Strach z dálnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
25.8.18 12:36
@Anonymní píše:
Díky :) já určitě řídit budu, je vyloučeno abych s tím nezačala a prave proto abych nikoho neohrozila to řeším, myslím tedy ze jsem zodpovědnejsi než 18ti letí mladíci po autoskole.
Já doufám ze praxe pomůže, když jsem řídila s ex tak me to fakt bavilo, až na ty dálnice, ty jsem sice jezdila taky ale měla jsem tam oporu v něm, ze dává pozor i on.

No a tys s tím ex jako jezdila normálně a pak zase přestala?

• Citovat
  • Upravit
16186
25.8.18 12:37
@Anonymní píše:
No nechci to řešit vyhybanim se, na dálnici musím, mam rodinu v zahraničí, jina cesta nevede :)

Jezdit, jezdit, jezdit, nepanikarit, jezdit. Získat sebedůvěru. A věřit si. Hlídat si zrcátka, to je na dálnici poměrně důležitá věc :palec: Sedni a jeď. Praxe je nejlepší terapie. Já řídím 22 let, troufám si říct, ze velmi dobre, denně kolem 100 km, denně dálnice, proježděnou téměř celou Evropu. Jsem opatrný, ale rázný řidič. Věřím si, ale to neznamená, ze se přeceňuji. Z mého pohledu ale váhání za volant nepatří, muže způsobit stejně velký průšvih jako přehnané sebevědomí. V zúžení respektuj zip, rychlejšímu ustup do pravého pruhu, zbytečně nezdrzuj. Neboj se, to dáš! :palec: držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
25.8.18 12:38
@Anonymní píše:
No ono když nemas zkušenosti a někdo ti total vypsychovane řekne ze jsi malém zabila člověka, tak te to rozhodí. Teda záleží na povaze :)

Přesně, záleží na povaze a jestli tě jedno hodnocení takhle rozhodilo pak to o něčem svědčí. Vážně to nemyslím špatně :kytka: někdo zas neumí vařit, nebo vést firmu, nebo cokoliv. Prostě ne všichni musí nutně umět a zvládat vše, jak jsme dnes všemi a vším přesvědčováni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.8.18 12:38
@Moise píše:
po té vejtřasce sama nejedu ani kvůli tobě 8o :mrgreen:

Tsssss

• Citovat
  • Upravit
26560
25.8.18 12:40

Vse je vec zvyku. Nejdriv se dobre rozjezdi tam, kde ti to nevadi,a az se trochu uvolnis, zkus tu dalnici. Je to otazku casu, pak ti to ani neprijde…pomaloucku polehoucku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.18 12:40
@Tunrida píše:
No a tys s tím ex jako jezdila normálně a pak zase přestala?

Jj rozhodl se ze musím řídit a občas jsem řídila, ale mel automat a rikal co mam dělat, proste měla jsem oporu, a složitý úseky po Praze řídil on. A přestat jsem musela, zatím nemám auto, ted si ho chci pořídit aby me to motivovalo začít řídit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.18 12:41
@neila píše:
Jezdit, jezdit, jezdit, nepanikarit, jezdit. Získat sebedůvěru. A věřit si. Hlídat si zrcátka, to je na dálnici poměrně důležitá věc :palec: Sedni a jeď. Praxe je nejlepší terapie. Já řídím 22 let, troufám si říct, ze velmi dobre, denně kolem 100 km, denně dálnice, proježděnou téměř celou Evropu. Jsem opatrný, ale rázný řidič. Věřím si, ale to neznamená, ze se přeceňuji. Z mého pohledu ale váhání za volant nepatří, muže způsobit stejně velký průšvih jako přehnané sebevědomí. V zúžení respektuj zip, rychlejšímu ustup do pravého pruhu, zbytečně nezdrzuj. Neboj se, to dáš! :palec: držím pěsti :hug:

Dekuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
21035
25.8.18 12:42

Dalnice budi hruzu, ale jsou to mesta a mensi silnice kde se stava nejvic nehod.

Ale stejne na mtorce lezu na dalnici minimalne, nebavi mne to a pripada mi, ze mne nutej jezdit rychlejc nez se mi chce.

Jedine se vyjezdit, zakladatelko, jina cesta neni. Ale furt lepsi mit respekt, nez se povazovat za nesmrtelnou a nezranitelnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.18 12:43
@saadet píše:
Přesně, záleží na povaze a jestli tě jedno hodnocení takhle rozhodilo pak to o něčem svědčí. Vážně to nemyslím špatně :kytka: někdo zas neumí vařit, nebo vést firmu, nebo cokoliv. Prostě ne všichni musí nutně umět a zvládat vše, jak jsme dnes všemi a vším přesvědčováni ;)

Já vim ze to nemyslíš zle ;) ale musím to zkusit, když to nepůjde tak skončím, nemám v plánu zabit sebe ani jiné. Ale pořad si myslím ze to je tím, ze nemám praxi, ze to proste půjde. Autoškola mi opravdu šla, poslal me na zkoušky za par jízd, ze jsem sikovna. A moc me to bavilo. Tak si myslím ze nejsem ztraceny případ.

• Citovat
  • Upravit
12156
25.8.18 12:45
@Anonymní píše:
Já vim ze to nemyslíš zle ;) ale musím to zkusit, když to nepůjde tak skončím, nemám v plánu zabit sebe ani jiné. Ale pořad si myslím ze to je tím, ze nemám praxi, ze to proste půjde. Autoškola mi opravdu šla, poslal me na zkoušky za par jízd, ze jsem sikovna. A moc me to bavilo. Tak si myslím ze nejsem ztraceny případ.

OK, ale opravdu se vyjezdi a buď soudna ;) držím palec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
25.8.18 12:47

Hlavu vzhuru,nejdriv se vyjezdi po meste a az budes auto ovladat,sup na dalnici.Neni to nic hrozneho a nejak se to naucit musis.Tak smele do toho a mamka at chodi pesky,kdyz te nervuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.8.18 12:48
@Anonymní píše:
Jj rozhodl se ze musím řídit a občas jsem řídila, ale mel automat a rikal co mam dělat, proste měla jsem oporu, a složitý úseky po Praze řídil on. A přestat jsem musela, zatím nemám auto, ted si ho chci pořídit aby me to motivovalo začít řídit.

No každopádně si velmi dobře rozmysli, jestli jsi schopná mít tu zodpovědnost za to, že ty to auto řídíš a ty máš vědět, co máš dělat. Zatím se ti to nepovedlo a jestli nejsi se ti dlouhodobě nepodaří být v tom autě samostatná bez toho, aby ti někdo říkal, co máš dělat, nemá to cenu. Tu tunu nebo dvě řídíš prostě sama a je potřeba se s tím srovnat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.18 12:49
@saadet píše:
OK, ale opravdu se vyjezdi a buď soudna ;) držím palec :kytka:

Dekuju :)

Jinak já chci zkusit i tu terapeutku, uz jsem ji to říkala a prý mam tendence brát strachy ostatních za své a ze to nějak vyřešíme. Například jsem milovala létání letadlem než moje babička začala před každou cestou dělat, ze umru a ze nechápe proč někam musím litat. Proste jsem asi senzitivni a veci co me bavily a nebala jsem se, mi okolí dokázalo zkazit. Já jela na dálnici i v autoskole cca druhou jízdu a proste nejradši bych jezdila nonstop, uz jako dite jsem musela sedet na chatě tátovi na klíně a jet po polní cestě (kroutit volantem). Třeba budu dobra řidička! :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.18 12:50
@Tunrida píše:
No každopádně si velmi dobře rozmysli, jestli jsi schopná mít tu zodpovědnost za to, že ty to auto řídíš a ty máš vědět, co máš dělat. Zatím se ti to nepovedlo a jestli nejsi se ti dlouhodobě nepodaří být v tom autě samostatná bez toho, aby ti někdo říkal, co máš dělat, nemá to cenu. Tu tunu nebo dvě řídíš prostě sama a je potřeba se s tím srovnat.

Já vim ale to si myslím ze je proste tou praxi. Ze až poprvé sama pojedu po městě tak podruhé to bude lepší a po dvacátý si to uz budu i užívat…snad

• Citovat
  • Upravit
5040
25.8.18 12:53
@saadet píše:
No já půjdu proti a doporučuju nejezdit vůbec. Z velké části jsou lidé jako ty původci nehod. Naprosto neadekvátní reakce a chování na silnici. Holt dle mého ne každý na to má a měli by být lidi soudní. Nebo zaplatit hodně kondičních jízd a pak možná. Existují vlaky, autobusy atd. Já si bez auta život neumím představit, ale jezdím od 18 a mám bych řekla přirozený respekt, ale ne paniku co ty - ta je proste nebezpečná.

S tím souhlasím. Tihle vybzikaní řidiči jsou nebezpeční nejen sami sobě. A myslím si, že po deseti letech, kdy někdo neusedl za volant, by měl absolvovat znovu autoškolu. Pro bezpečnost všech. Představa, že někde potkám řidiče, který má strach z řízení, protože před deseti lety málem zabil cyklistu, mě fakt děsí. Někdo prostě pro řízení nemá vlohy. Je bezpečnější a rozumnější se s tím smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová