Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AliaAtreid píše:
@J_Doe tak mi prosim poslete odkaz na takovou studii, dekuji
Nepošlu, promiň, je toho na internetu dost, včetně databáze VAERS.
@lucenka píše:
hele tak ale i ty napomáháš šíření těch nemocí, když sama proti nim nejsi očkovanáchováš se stejně jako ty neočkující matky.a černý kašel má učinnost pár let, takže ten v klidu klidně můžeš šířit i ty
Já ale jsem očkovaná ![]()
A zrovna u toho černého kašle jde hlavně o ochranu miminek. Pokud bych se pohybovala u neočkovaných miminek, třeba v porodnici, určitě bych si pertusi nechala připíchnout. Pokud bych měla slabé protilátky.
@Bábrdl píše:
Já ale jsem očkovanáA zrovna u toho černého kašle jde hlavně o ochranu miminek. Pokud bych se pohybovala u neočkovaných miminek, třeba v porodnici, určitě bych si pertusi nechala připíchnout. Pokud bych měla slabé protilátky.
Nejsi ockovana, když už máš propadle termíny na přeočkování. A tím černým kašlem můžeš ohrozit děti v obchodě, dopravním prostředku,… Takže se chováš stejně jako neockujici maminky.
@lucenka píše:
Nejsi ockovana, když už máš propadle termíny na přeočkování. A tím černým kašlem můžeš ohrozit děti v obchodě, dopravním prostředku,… Takže se chováš stejně jako neockujici maminky.
To rozhodně nemůžu. Neočkované děti do obchodů a dopravních prostředků nechodí.
A všechna přeočkování mám.
@Bábrdl píše:
Myslis, ze vsichni rodice do ockovani deti izoluji doma
? Ja tedy ano-konkretne u Hexa, ale v okoli jsem byla v mensine ![]()
@Poison Eve píše:
Myslis, ze vsichni rodice do ockovani deti izoluji doma? Ja tedy ano-konkretne u Hexa, ale v okoli jsem byla v mensine
Myslím, že určitě. Přeci by neohrozili svoje miminko? ![]()
@Bábrdl píše:
@Bábrdl píše:
Myslím, že určitě. Přeci by neohrozili svoje miminko?
tak to chci vidět, kdo může držet doma zavřené dítě minimálně do 18 měsíců, kdy se v ČR začíná očkovat MMR
![]()
@lucenka píše:
tak to chci vidět, kdo může držet doma zavřené dítě minimálně do 18 měsíců, kdy se v ČR začíná očkovat MMR![]()
Já myslela, že mluvíme o černém kašli ![]()
@lucenka píše:
tak to chci vidět, kdo může držet doma zavřené dítě minimálně do 18 měsíců, kdy se v ČR začíná očkovat MMR![]()
MMR neresi nikdo, to by nektera decka nevystrcila nos v zivote ven
. Hexa se resiva daleko vice, asi kvuli cernemu kasli ![]()
@Bábrdl píše:
Já myslela, že mluvíme o černém kašli
tak dobře… neznám kolem sebe nikoho, kdo by držel dítě do 3 měsíců doma a nikoho bez očkování k dítěti nepouštěl a sám se před plánovaným těhotenstvím nechal přeočkovat ![]()
@lucenka píše:
tak dobře… neznám kolem sebe nikoho, kdo by držel dítě do 3 měsíců doma a nikoho bez očkování k dítěti nepouštěl a sám se před plánovaným těhotenstvím nechal přeočkovat
To ale dělá chybu. A přeočkování na pertusi se běžně doporučuje nejen budoucí matce, ale i otci, sourozencům, prarodičům…
@Bábrdl píše:
To ale dělá chybu. A přeočkování na pertusi se běžně doporučuje nejen budoucí matce, ale i otci, sourozencům, prarodičům…
nemyslím si… to bych totiž nemohla ani rodit v porodnici a ani s dítětem chodit na pravidelné lékařské prohlídky ![]()
Černý kašel je běžně v populaci, kamarádky dcera jej tuším měla, a zjistili to ze stěrů na popud maminy. asi ho není tak moc, ale je. a někomu se při očkování protilátky vytvoří a někomu ne, očkování vydrží určitou dobu, pak se vytratí.
třeba tetanus se přeočkovává po 10letech. co ostatní nemoci, taky se přeočkovávají? viz. nemocnice v ostravě, kde byli zdravotníci přeočkovaní (měli nebo již neměli protilátky)?
pro mě je lepší prodělaná nemoc, kde ty protilátky jsou již nastálo.
další problém je, že stoupá počet dětí, které měli vážnější důsledky po očkování. není jich málo, existují.
je velice těžké určit co je dobré a co ne.
imunita dětí se tvoří do 6let věku. protilátky má dítě od své matky a pak také díky kojení, min. do 6m by mělo být chráněno tím co má v mléku..
ochrana proti černému kašli je nejdůležitější do těch 6m.
syn 3,5r má hexu 3+1 a tbc (asi mmr 1.dávka do půl roku) - vždy když neměl nemoc (i bez rýmy a kašle), dcera bude mít hexu 2+1
hele tak ale i ty napomáháš šíření těch nemocí, když sama proti nim nejsi očkovaná
chováš se stejně jako ty neočkující matky.
a černý kašel má učinnost pár let, takže ten v klidu klidně můžeš šířit i ty