Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pokud to není prvoinfekce (což není, když říkáš, že na to trpíš už dlouho), tak to žádná tragédie není.
Jinak opar na ruce? Slyším poprvé
Není to nějaký jiný kožní problém?
Obvodní lékařka je docela střelec, říct ti to takhle od stolu a nahulváta, bez bližšího zjišťování stavu
Důvěřovala bych více gynekologovi než obvodnímu. Co ti řekli na kožním?? Abys měla třetí názor?
Chodila jsem do poradny a pak byla v porodnici s paní, co měla opar v uchu. Protože jí ten opar napadnul i lícní nerv, tak jí ochrnula (dočasně) půlka tváře. Ale děti v pořádku. Ale nevím od kterého týdne to měla, ale v půlce těhotenství to už dávno měla. Takže skoro od začátku.
Na kožní mi taky řekli, že to žádný vliv na dítě nemá. Že je tam snad jen 3% šance přenosu na dítě, podle nějaké studie, která byla provedena před 3 roky.
Gynekolog mě poslal na infekční oddělení, kde mě dělali stěr z té ruky a vyšlo tam, že je to fakt opar. A když jsem se ptala doktorky jestli jsou opravdu tak běžné opary v těhotenství, jak mě všichni tvrdily, tak mě řekla, že jo, že tam mají i případy, kdy ženská dostane v těhotenství neštovice.