno ale pry musim jeste pockat a prijit zase v pondeli aby jeste narostli
. Je to normální že jich máš víc ale oni stejne kladou duraz jen na ten jeden dominantni.
A netušíš kolik mm by měl v den ovulace mít?
Měla jsem cca 2 až 3 dny před ovulací 20 mm.
A nevím zda to s tím může souviset ale už od včera mě bolí břicho tak divně, jako tlak nebo jak to popsat více na jedné straně, to jsem nemívala nikdy dříve. Měřím teplotu i ty testíky dělám, tak ji čekám dnes max zítra, bojím se, abych se trefila, prý je to nejlepší 12 hodin od ovulace.
No já ted mela 14 mm a rikal ze pockame aspon na 18 mm a pak ze mi dá injekci,takže si myslim ze pokud mas 20mm tak je to uplna parada a ze ted mate s muzem jasnej program
. Já už taky zacínam pocitovat tlak ale zatim jenom malo, ale je to super vec, protoze aspon vim ze se neco deje a ze to treba konecne vyjde ![]()
Já tlak nikdy neměla, nebo jsem o něm nevěděla, ted to cítím dost a dnes je test lehce pozitivní a teplota malinko klesla, tak snad zítra bude pozitivní. Program je jasný, nesmíme minout 12 hodin. Zatím jsme takto plánovaně nikdy nezkoušli, tak se tomu smějeme, ale když by to tak bylo dlouho, tak už to musí být pak na hlavu trochu. Snažíme se dlouho, ale spíše že jsme se nechránili a neřešili kdy je to nejlepší. Tak ted máme premiéru ![]()
Netušíš co je to luteární fáze, četla jsem že pokud je tato fáze moc krátká nelze otěhotnět.
no my se taky snazime uz docela dlouho a merila jsem si akorat teplotu z ktery jsem vzdycky prd poznala ale ted je to taky rizeny,akorat my to mame jeste horsi v tom ze muzskej ma odjet v pondeli na montaz a ja mam od pondeli do stredy naplanovanou ovulaci
tak si musim vzit dovolenou a jet za nim 150 km si
. Někdy je ta výroba fakt srandovní,čím dýl to trvá tím víc se začínám bavit a tím víc si říkam o co jsou ty jiný holky ochuzený.