Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ta plastová kolečka odradí hodně lidí. Ale musím říct, že na naše dlažební kostky je to v pohodě a jezdím i štěrk a lesní cesty a dá se to. Nicméně ráda bych ještě druhý kočár na takové vyloženě terénní procházky. Jinak praktičnost za mě dobrý…všechno do sebe zapadá, dá se sundat, vyprat, zimní kit a letní kit - obměna kočárku spíše pro maminku
Náš cvrček má sedm měsíců (8,5 kg a 71 cm) a jezdím s ním ještě v korbičce i s fusakem..sportovní jsem zatím jenom zkoušela. Takže neporadím, jestli se tam vleze i ve dvou letech. Zkus projet videa na youtube..tam je toho hafo..
@Amine jojo to jsem právě koukala, nejlepší je právě, když jsou videa s dětmi, jen já těžko odhaduji, kolik jim je ![]()
Jako teréňáka vyloženě taky nechci, ale sem tam do lesa jedu a vím, že jsem takhle byla s kamarádkou na procházce, co měla kolečka stejná a tedy hrkalo to jako blázen
bála bych se, že to pak není ideál pro ten kočárek.. ![]()
Mně se právě u tohoto kočárku líbí i to sjíždění a zvyšování sportovní sedačky.. Dále, že mi přijde trochu víc praktičtější než ten Joolz (pro mě i líbivější), ale to se mi iCandy líbil taky
a jak to dopadlo.
Jen je problém, že se jich tu moc neprodává, ![]()
V prodejně se jezdí skvěle s každým kočárkem.. Měli by si tam udělat trochu terény a mít k dispozici panenky dle věku dětí
pro představu ![]()
A co do auta? není těžký? dá se složit i s tou sportovní sedačkou nebo se musí vždy vycvaknout?, vždy jsem viděla video, kde to vycvaknuli
Dík za tip, S. trailz vypadá dobře, je v užším výběru. Je ale hodně podobný bugaboo buffalo, který mám taky v užším výběru a přijde mi praktičtější, osvědčenější.
co by mě přesvědčilo pro Stokke tak to, že by měl vysoko posazenou sedačku/korbičku.
měla bych tento kočárek hlavně do restaurací tak proto ten požadavek na vyšší posez dítěte
není mi z fotek jasné, jestli je ta sportovní sedačka/korbička tak vysoko jako u norm. Stokke xplorer? nevíte?
jo a to vycvakávání Stokke při skládání by mě dost štvalo!!!
S tím zkoušením na prodejně máš pravdu..nicméně jsem v tom Brně kočárek vzala a sjela s ním schody..a naložila tam plyšáky
byli ze mě trochu vykulení. Pro mě bylo totiž nejdůležitější, aby se s ním dalo dobře jezdit po schodech a aby byl když tak lehký a jednoduše složitelný. Další velké plus je, že je úzky..vlezu se s ním všude do jednoho křídla dveří a nemusí se otvírat komplet dveře dokořán. Nastavitelná výška je taky ideál..jsem vysoká, tak se nemusím hodně sklánět, když dávám malého dovnitř nebo když ho beru. No a novinka posledních dní…trpaslík už se chce hodně koukat, tak když už to nejde jinak, jdu prostě vedle kočárku a řídím ho tak, že ho držím za stranu..samozřejmě ne z kopce ![]()
Sportovní sedačka je také tak výškově nastavitelná jako korbička, ale zatím s tím nemám moc zkušeností..a ani jsem nezkoušela skládat kočárek se sedačkou. Asi se na to o víkendu vrhnu..
@Amine No já budu tedy ještě koumat, jak se vůbec dá sehnat ten Trailz.. a pokud navíc teď stahují výrobky, tak mě to trochu odrazuje
nerada bych dala tolik peněz a pak na něj měsíc čekala, kvůli jejich vadě.. No ještě máme teoreticky čas, ale já jsem taková, že potřebuji co nejvíce informací
navíc, pokud by se na kočárek čekalo 1-2 měsíce, tak samozřejmě doufám, že porodím v termínu, ale i pro klid duše bude raději, když ho budu mít již na začátku května ![]()
Ahoj maminky. Máte někdo ozkoušené, jak je Trailz odpružený oproti Crusimu? Měla jsem Crusi na 1. dítko a šel po měsíci pryč, protože se tam malá strašně klepala při přejetí mininerovnosti. Prostě pro jízdu Prahou absolutně nepoužitelné. pořídila jsem buffalo, ale zase mi vadilo, že je malá hrozně utopená v hluboké korbě. v tomhle je stokke dobrý, děti hezky vidí na rodiče. tak pište jak vám jezdí ![]()
@CHABA takmjá musím říct, že jsem se na Stokke jsem si byla prohlédnout, možná mě dost odradilo, že ani prodavačka neuměla moc s kočarkem zacházet, i sama mi ho nedoporučovala a radila mi místo toho Bugaboo, který se mi tedy vůbec nelíbí, takže jsem nakonec právě vyššímu posedu a praktičnosti do terénu zvolila Joolz
kolečka jsou dost odpružená, případně se dají koupit i terenní ![]()
Amine korbicka je vyskove nastavitelna u tralzu? Toho jsem si vubec nevsimla
to je super a vidi. Ze se ditko vlete jeste v 6 mesicich?
tak to jsem rada dik
Ahojte, já se rozhodovala mezi Joolz a Stokke trailz a podle mě je to nesrovnatelný hlavně pro vysoký lidi. Přítel má 201cm, já 179 a byla u nás hodně podstatná výška korbičky, aby sme se k mimču moc nekrčili. Joolz na obrázku vypadá moc pěkně, ale ve skutečnosti, když ho postavíte vedle Trailzu, tak je to jak jeho menší brácha. V Modřicích ve fun baby ho mají a dokonce je tam už ta nová várka těch správných
akorát nevíte jak je to s korbičkama? Dají se někde sehnat i víc barevný? Nám tam paní v katalogu ukázala jen takové ty základní barvy a mě by se líbilo ještě něco víc mrkavějšího ![]()
Ahoj maminky,
tak já jsem se nakonec pro Stokke Trailz rozhodla. I přesto, že jsem prcek (158cm) se mi lehce ovládá a je perfektně odpružený. Oproti třeba Crusi - ten je fakt tvrdý.
Moje požadavky - fakt do terénu a velký přístupný koš.
Netušila jsem, že najít takový kočárek bude pěkný oříšek. Trvalo mi několik dní než jsem se rozhodla.
Můj výběr se zůžil na:
Takže vyhrál Stokke Trailz, jsem velmi zvědavá, jak si v terénu povede ![]()
@Martooni
Napiš potom, prosím, zkušenosti. Už jsem ho okukovala, že by třeba příště… ![]()
@Martooni taky jsem ho koupila. Do terenu-jako opravdu terenu-mam jiny, ale podle me nejvice na cestovani budu brat stokke. Je nadherny!!!
@MillaJ @Mišmiš ahoj holky,
tak od středy mám Trailz doma a je super. Hned jsem s ním vyrazila do terénu a je úžasný. Prostě tank, projede všechno. Ještě jsem ho netestovala v lese, tak pak dám vědět.
Je trochu těžší na ovládání jednou rukou, ale jde o zvyk. Rukojeť držím jednou rukou, ve které mám ještě vodítko se psem. Za druhou ruku se mne drží starší dcerka a jedeme ![]()
Zatím mám hlubokou korbu. Líbí se mi, jak je odvzdušněná - to jsem ještě u žádné neviděla. Na léto ideální!
Na spodku má díry a ještě ve předu (za hlavičkou) má 2 síťky a vzadu (u nožiček) taky jednu.. které jsou schované.. myslím, že pro děti, které se hodně potí ideální.
Vyfotím vám to.
Už se těším až přehodíme na sporťák. ![]()
@Martooni super!! Taky se na nej moc tesim. Jake mas barvy? Ja mam hlubokou korbu tu bezovou a sportak fialovy. Stve me, ze na hlubokou korbu nesel koupit nejaky barevny kit. Na sportak jsem dostala od prodejny zadarmo nejaky letni kit - akce a dokoupila jsem si kit takovy pekny, cernobily kostkovany. Az budu na pc tak dam odkaz - k te fialove to bude super. Hluboka korbicka jen bezova, ale mam k ni alespon barevnou pripinaci deku.
Posles fotku?
Tesim se na nej
Jeste mam doterenu - mame tady fakt otres teren - icoo peak, a pak jsem jeste koupila easy wolker, jako nahradni ke stokke na vylety tereni, celodenni, ale myslim, ze ho moc pouzivat nebudu a budu hlavne tahat stokke
@Mišmiš já jsem stará konzerva
. Takže hlubokou korbu i sedačku mám v té tmavě modré barvě. Stejně nejvíce tuhle barvu nosím, tak se ke mě bude hodit ![]()
Hodně se mi líbila ta šedá melange, ale šedé mám moc a manžel ji na mě nemůže už vidět. Takže šedý by mi neprošel ![]()
Ty jo, tak to byla super akce! Taky bych brala, ještě jsem na letní kit nekoukala. Určitě hoď odkaz.
Icoo peak měla kamarádka a to byl otřesný kočár.. vůbec se s ním nedalo zatáčet.
Myslím, že budeš nejvíce tahat Stokke a ty dva prodáš, uvidíš. ![]()
On projede fakt vše. Třeba na zahradě máme nataženou hadici a vůbec jsem nevěděla, že jsem ji přejela
. S minulým kočárkem bych přes tu hadici předními koly ani nepřejela ![]()