Strašné dilema - práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Akorát mi nejde do hlavy, proč si myslíš, že jsi odkázaná na práci za 19 hrubýho. Myslím, že bys neměla mít problém najít si normální nestresující práci minimálně za průměrný plat, tedy v praze okolo 25tis. Ekonomika jde nahoru a nezamstnanost je nejníže od roku 2008.. Obzvlášť s jazyky… v jakém doméně teď pracuješ a v jaké je ta „potenciální práce“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň ale přijde mi, že všechno dřeš na sílu, on život opravdu nefunguje tak, že ted´si řeknu á otěhotním a šup je to tam…spíš bych řekla, že právě proto, že jsi v takovémhle stresu to nejde a nepůjde…stanov si priority…a to fakt nejsou jen peníze…z toho co píšeš radši bych šla do míň placenýho zaměstnání než chodit do práce s odporem…a hod´se do pohody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaccross píše:
Zakladatelko, nevim, zda ti to pomuze. 36 tis neni zadny terno a to ani v cistem!! Chapu, ze je to blby, pokud partner bere min. Nicmene zazila jsem neco podobneho ( ale to jsem mela dvakrat tolik) a citila jsem, ze ta prace me takhle vydira a nezvladnu pocit, ze me vyhodi (kdybych nesplnila plany). Ja tedy vyskocila z kolotoce opravdu tim porodem. Ale! V Praze bych za 36 sebe neruinovala ani omylem. I kdybys dite nechtela, tak zdravi mas jen jedno!!!Kdyz jsem chtela druhe, uz jsem s puv. partnerem nezila a temer s nim o dite soutezila a to i financne (dlouhy pribeh, nepatri sem). Ale chtela jsem mit na ni cas, sla jsem ucit na jazykovku jako tridni druhaku. Ta bere damy necelych 17 cisteho (to se mi to studium ale vyplatilo). Otehotnela jsem brzy (po predchozi revizi v 14tt), ale pak mela hematom a hnali me temer nasilim na rizikovy domu a ja posledni tyden ve zkusebce…Domu jsem nesla, zustala jsem v praci a delala pohybove minimum a co slo tak pomalu. nejde i v tve praci vypnout to stresovani, kdyz vis, ze uz to mas za par?
No - tak já se za 36 ruinuju…
Vím, že větší prachy mít nikdy nikde nebudu (přeze své vzdělání, jazyky, schopnosti), nejsem manager, žádný vedoucí zaměstnanec… Takže pro mě je takový plat velký. Mimo Prahu, i v Praze… Což dokládá i to, že jinou práci jsem si schopna sehnat (sice hned, ale) za plat o více než 10 000 menší…
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@Mar__tanka1983 píše:
Já tedanevim, ale devatenáct hrubýho (a s tím, že chlap má ještě méně) si nejsem úplně jistá, že je to dost na živobytí v Praze (nájem, dítko, pak spadnout na rodičák)…
ale třeba je to jen moje představa
Nene - to jsem myslela, že manžel má méně než já ted'- ne než bych měla poté… Špatně jsem to napsala.
- Citovat
- Upravit
No a co na to rika manzel? Sednete si, toto je zalezitost vas obou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaccross za 36 hrubýho by se velmi ráda ruinovala více než polovina lidí týhle republiky, jelikož situace s platy je v ČR někde jinde.. (většina nedosáhne ani na ten proklamovaný průměrný plat 25…to jen tak mmchodem)…takže tvůj příspěvek je fakt mimo mísu ![]()
Příspěvek upraven 23.07.15 v 10:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co s tím, nevím, ale hrozně ti rozumím. Taky jsem uvězněná v práci, která mě k smrti štve, pořád se snažím otěhotnět - už jsme došli s manželem až k ivf. Odejít teď samozřejmě nemůžu, i když je pro mě každej další den v práci utrpení. Je to začarovanej kruh ze kterýho není úniku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kat kat píše:
Akorát mi nejde do hlavy, proč si myslíš, že jsi odkázaná na práci za 19 hrubýho. Myslím, že bys neměla mít problém najít si normální nestresující práci minimálně za průměrný plat, tedy v praze okolo 25tis. Ekonomika jde nahoru a nezamstnanost je nejníže od roku 2008.. Obzvlášť s jazyky… v jakém doméně teď pracuješ a v jaké je ta „potenciální práce“?
Asi bych si našla i práci lépe placenou než za oněch 19 tis… Ale bylo by to to samý - v bledě modrým. Podobná firma, podobná „pakárna“… Lidi kolem mně (se stejnými znalostmi) se tu točí v, řekněme, 6ti, 7mi firmách - a tudíž poví, že to je to samé v bledě modrém. A to já prostě nechci - vlézt z deště pod okap, jak se říká… To - když už bych tedy odcházela ze své současné práce, tak bych šla prostě mimo, do menší firmy, za větším klidem, menší zodpovědností atd… Proto těch 19 tisíc. Našla jsem práci fakt hned - ale nevyužiji jazyky, školu, nic, no… Proto je tam taky ten plat menší…
- Citovat
- Upravit
@brumdinka píše:
@kaccross za 36 hrubýho by se velmi rádo ruinovala více než polovina lidí týhle republiky, jelikož situace s platy je v ČR někde jinde.. (většina nedosáhne ani na ten proklamovaný průměrný plat 25…to jen tak mmchodem)…takže tenhle příspěvek je fakt mimo mísuPříspěvek upraven 23.07.15 v 10:25
To je možné, ale platy v republice a v Praze jsou taky o něčem jiném. navíc asi není pravda, že by většina obyvatel čr mluvila cizími jazyky a měla slušné vzdělání a schopnosti. Tazatelčinu situaci nelze porovnávat s „většinou ostatních“, protože - pokud tedy je pravda, co píše - má podstatně větší potenciál než většina. S @kaccross souhlasím, 36 v praze je dobrý, ale ne tak, aby si člověk musel ruinovat zdraví, tím tuplem ne když je mu 36 a touží po dítěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, on ani velký stres není zrovna ideál na otěhotnění.. Asi bych se rozhodla podle toho, jak vydělává manžel, jestli vás uživí v pohodě, šla bych na pohodu do méně placené práce. Kamarádka nemohla otěhotnět 4 roky a to ani po několika IVF se nepovedlo.. měla taky velmi dobře placenou a velmi zodpovědnou a psychicky vyčerpávající práci - až nakonec řekla, že dá výpově´d, protože tam pod tím tlakem prostě neotěhotní nikdy.. Nakonec jí tam vyšli vstříc s 1/2 úvazkem a trvalo to cca rok, ale dnes už je novopečená maminka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se vrátila do původní práce s časovým limitem a úkolem pro sebe. ten úkol by byl změnit svoje nastavení, to změnit můžeš, vnější podmínky moc ne. Těhotenství bych brala i trochu jako únik před problémem, který ti život nastavil do cesty. Když ho nevyřešíš teď bude se vracet. To znám velmi dobře, takže pak nezbývá než zamakat na sobě. Nechtěla bych práci s o tolik menším příjmem a ještě pod svým pracovním limitem, to bych byla ve stresu ještě větším, možná spíš než ve stresu v lehce deprsivním propadu. Je otázka jestli dokážeš návrat do původního zaměstnání brát taky jako k výzvu ke změně nebo jenom jako čisté utrpení, se kterým nemůžeš nic dělat. MŮŽEŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakl.
Já vím, že zdraví mám (no - v mém případě navíc spíš nemám) jen jedno…
Ale ono přeci jenom - doba je fakt těžká. Peníze OPRAVDU všechno nejsou - ale dělají hodně. Manžel prostě je obyč. zaměstnanec, byt' s vysokoškolským vzděláním - přinese domů třeba 20 čistýho. Obor a práce ho baví - nežene se jinam. Já to chápu a přeju mu to…
Hypotéku nemáme - naštěstí. Ani jiný půjčky…
Ale prostě - ono je fakt, v našich platových hladinách, rodzíl, jestli domu přinesu 27 čistýho, stravenky za 2 tácy a jednou za rok 30 litrů 13. plat - než když dotáhnu 15 tisíc, stravči za 1000 a „čau“… Tím spíš, když budou děti! Přemýšlím i nad tím, že bych se po mateřksé eventuelně mohla vrátit do dobře placené práce… No, ano - peníze nejsou všechno.
Kdyby mi někdo řekl „dej výpověd'a jdi pracovat (klidně) za 10 000“, do půl roku otěhotníš a porodíš zdravý dítko" - šla bych hned (i makat zadarmo). Jenže když člověk neví co (ne)bude, je to opravdu těžké rozhodování… ![]()
zakl
- Citovat
- Upravit
@kat kat a na to si přišla, jak že má podstatně větší potenciál…jen z těch pár řádků, kdy ani nevíš v jakym oboru se pohybuje
mmch slušné vzdělání a jazyky má dneska spousta lidí…co se týká jazyků už vpodstatě středoškoláci…navíc každý rok vysoké školy chrchlí ticíce absolventů…
a není to o ničem jiném než o poptávce a nabídce..je-li takových lidí hodně logicky jdou platy dolů…takkže nezlob se na mě, ale tazatelčinu situaci lze srovnávat s většinou ostatních, jelikož ona je součástí těch ostatních není ani víc ani níň než všichni ostatní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych chtěla otěhotnět, tak je pro mě důležitá psychická pohoda. Otázkou je, z čeho máš větší stres, ze současné práce anebo z nízkého příjmů. Volíš mezi 2 alternativami, což je škoda. Obzvláště v Praze musí být více možností, ty je buď nevidíš nebo nechceš vidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda rozhodně nejsem tak chytrá zaklad.,ale vím, že na md se dá přividělat-umíš řeči-tak překládej. Je tolik možností pro chytré lidi. Představ si tento scénář-bude ti 45,bezdětná, na kontě 10 mil.,stresovaná z práce, kterou nenávidíš, nebo budeš mít na kontě pár tisíc, doma spokojené 2 děti a manžela, ale budeš si muset najít „podřadnou“ práci? protože byste žili bídně. Co je na tom nejasného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit