Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Konzultuj s lékařem (to tu štítnou musíš stejně). V prvním těhotenství jsem nebrala nic, ve druhém mi endokrinoložka (jiná) okamžitě s pozitivním testem předepsala jodid, pokud neberu žádné komplexní vitamíny.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potrebovala bych poradit, jak je to v tehotenstvi s jodem u stitne zlazy -snizena funkce? Nekdo rika koupit femibion bez jodu a nekdo rika s jodem
pokud jsi těhotná, ozvi se lékaři. Jinak já brala jod, který mi předepsal dr., pak ostatní vitaminy musely být bez jodu, nebo mi vitaminy s jodem musela schválit dr.
Taky mi moje dr rika, ze po zjisteni tehu ihned prijit na krev a brat jod, bud femibion nebo pk extra jodid… zavolej objednej…
A tobě ještě nebrali krev? V kolikátém tt jsi? Mně vyšly při odběrech v 10tt horší výsledky a hned jsem musela na endokrinologii (do té doby jsem tam nikdy nebyla). V těhotenství jsem brala jodid a letrox50. Po porodu naštěstí výsledky ok. a po půl roce také
. V případě potvrzeného dalšího těhotenství mám ihned přijít na krev a vyšetření už přímo na endokrinologii.
Také mám sníženou funkci ŠŽ a chodím 2× ročně na odběr krve a kontrolu. A paní doktorka vždy zdůrazňuje, že v případě těhu je potřeba ihned přijít na kontrolní odběry. Podle toho se rozhodne zda předepíše léky či jód. Já teď v posledním těhu užívala jód až do konce šestinedělí.
@Terka14 píše:
Také mám sníženou funkci ŠŽ a chodím 2× ročně na odběr krve a kontrolu. A paní doktorka vždy zdůrazňuje, že v případě těhu je potřeba ihned přijít na kontrolní odběry. Podle toho se rozhodne zda předepíše léky či jód. Já teď v posledním těhu užívala jód až do konce šestinedělí.
No já brala jod celé těhotenství i celou dobu kojení u obou dětí.
Ahoj holky, potrebovala bych poradit, jak je to v tehotenstvi s jodem u stitne zlazy -snizena funkce? Nekdo rika koupit femibion bez jodu a nekdo rika s jodem