Strach z porodnice, termín porodu se blíží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4077
16.1.14 21:55

Nebejt mužskýho, tak netušíte jak to v porodnici chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
16.1.14 22:03
@rerere píše:
@Virginia tento příspěvek je naprostá realita a ty, co ještě nerodily by se na toto měly připravit, protože tak to prostě je

Rodila jsem třikrát a ani jednou jsem dítě nemusela chytat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.1.14 01:17

Behem porodu ti bude fakt jedno jestli se ti dolu nekdo diva a o injekci budes prosit sama. Ja jsem byla s manzelem na nadstandartu ale myslim si ze na normalnim ppkoji ta druha mamina te fakt nebude zajimat, budes se koukat porad na mimimko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.1.14 10:53

Jak může někdo říct, že během porodu bude někomu jinému něco jedno? Že někoho nebude otravovat spolubydlící?
To, že vy jste to tak měli neznamená, že to tak mají všichni na světě.

Během porodu mi silně vadily nedůstojné praktiky typu klystýr a to, že ze mě furt někde kapala krev. Během bolestivých kontrakcí jsem lezla s kusem toaleťáku po zemi a utírala kapky krve, protože mi to bylo trapné to tam nechat :lol: A vadilo mi, když mi civěli mezi nohy. To, že rodím neznamená, že se stávám atrakcí a můj rozkrok obzvlášť.
O žádnou injekci jsem neprosila a nepochopila jsem, proč mi píchli kanylu - na druhou stranu jsem o tom ani nevěděla, to je zase fakt :mrgreen:

A na pokoji jsem furt nekoukala na mimino :nevim: To by mě ty 4 dny ani nebavilo, já osobně jsem si furt četla, když malá spala :lol: A od toho čtení mě spolubydlící sem tam rušily a ano, bylo mi to dost nepříjemné, měla jsem jít na nadstandard :zed:

Ne, já nevzpomínám na porodnici ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.1.14 10:58

@Fjodorka To je ale teda potřeba najít si porodnici, ve které dělají vše s tvým souhlasem a ne podle sebe :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11439
17.1.14 11:18

@RadkaCh Tady v Praze je to o to složitější, že registrace je ve většině porodnic ve 14+0 a to jen pár ženských :lol:
Jak mně by se líbilo rodit na Mělníku nebo ve Vrchlabí! :D

Porodnice, ve které jsem byla já, měla kolikrát nesmyslné zvyky. Chtěla jsem nechat dotepat pupečník, říkala jsem to během porodu, partner jim to pak ještě zopakoval a stejně ho hned šmikli, že prý protože ho malá měla dvakrát kolem krku, což jsem tedy nepochopila, co to na dotepání ovlivňuje, hned jak jí ho odmotali, tak chytla barvu a byla ok :roll: To jsou prostě takové drobnosti, které člověku pokazí den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.1.14 11:31

@Fjodorka Tak já nevím, co dělali s tím naším pupečníkem, poněvadž jsem byla v narkóze, ale jinak si teda nemůžu na ten přístup stěžovat. Opravdu nic nedělali bez mého souhlasu. Kanylu jsem ale nakonec dostala, protože se mi porod zastavoval.
No o pražských porodnicích se nemluví hezky. Toho jsem si tady všimla. A taky mi stačilo, co mi vyprávěla sestřenka. To bych asi vraždila na jejím místě.
Já jsem teda rodila v Jihlavě. Ale je fakt, že po 2,5 dnech bolestí už jsem teda opravdu neměla žádný velký požadavky a jen jsem to už chtěla mít za sebou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9128
17.1.14 11:47

Jestli si troufneš jako prvorodička na ambulantní porod, tak do toho jdi. nebo jsi sjednej pediatra a pak v porodnici se rozhoduj podle situace, můžeš jít na reverz domů.
Ale musí být dítě zdravé, bez silné žloutenky atd. Domluvila byxh si i případnou asistenci laktační poradkyně, která dojde domů, nebo PA, kterou si budeš muset zaplatit. Mně poprvé kojení nešlo, tak jsem byla ráda za to, že mi někdo pomáhá.

A nastandard podruhé volný nebyl, ale bylo volných několik pokojů, tak mi sestřička nabídla „půlstandard“ za půlku ceny, sama na pokoji, bez tv a ledničky ale společnou sociálku s vedlejším dvoulůžákem. Bylo to prima.

a jinak mě stihli napíchnout žílu i u překotného porodu, dávali oxytocin, nejspíš na rychlé vybavení placenty 8) prostě šupšup všechno rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.1.14 11:52
@ospalámyš píše:
Jestli si troufneš jako prvorodička na ambulantní porod, tak do toho jdi. nebo jsi sjednej pediatra a pak v porodnici se rozhoduj podle situace, můžeš jít na reverz domů.
Ale musí být dítě zdravé, bez silné žloutenky atd. Domluvila byxh si i případnou asistenci laktační poradkyně, která dojde domů, nebo PA, kterou si budeš muset zaplatit. Mně poprvé kojení nešlo, tak jsem byla ráda za to, že mi někdo pomáhá.A nastandard podruhé volný nebyl, ale bylo volných několik pokojů, tak mi sestřička nabídla „půlstandard“ za půlku ceny, sama na pokoji, bez tv a ledničky ale společnou sociálku s vedlejším dvoulůžákem. Bylo to prima.
a jinak mě stihli napíchnout žílu i u překotného porodu, dávali oxytocin, nejspíš na rychlé vybavení placenty 8) prostě šupšup všechno rychle…

8o 8o 8o Cože?

• Citovat
  • Upravit
9128
17.1.14 12:49
@RadkaCh píše:
8o 8o 8o Cože?

Nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.1.14 12:54

@ospalámyš Já taky nerozumím. Tomu, za co si nechali zaplatit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9128
17.1.14 13:01
@RadkaCh píše:
@ospalámyš Já taky nerozumím. Tomu, za co si nechali zaplatit :nevim:

Za soukromí. Porodnice se postupně zaplnila a všude (kromě nadstandardu) byly maminky minimálně po dvou. Já chtěla být sama, vyspat se, nebýt rušená jinými brečícími miminky a nerušit zas jiné, když mi dcera třeba ještě o půl noci brečela atd. Odcházela jsem z porodnice vyspalá, odpočatá jak nikdy, dokonce jsem přečetla i knížku, což se mi pak dlouho nepodařilo se 2 dětma.

Tady jsou navíc zakázané návštěvy na pokoji, když je tam víc maminek, aby je nikdo nerušil a nečučel na ně při kojení a je tam návštěvní místnost, což mi připadá rozumné.
Já mohla mít návštěvy u sebe na pokoji kdykoliv a na jakkoliv dlouho, jako na nadstandardu… Za ty 200 na noc mi to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
17.1.14 13:03
@ospalámyš píše:

oni se tě neptali, jestli chceš oxtocin? mně se ptali u obou, odmítla jsem, u prvního se mi doktor po chvíli omluvil, že mi ho dát musí, že je ohrožen život dítěte a u druhého se ptali, jestli to chci na rychlejší porození placenty, řekla jsem, že nevidím důvod a oni jen pokrčili rameny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.1.14 13:07
@suricata píše:
oni se tě neptali, jestli chceš oxtocin? mně se ptali u obou, odmítla jsem, u prvního se mi doktor po chvíli omluvil, že mi ho dát musí, že je ohrožen život dítěte a u druhého se ptali, jestli to chci na rychlejší porození placenty, řekla jsem, že nevidím důvod a oni jen pokrčili rameny

Nezeptali, sestra i doktorka nebyly extra sympatické a komunikativní. Najednou kanyla v ruce, to už bylo u závěrečného tlačení, takže v pauze jsem se zeptala co mi to dala…pak se doktorka ani nezeptala jestli to chci u druhého porodu zkusit bez nástřihu a šmik, no to byla povedená dvojka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.1.14 13:09

@Fjodorka Můžu se zeptat, kdes byla? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie