Strach nejen z nočníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
25.11.15 13:28
@Jensina píše:
bez nehod? skutečně?

u nás taky nebyly hlášeny nehody..ani u sestry si nepamatuju že by s tím byl problém…ale jako fotku kde brečí na nočníku má…to jo. A to bych zas malé asi taky neudělala..naše naštěstí na nočníku seděla ráda…jsem zastáncem brzkého odplenkování, ale určitě ne za cenu toho, že si dítě vytvoří blok k vyměšování jako takovému..to může mít doživotní následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.11.15 13:36
@reinkarnace píše:
@radkka a nemáš nějakou taktiku na odbourání té noční plenky? mě se teď někdy podaří, že malá zapláče kolem půlnoci, tak tam jdu, plenka suchá, vyčůrá se do nočníku a pak dospí do rána…ale nad ránem to stejně pustí a budí se čerstvě počuraná. Jako je to pokrok proti tomu, kdy se počůrala během noci, ani se nevzbudila a pak to dost čpělo :roll: začala jsem to i dělat tak, že když má tvrdé spaní, tak ji fakt kolem té půlnoci na čurání probudím. zatím to celou noc prostě nevydrží…na to nemá ten její močák kapacitu :nevim:

No, my děti máme teprve ve stádiu plánování, ale ráda tyhle diskuze čtu, abych nabrala zkušenosti, i protože často hlídám, tak abych věděla, jak na ně :pankac:
Ale co vím od kamarádek nebo švagrové (především z toho důvodu, že jim děti hlídám, tak abych věděla co a jak), tak v noci na nočník nedávaly (zkoušely, ale většinou je to přestalo bavit :D ) a děti kolem 2,5-3,5 let začaly mít suchou plínku, když to bylo několik dní vkuse, tak jí sundaly. Občas se stala nehoda, ale málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.11.15 13:37

@radkka a jo já myslela že děti už máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
25.11.15 13:37

@reinkarnace koukam, ze to mate hodne podobny jak my, na den je bez pliny od cca 15 mesicu ( taky castecna bezplenkovka od 3 mesicu), na noc ji porad ma, ted se zacala na curani sama budit ale je to jak na houpacce, nekdy vydrzi, nekdy ma pocurano, zatim to nehrotim ale uz by pomalu mohla vydrzet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.11.15 13:41
@reinkarnace píše:
@radkka a jo já myslela že děti už máš

Nee, mně zatím stačí mít na krku synovce s neteří, švagrová si začala dodělávat školu, já mám přerušeno, tak jsem se vrhla na roli chůvy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.11.15 13:46

Jo, však jo. neříkám, že to tak být nemůže. jen bych v každém případě, které se týká vyměšování byla hooooodně opatrná na rady i řeči typu: to náš… to my… už v roce… bez nehod…
tohle dělá ten tlak na matku a tedy i dítě, plus samozřejmě ta vidina, nemusím přebalovat, učetřené finance, musí už do školky apod.
jenže některé dítě to dokáže v roce (i když to není podle mne o dítěti, to je o matce a jejím pozorování náznaku a sto otázek za minutu Jdeme čurat?)jiné ve dvou a další ve třech. a sebemenší chyba a tlak na dítě udělá takové škody, že brečí celá rodina a to doslova.

první syn se odplínoval i na noc, kadění, čůrání ze dne na den. Druhému jsem sama přispěla na pořádné trauma z kadění. Sešlo se teda víc faktorů, ale ten můj hrál samozřejmě velkou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.11.15 13:51

@Lanna přesně :-D já se teda nebudu kasat, mě se bez plíny týden počůrávala po bytě než si zvykla…ale jinak to máme stejné..myslím skrz tu noc, že jsme jen prostě nedočkavé :mrgreen: ty děcka ten močák mají ještě malý. mě se někdy probudí suchá v noci, tak ji tam lupnu, někdy se ale probudí mokrá a jak píšeš, jednou jo, jednou ne..ještě to není na sundání plenky..ještě bojuju s jediným: neumí si sundat gatě :lol: takže někdy si na záchod řekne, jdu s ní, ale někdy ji načpám, jak si na něj sedla v punčocháčích a čurá…vždycky je šťastná, že se jí to povedlo samotné aniž by mě volala…samozřejmě ji pochválím, ale pořád jí nemůžu vysvětlit, že se prostě musí nejdřív sundat ty tepláky nebo něco.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.11.15 13:54

@Jensina a prosím mezi náma..v čem ten nátlak byl? ať se můžu případně pak vyvarovat stejné chyby..není to v žádném případě o tom, že bych si chtěla rýpnout…já jen že čekám druhé a jak je každé dítě jiné, chci se vyhnout případné botě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.11.15 13:56
@radkka píše:
Nee, mně zatím stačí mít na krku synovce s neteří, švagrová si začala dodělávat školu, já mám přerušeno, tak jsem se vrhla na roli chůvy :?

no vzhledem k Tvému požadavku na on-line grafy bazální teploty se obávám chvíle, kdy zahlásíš, že jsi těhotná :mrgreen: s těhotnejma se blbě diskutuje @reinkarnace se samozřejmě neurazí :mrgreen: :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
25.11.15 13:57

@reinkarnace u nas to same, kolikrat teplaky sundat zvladne ale kalhotky uz ne :lol: ja ji vzala plenku v lete, protoze jsem s nehodama pocitala, trvalo to tak mesic nez si na to zvykla. Ted uz je vicemene bez nehod, obcas kapicka v kalhotkach kdyz dela neco veleduleziteho a vzpomene si pozde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.11.15 14:00
@Jensina píše:
no vzhledem k Tvému požadavku na on-line grafy bazální teploty se obávám chvíle, kdy zahlásíš, že jsi těhotná :mrgreen: s těhotnejma se blbě diskutuje @reinkarnace se samozřejmě neurazí :mrgreen: :lol: :kytka:

neurazí :lol: :lol: :lol: se mnou se někdy hůř diskutuje a ani nemusím být těhotná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.11.15 14:00
@Jensina píše:
no vzhledem k Tvému požadavku na on-line grafy bazální teploty se obávám chvíle, kdy zahlásíš, že jsi těhotná :mrgreen: s těhotnejma se blbě diskutuje @reinkarnace se samozřejmě neurazí :mrgreen: :lol: :kytka:

To právě požaduji, abych neotěhotněla :mrgreen: Musím ze zdrav. důvodů vysadit prášky a na všechny ostatní, nehormonální metody jsem zřejmě alergická, nebo jak si ty nelibé pocity vysvětlit, takže nás čeká zkouška ohněm - přerušovaná soulož, takže je dost možný, že za chvíli těhotná budu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.11.15 14:01

@Lanna jo přesně. léto je nejlepší..hezky to vyšlo že už jí bylo tolik…kdyby měla v létě čerstvě rok, šla bych do toho odbourání asi až zase na jaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.11.15 14:02

@radkka a co zkusit plodné/neplodné dny? na to nikdo nemůže být alergický :lol: ale riziko samozřejmě bude vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
25.11.15 14:05

@reinkarnace v pohodě :) okolí (no manžel nejvíc) tlačilo na mne, že starší touhle dobou už byl a že potřebuji jít do práce a když má plíny blablabla. Já jsem ho zkoušela samozřejmě na nočník, ale choval se jako dcera zakladatelky (proto jsem se angažovala v téhle diskusi) bál se. tady mě intuice říkala: nech ho bejt. měla jsem to stopnout včas. Jenže do toho dostal masáž od okolí (babička, tatínek) do plínky se nečůra, na nočník nebo na záchod. A samozřejmě, chtěl nám vyhovět, odmítal plíny, rval si je dolů, řval, že je nechce. Ale měl strach sedět na nočníku nebo na záchodě. Takže prekérka, kam s tím. Tak zadržoval. Čůrání jsme už vychytali. Je kluk, jde to ve stoje, do záchodu. Nemusí sedět. kakat se bojí. prostě si nesedne. Tím jak zadržoval. Udělal se špunt, kterej, když teda vytlačil, tak mu způsobil trhlinku. Ta bolela. Spojitost v hlavičce kakání bolí. A kolotoč s psychickou zácpou na světě. Kdyby na té plíně zůstal. Věřím, že ji na kadění má. Ale kakal by, bříško by nebolelo a v té hlavičce by to jednou bliklo a šel by na záchod. Teď je ve stavu, potřebuje kadit a neví kam, všechny varianty pro něho nejsou možné. Záchodu a nočníku se bojí, plínu nechce, tu mají jen miminka a do kalhot se to nedělá. Je mu dva a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze