Strach z covidu, má někdo strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
22.1.21 18:07
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, jsem z těch, kdo má z Covidu respekt. Kromě mého syna (8 let) a mě je celá moje rodina riziková. Já bych pravděpodobně tuto nemoc přežila bez následků, ale nestojím o to, si to vyzkoušet, děkuji pěkně.

Od jara mám HO, až na krátké letní období červen-srpen. Syna jsem převedla na domácí výuku. V létě jsme byli jen na Moravě. Za normální situace cestuji do zahraničí 4×-5× ročně. Přiznávám se, že už to „domácí vězení“ někdy psychicky nezvládám a mám toho dost. Částečně i kvůli okolí (vč. některých příspěvků v této diskuzi), ale komentovat to nebudu, bylo by to nepublikovatelné.

Jinak chodím normálně do obchodu s rouškou nebo respirátorem (co zrovna popadnu), občas MHD (taky tak), občas kamarádi venku na vzduchu. Do obchodů jsem chodila i v době nejhoršího Covidu několikrát týdně a jsem stále Covid free (a to se naše město donedávna promořovalo opravdu poctivě). Jako bonus jsem už skoro rok neměla ani rýmu, takže alespoň mně roušky fungují a asi je budu v MHD v sezóně respiračních infekcí nosit už navždy. Moje skálopevná imunita v tom určitě nehraje roli, protože od té doby, co syn začal chodit do kolektivu, až do Covidu jsem bývala každou zimu non-stop na hromadě. Také to „přivolání nemoci strachem“ se mi nějak neosvědčilo, protože já covid opravdu nechci a zatím ho kupodivu nemám, skutečně zvláštní. Ale je fakt, že se vlastně až tak nebojím, jenom to prostě nechci a příběhy lidí kolem, co to prodělali (nikdo v nemocnici, takže vlastně tzv. „mírný průběh“), mě v tom jen utvrzují.

Přeji pevné nervy. Zůstávám anonymní, protože už něm unavuje, že mě mé okolí považuje za magora, který, ó hrůzo, nedává dítě do školy. Co kdyby se náhodou nenaučilo včas vyjmenovaná slova po p a už to nikdy v životě nedohnalo? :oops:

Ty jo ani nevíte jak jsem za tenhle příspěvek ráda..už jsem si myslela, že jsem jediná kdo nedává dítě do školy, ale jak jsem psala je to po té nejhorší zkušenosti co s covidem může být. A bohužel jsem myslela, že těch několik týdnů pomůže k tomu, že čísla začnou klesat nebo, že aspoň bude v dohlednu očkování pro mámu. Jelikož ani jedno se nestalo tak nevím jestli malého od února dám jak jsem před tím chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
22.1.21 18:10

@Jitul511 Já mám fakt štěstí, že je na střední a je dost chytrej :mrgreen: takže se učí sám a všechno sám…ale kdyby nás to potkalo na prvním stupni, tak vraždím :mrgreen: on byl taková pečlivka, písanku jak vymalovanou…pořád, že mu to nejde a slzel jak krokodýl…a to byly jen úkoly…dělat to denně několik hodin, tak ho rovnou zabiju :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
22.1.21 18:11

@Tamtama Nedám ze svého jedinou korunu…nedala jsem jí ani doteď a prostě nedám…jestli něco chtějí, tak ať mi na ně dají nebo mi je hodí do schránky…nebudu platit něčí nablblé výmysly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.1.21 18:11

@Monchichik buď ráda, že dělá, můj teď naopak nedělá vůbec a já ho za boha nemůžu donutit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
22.1.21 18:13

@Tamtama tak u nás je to jednoduché…pokud by nefungoval jak má, beru ovládač od playstationu :mrgreen: a kvůli němu je schopný všeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.1.21 18:13
@Šáruší píše:
já, my. Na covid nám zemřeli již dva blízcí lidé, jeden nejbližší, manželův bratr, oba mimo rizikovou skupinu. Vidím, co to umí udělat. Takže dodržuji všechna opatření. Jediný, kdo chodí do práce je manžel, nejde dělat z domu, ale stýká se jen se třemi pracovníky, všichni mají respekt a chovají se obezřetně. Do obchodu tedy chodím, ale zásadně do Makra a mimo otevírací dobu pro běžné lidi, takže je nás v celém velkém obchodě pár. Máme štěstí, že bydlíme na okraji města, máme obrovský pozemek, za námi jen lesy, takže nejsme zavření doma, jsme hodně venku, ale mimo lidi. Je to už únavné ta izolace, ale co se dá dělat.

To je mi líto jelikož mám stejnou zkušenost vím jak hrozně to bolí, jak těžké je se s tím vyrovnat a už vůbec nevím jak se právě po takové zkušenosti obrnit proti strachu o další členy rodiny, kamarády..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.1.21 18:20

Ano mám strach, dcera je na střední, takže má distanční výuku, syna jsem prozatím odhlásila ze školky. Manžel čeká na transplantaci srdce, takže je většinu času doma. Já do práce chodím, nejde to jinak a doufám, že se nenakazím, bojím se hlavně o manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
22.1.21 18:22

@Jindřiš Tak v tom případě je to naprosto pochopitelné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.1.21 18:22
@Monchichik píše:
@Jitul511 Já mám fakt štěstí, že je na střední a je dost chytrej :mrgreen: takže se učí sám a všechno sám…ale kdyby nás to potkalo na prvním stupni, tak vraždím :mrgreen: on byl taková pečlivka, písanku jak vymalovanou…pořád, že mu to nejde a slzel jak krokodýl…a to byly jen úkoly…dělat to denně několik hodin, tak ho rovnou zabiju :mrgreen: :mrgreen:

Přesné já se vždycky neudržím a hrozně nadávám, ale zas vím, že tohle učení doma zvládneme popřípadě to dožene a usnadňuje mi to fakt, že do školy nechce. Ale jelikož nevidím v dohlednu nějaký konec stejně mi asi nezbyde než ho dát. Je to těžký no. Jak jsem si přála, aby co nejdříve šel tak teď bych naopak brala, aby je zase zavřeli a já se nemusela rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
22.1.21 18:24

@Jitul511 já jsem proti uzavření škol celou dobu…myslím si, že negativa prostě převyšují pozitiva…nemůžou být děti jen tak rok doma…to se na nich opravdu podepíše…a bohužel hodně prohloubí rozdíly mezi dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
22.1.21 18:29

Covid

Ahoj já teda strach mám, snažíme se dodržovat hygienu jak to jde. Moc se nenavštěvujeme, mamku jsem neviděla už půl roku, bydlí od nás daleko a cestování je riskantní. Je to teda otrava být s dětmi celý den doma, kromě procházek. Musím přiznat, že mi sociální kontakty hodně chybí, jsem už i protivná a otrávená. Nejde takhle žít dlouhodobě, ale co s tím naděláme… Myslím, že bude ještě hůř, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.1.21 18:52
@Monchichik píše:
@Jitul511 já jsem proti uzavření škol celou dobu…myslím si, že negativa prostě převyšují pozitiva…nemůžou být děti jen tak rok doma…to se na nich opravdu podepíše…a bohužel hodně prohloubí rozdíly mezi dětmi…

JJ v podstatě s Vámi souhlasím vždy jsem to měla stejně říkala jsem si, že to lidi odnesou pokud to bude dlouhodobé psychicky a díky státu bohužel i ekonomicky a že to je horší než covid. Jak jsem psala bohužel po úmrtí v rodině je teď pro mě covid ta horší varianta. Ale zase je to i díky tomu, že malej to zvláda dobře do školy nechce učení zvládáme, na druhém stupni by to nešlo, abych ho učila doma bez online hodin a já jsem na mateřské a manžel pracuje z domu. Je to všechno děs, například chodit týden ano a týden ne to fakt nechápu jak mohli vymyslet stejně bohužel z toho není východisko, kdyby se nebáli přetížených nemocnic bylo by otevřené všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
22.1.21 19:00

Ahoj anonymni, my strach nemame, ale mame respekt. Manzel je rizikovy a shodli jsme se, ze to chytit nechcem. Navic pracujeme v oboru, v laboratori, a to vcetne ruznych viru. Mladsiho syna jsme stahli ze skolky a jsem s nim doma, do prace chodim, kdyz ho hlida babicka obcas nebo o vikendu, jinak pracuju v noci. Starsi syn chodi do skoly v nano rousce, po obede ho bereme domu. S nikym krome babicky se nestykame nebo jenom vyjimecne. Ve vnitrnicch prostorach nosime respiratory, v praci v kanclu mame UV sterilizator. Ockovat se damozrejme nechame :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.1.21 19:10
@dupejj00 píše:
Ahoj anonymni, my strach nemame, ale mame respekt. Manzel je rizikovy a shodli jsme se, ze to chytit nechcem. Navic pracujeme v oboru, v laboratori, a to vcetne ruznych viru. Mladsiho syna jsme stahli ze skolky a jsem s nim doma, do prace chodim, kdyz ho hlida babicka obcas nebo o vikendu, jinak pracuju v noci. Starsi syn chodi do skoly v nano rousce, po obede ho bereme domu. S nikym krome babicky se nestykame nebo jenom vyjimecne. Ve vnitrnicch prostorach nosime respiratory, v praci v kanclu mame UV sterilizator. Ockovat se damozrejme nechame :)
@Mráček1 píše:
Ahoj já teda strach mám, snažíme se dodržovat hygienu jak to jde. Moc se nenavštěvujeme, mamku jsem neviděla už půl roku, bydlí od nás daleko a cestování je riskantní. Je to teda otrava být s dětmi celý den doma, kromě procházek. Musím přiznat, že mi sociální kontakty hodně chybí, jsem už i protivná a otrávená. Nejde takhle žít dlouhodobě, ale co s tím naděláme… Myslím, že bude ještě hůř, bohužel.

Držím palce, protože ta izolace je opravdu velmi náročná. Na jaře jsem nechodila ani k rodičům, při druhé vlně ano, protože si stejně nedali vymluvit, to aby chodili na nákupy a td..Je to hrozné nakonec jsem byla strašně ráda, protože táta chytil covid v nemocnici, že jsme se aspoň občas viděli. Když jsem se ptala jak je možné, že chytil covid v nemocnici řekl mi doktor, že je teď taková doba a že můžu být ráda, že jsme ho nenakazili v rodině. Je to teď hrozně těžké rozhodnout se co je správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
22.1.21 19:21
@Monchichik píše:
@Jančakecalka a ty výmysly s respirátory mě pěkně točí…ani náhodou…
dneska bylo na fcb, jak jim pěkně funguje restaurace v poslanecké sněmovně…
https://www.facebook.com/photo?…

tak to je k blití, to už je úplný výsměch občanům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí