Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My budeme malou očkovat Hexou 2+1 v 7 měsících. Mělo by se první dávka dát do 10. měsíce. Kdyžtak se dohodni s doktorkou, že chceš systém 2+1.
Věřím, že malá to zvládne bez vedlejších účinků. Čeká nás to za 14 dní.
Ahoj holky, oživuji diskuzi, potřebuju asi jen uklidnit
mojí malé je dnes 6 měsíců a jdeme na první hexu. Po prostudování všeho nemožného i možného, jsem nakonec hexu odložila na 6m a na schema 2+1. Můj pediatr je opravdu rozumný, je to bývalý primář na infekčním a i přesto mě do očkování nijak netlačil, ale zítra už jsme to naplánovali, protože já zase nebagatelizuju očkování úplně komplet - chodíme hodně do nákupních center, po městě - už teď jsem paranoidní, když někdo kolem ní zaklašle, hned vidím černý kašel, kterým moje babička v dětství onemocněla a tak znám ten horor z vyprávění. No jenže stejný strach mám z reakcí… stačí si tady přečíst pár zkušeností a jdu do kolen, jsem prostě úzkostlivá, vím, že tím nikomu neprospěju, ale chci se zeptat. Jaké měly vaše miminka reakce? Měl někdo nějakou silnou i při tomhle schématu? Jinak malá je zdravá, silná, narodila se s 2,5kg, ale dohnala to vše, možná jí trochu začinají zuby, ale nic závažného.
Já očkovala taky v půl roce a pohoda. Stejné pocity jsem teď měla před očkováním proti spalničkám protože jsem udělala chybu a četla zdejší diskuze. Pokud je tvá dcera zdravá tak zítra jdi.
Nečíst diskuze o nemocech a reakcích a příznacích Apod… budes mit pak vsechno a jeste v ty nejhorší, mozny variantě. ![]()
Synovi bude příští týden 5 měsíců, má za sebou dvě dávky bez reakcí, taky jsem se klepala jako ty, nakoupeno do lékárničky a bohudík nebylo nic zapotřebí
@Kejmina90 dcera byla očkovaná na 3, 4 a 6ti měsících. Po první dávce asi 14 dní hůře spala v noci, další 2 dávky bez reakcí
používali jsme homeopatika, ale nevím zda bez nich by to bylo stejně v pohodě, třeba ano
Mam 3 deti a prvni dve normalne vubec nespaly-rvaly ve dne v noci a ockovani hexy na ne pusobilo jako makovy odvar-spaly dva dny hodne a dlouho.
Teplotu nemely.
Treti nejmladsi ditko nemelo reakci vubec zadnou. Nic oproti normalu. Akorat jsou po ockovani nachylnejsi na infekce a obvykle pak dostanou rymu. Po ockovani mmr mely potom anginu.
@Petussska píše:
My ještě počkáme až do roka, není kam spěchat…
Muzu se ze zvedavosti zeptat, jak zijete? Neni to zadne rypani. Prostredni dite melo kvuli zdravotnim problemum do roka odlozene ockovani, tady je vyskyt cerneho kasle…zili jsme jak asocialove, aby dite nic nechytlo-nechpdili jsme na nakupy, do detskych center…Vubec na to obdobi nevzpominam rada, cerny kasel se i vyskytl v rodine, bylo to pro me obdobi strachu. A s nikym jsem se osobne nepotkala, kdo by nemel naockovanou hexu. Tak me to zajima opravdu jen ze zvedavosti. Klidne prosim do SZ, nechci tady rozdmychat debatu na tema ockovani/neockovani.
My nemeli vubec zadnou reakci. Uvedom si, ze vetsina deti reakci nema, jen to nema zapotrebi vetsina lidi psat, kdyz je vsechno ok.
@Ter85 taky mám druhou kvůli alergiím, exému apod do skoro dvou let neočkovanou a černý kašel je nebezpečný pro novorozence, jak už dítě umí vykašlávat vůbec bych neřešila ![]()
já třeba obchodní centra s dětma nerada, tak nějak všeobecně, k ale kvůli neočkování jsme se nijak neomezovali a jediný důsledek byl, že neočko dcera zvládá nemoce co dotáhne starší ze školky levou zadní…
teď konečně od očkování - zas exém, náchylná na každé pšíknutí ![]()
@catherine100 píše:
@Ter85 taky mám druhou kvůli alergiím, exému apod do skoro dvou let neočkovanou a černý kašel je nebezpečný pro novorozence, jak už dítě umí vykašlávat vůbec bych neřešila
já třeba obchodní centra s dětma nerada, tak nějak všeobecně, k ale kvůli neočkování jsme se nijak neomezovali a jediný důsledek byl, že neočko dcera zvládá nemoce co dotáhne starší ze školky levou zadní…teď konečně od očkování - zas exém, náchylná na každé pšíknutí
No ale prave my jsme mohli dite naockovat az v roce a po prodelanym zapalu plic byl cerny kasel velky riziko…a slo o malyho kojence, ktery vykaslavat neumel. Nam to tedy natvrdo rekli-naockovat nemuzeme, ale pokud chytne cerny kasel, bude to smrtelny.
Takze jsme fakt rok zili znacne omezene.
@Ter85 tak jasný, pokud tam byl zápal plic je to asi jiné…ale co jsem kde načetla je nejvíc nebezpečný do těch cca 3měsíců (někde uvádí do pěti), kdy se stějně teprve s očkováním začíná…a rozumný maminka s takhle malým děckem stejně neleze do nákupních center a podobně
kde teda takové mrně může chytit spoustu hnusných věcí
Holky moc dekuji za reakce, procitam a rikam si, ze to proste musi byt dobre.
Jdeme v pul 11, tak dam vedet, ale verim, ze nebude problem. Stejne vim, ze pokud bych odkladala, stale bych se bala zase naopak tech nemoci, je to fakt zacarovany kruh ![]()
My meli zle reakce na pentavakcinu tak, ze ma jen dve davky a zda budeme ockovat dal, nevime. Ale v okoli je hodne lidi bez jakychkoliv reakci.