Strach z covidu, má někdo strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
508
17.1.21 19:01

@Lollitka A před covidem tě ti chrblající lidi neštvali? To ses nebála?
Mě třeba tihle lidi štvou odjakživa. Ale přijde mě vtipné na ně začít poukazovat až teď, když je tu nějaká korona. To je fakt směšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9245
17.1.21 19:13
@BeNiPe píše:
@Lollitka A před covidem tě ti chrblající lidi neštvali? To ses nebála?
Mě třeba tihle lidi štvou odjakživa. Ale přijde mě vtipné na ně začít poukazovat až teď, když je tu nějaká korona. To je fakt směšné.
Štvali mě vždycky, ale teď by si alespoň mohli nasadit roušku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
17.1.21 19:14
@Anonymní píše:
Zakladatelka: Dekuju moc za uprimne odpovedi :kytka: nekterym jeste urcite odepisu. Jen ted nemam cas. Mimo jine deti mam dve, jedno do skolky nechodi jeste a druhe by ve skole byt melo, ale zdravotne ted nemuze. Kvuli vedlejsim narizenim, ne primo kvuli covidu. I tak to totiz muze byt. Tatka je na HO uz od zacatku unora lonskeho roku. Mne praci prekazil covid, kdyz v breznu zavreli skolky ve strucnosti. Diskusi jsem zakladala proto, abych mohla s nekym sdilet tuto zvlastni situaci, s nekym, kdo ma podobny nazor a pohled na vec jako ja. Neni to jen o strachu nebo snad panice, ze vsichni kolem umrou. Kdo si tohle o lidech, kteri to dodrzuji, mysli, se podle me nedovede podivat na situaci z jineho uhlu pohledu, nez sveho. Ale ja, ani ostatni ‚co se boji‘ nikomu nic nenutime. Nikomu se nevysmivame, proste dodrzujeme to, co je pro vetsinu tak zbytecne a nemyslitelne. Tahle diskuse nebyla vytvorena proto, abych dostavala rady, jak se chovat jinak, ani pro to, aby se nekdo nekomu vysmival. Ti, co se covidu atd neboji, tak nemusi vysedavat prece na internetovych diskusich tohohle typu a presvedcovat lidi o svoji pravde, ne? Muzete vyrazit na hory sankovat, bruslit, do Globusu nebo treba na demonstraci ;) My, kteri se „strachy zcvoknem“ si aspon muzeme pokecat online, kdyz uz nechceme osobne. Dekuji.

Prosím te, když zakladas diskuzi, měla bys počítat s tím, ze ti do ni polezou lidi. A ze budou psat i to, co nechceš cist. Opravdu nikdo není povinen neprispivat, resp. je oprávněn přispět, a to jakkoliv, pokud to neporušuje pravidla. Pak ti ubyde diveni a takové to spravedlivé rozhořčení, ze si někdo dovolí ti sem psat neco, co si ty neprejes. To je jalo s tema narizenima. Nekdo je jimi posedlej, a někdo je dodrzuje, protože se to po něm chce. Zasadni nedodržovaci budou v zanedbatelném množství, i kdyz se na ne svádí úplně vsechno. Tak si to tu užij, teb pokec. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.1.21 19:25
@Lollitka píše:
Mně je třeba jedno, že se někdo nebojí, to respektuji, i když mám sama hrůzu, ale štve mě, když někdo nedodržuje opatření. Prostě jsou nějak daná aasi to má nějaký význam a ti lidé, kteří je nedodržují, tak kromě ohrožování sebe (to je jejich problém) ohrožují i ty zodpovědné. Proto mám vztek, třeba jak jsem tu psala, tak na důchodce, který se přede mě nacpal ve frontě, když jsem dodržovala 2 m rozestup u kasy a to samé dnes, nějaká důchodkyně se přede mě suverénně nacpala, když jsem zas dodržovala 2 m rozestup.

Jaký? Jak je možné, že jsou taková opatření a čísla přesto stoupají? Fungují vůbec? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
17.1.21 20:12
@BeNiPe píše:
Co to meleš? Já jsem o světě nic nepsala. Tady už z té korony opravdu některým solidně hrabe 😁

No když je to podle tebe komedie, tak se asi chechtají, ne? Covid je na celém světě, podle tebe tedy komedie. Já se tedy nechechtam a za komedii to nepovažují. To je ten rozdíl mezi námi.

• Citovat
  • Upravit
508
17.1.21 20:14
@Uslava píše:
No když je to podle tebe komedie, tak se asi chechtají, ne? Covid je na celém světě, podle tebe tedy komedie. Já se tedy nechechtam a za komedii to nepovažují. To je ten rozdíl mezi námi.

Joooo, už chápu. To byly jen tvé domněnky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.1.21 20:25

@Oli.Lyon Jak jste došla k názoru, že přidávám vztek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
17.1.21 20:30
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda je tu nekdo, kdo porad Covid resi v podstate stejne, jako na zacatku? Nekdo kdo vic desinfikuje veci napr z obchodu, nestyka se s lidmi..Hodne se zajimam o zdrvi a priznam se, z covidu mam porad strach (nezlobte se za anonym, neni mi prijemne o tom mluvit verejne), ven moc nechodime a hodne se myjeme, desinfikujeme, venku na nic nesahame..Do obchodu nechodime, objednavam online. Prijde mi, ze lidi okolo prestali resit uplne vsechno..a jsem z toho tak nejak v rozpacich. Je tu jeste nekdo, kde to porad resi? S kym si o tom pokecat..? Dekuji Edit: PROSIM O ODPOVEDI TECH, KTERI STRACH STALE MAJI..dekujiPříspěvek upraven 17.01.21 v 14:37

Ahoj,
ja strach mam. Nakazila se maminka i oba prarodice… uz jsou to dva mesice. Oba prarodice jsou stale v memocnici, moje predtim vitalni maminka stale spi a ma snizenou kapacitu plic.
Pritel ma astma, musi chodit do prace. Nekdy v pristich tydnech nas ceka IVF, mam strach, ze se nakazim a nevyjde stimulace ci podobne… proste situace dost na nic…
Nevim zda to odlozit ci ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.21 22:01

@Oli.Lyon ja se nedivim, ale je to opravdu zbytecne ty rypave komentare. To zas bylo vyjadreni meho nazoru..a nechapu, co je divneho na tom povidat si s lidmi, kteri spolu maji spolecnou situaci..nehlede na to, jestli si ji sami vybrali nebo ne…ale je pravda, ze co jsem obcas zahledla za hruzy v diskusich napr o postizenych lidech, o ktere se nekdo stara a hledal nekoho s kym ty tezkosti kolem starani se o ne sdilet, kdo to ma stejne..tak proti tem zlym komentarum je tohle slabej odvarek..jsem zvykla, ze lidi jsou sobecky a mysli si, ze pro jejich zabavu a pocit pseudosvobody se kazdej poprdi..ale to mi prece nebrani si s nekym povidat..a nevidim na tom nic smesnyho, silenyho a dokonce ani sebedestruktivniho…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.21 22:03

@losani tak to je mi moc lito..snad se vsechno brzy uklidni..a jaky z toho mas pocit? z toho IVF? jestli se budes hodne stresovat a mit spatne tuseni, mylsim, ze to tomu moc neprospeje..dala bych na intuici, chces do toho ted jit a nebo radeji pockat?

• Citovat
  • Upravit
260
17.1.21 22:16
@Anonymní píše:
@losani tak to je mi moc lito..snad se vsechno brzy uklidni..a jaky z toho mas pocit? z toho IVF? jestli se budes hodne stresovat a mit spatne tuseni, mylsim, ze to tomu moc neprospeje..dala bych na intuici, chces do toho ted jit a nebo radeji pockat?

Abych byla uprimna, jsem tak ted hrozne otupela, ze ani nevim. Mam strach, ze se behem toho vseho neco pokazi..,na druhou stranu, je mi uz 37 let a tlaci me cas…Jeste to cele musim probrat s partnerem. Jen si nekdy rikam, proc se mi tohle vsechno deje, vim, ze jsou i horsi veci, ale celou situaci ted proste moc nedavam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.21 22:17

@Dermabion je to smutny, ze te pak lidi maji za blazny, vid..my se taky stykame jen s nasima, ktery nikam nechodi, jsou tam rizikovy faktory..i hodne kvuli nim jsme takhle antisocialni tedko…deti maji stejne radeji babicku a dedu jeste, nez kamarady a je to pro ne dulezitejsi zatim..ale stejne jsem rada, kdyz syn aspon obcas vidi nejakyho kamarada online, ale co zacli chodit do skoly, tak je to mene..mne prijde, ze to hodne lidi rozdelilo, moji znami, ktere jsem pred koronou vidala nejcasteji, tak nedodrzuji obvykle vubec nic a pro takove pak nejaky skype nebo online video neni dulezite..holt se ted potvrzuje, ze v komplikovanych casech poznas charakter lidi kolem sebe :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.21 22:28
[
@Lollitka píše: Štvali mě vždycky, ale teď by si alespoň mohli nasadit roušku.

nejakou dobu pred koronou mel syn operaci, cekalo se na termin, ktery mohl prijit kazdy den (bylo tam opravdu nacpano a operaci bylo nutne provest co nejdrive)..zacatkem roku mel vysetreni, na ktere musel byt uplne zdravy..pote kontroly, v breznu jsme zacli cekat na presny termin operace, ktery se porad presouval (resp konecne potvrzeni terminu probihalo az zacatkem tydne, ale mnohokrat to neklaplo) a nakonec probehla az v kvetnu. Celou tu dobu nesmel syn dostat ani pidi rymu, nic, takze jsme se stranili lidi v podstate, do skolky samo nechodil, prestoze to byl posledni povinny rok..vyhledavali jsme prazdna hriste a kdykoliv jsme konecne nasli (chodili jsme spolu jeste s mladsi), behem par chvil se snad pokazde objevila nejaka maminka s kaslem, usmrkanym ditetem a hlaskou typu „Dobirame ATB, ale uz jsme zdravi“ nebo „uz ma jen malou teplotku, vcera jeste horecka“..nj, proste prechod zimy na jaro, ze..bylo mi neskutecne, kdyz deti sotva vybalily hracky na pisek a hned jsme museli „utikat“ pryc, pred nezodpovednosti ostatnich..a vysvetlete malickemu diteti, ze uz potreti za odpoledne musi na povel hned sbalit hracky a jit pryc..lidi jsou proste sobecti, hlavne ze oni se uz nemusi doma nudit, kdyz jsou s nemocnym ditkem uz NEKOLIK dni zavreni doma, jak to rochu jde, sup mezi lidi..a to ani nemluvim o dospelych, kteri jsou snad pysni na to, ze s anginou a antibiotiky zvladaji chodit do prace..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.21 22:38

@losani :hug: :hug: :hug: uplne te chapu..clovek se pak uzavre, aby nemusel citit strach a bolest, jen je problem, ze pak nedokaze citit ani radost, vid..a je neco, co by ti ted s rozhodnutim pomohlo? urcite je to ted pro vas moc dulezite, treba kdyby si vzal partner dovolenou a byl by s tebou doma do toho IVF, byla bys klidnejsi..neslo by vymyslet neco takoveho? nebo treba aby on tesne predtim si nechal udelat test a pak zustal doma s tebou..ja nemam zkusenosti, jak dlouho to trva, ktera faze je pro tebe ted nejvic stresujici..ale urcite potrebujes psychicky podrzet..

• Citovat
  • Upravit
1614
17.1.21 23:32
@Anonymní píše:
@Dermabion je to smutny, ze te pak lidi maji za blazny, vid..my se taky stykame jen s nasima, ktery nikam nechodi, jsou tam rizikovy faktory..i hodne kvuli nim jsme takhle antisocialni tedko…deti maji stejne radeji babicku a dedu jeste, nez kamarady a je to pro ne dulezitejsi zatim..ale stejne jsem rada, kdyz syn aspon obcas vidi nejakyho kamarada online, ale co zacli chodit do skoly, tak je to mene..mne prijde, ze to hodne lidi rozdelilo, moji znami, ktere jsem pred koronou vidala nejcasteji, tak nedodrzuji obvykle vubec nic a pro takove pak nejaky skype nebo online video neni dulezite..holt se ted potvrzuje, ze v komplikovanych casech poznas charakter lidi kolem sebe :srdce:

Tak s tím protřízením je to oboustranné, pro někdo přijdeme jako blázni, jiní jsou ok a třeba s holkama si vino přes FaceTime dopravame často, byt ony fungují relativně normálně a u pár známých jsem přišla na to, že mi vůbec nechybí nebo se projevily jejich názory a já bych těžko hledala dal upřímnou řec a přátelství…
Beru to tak, ze máme štěstí ze můžeme byt doma, máme dům se zahradou a dostatek místa a i tak mi už z toho občas hrabe a těším se až bude lip, chapu ze jiní do práce musí a musí dat deti do školky, co nechapu jsou ti kteří schválně porušují opatření a vysmívají se ostatním.
V rodině i mezi přáteli covid radí, naštěstí až na jeden případ se to obešlo bez nemocnice i tak respekt mám a nepůjdu tomu zbytecne naproti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí