Strašné dilema - práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.7.15 10:36

Já ti asi moc neporadím, plácám se v podobné situaci (až na to že je mi 25 a dítě zatím pro mě není volba). Mám práci, kde mi platí málo, jsem tam pořád a je to stresující. Tak stresující, že ve svém věku musím chodit k odborníkovi a jsem pravidelně krok od hospitalizace (prosím ponechat anonymitu). Peníze ani nechodí pravidelně, šéf na to kašle, on má peněz dost a co na tom, že já musím platit nájem a třeba teď nedávno jsem se vdávala… Práce, která se mi nabízí, je v oboru, který mě neskutečně zajímá, budou tam o něco lepší peníze, zejména teda pravidelně a celá částka přiznaná, ale práce je jistá jen do dubna a pak se uvidí… Taky se bojím, že s odchodem z aktuální pozice si zavřu dveře. Navíc máme v práci hodně přátelské vztahy, opravdu hodně, a nechci nikoho naštvat (proto radši štvu sebe).

Já bych ti radila jít do té jiné práce. Vím, že je asi úsměvný číst to od někoho, co napsal předchozí odstavec, ale já taky vím, co pro sebe musím udělat, jen si to nedokážu připustit, stejně jako ty. Proto bych ti radila jít někam, kde budeš v klidu. Uskrovníš se, já mám ještě míň něž ty aktuálně v Praze, a jde to, není to úplně cool, ale jde to. Ale rozhodnutí musíš udělat ty, takže zásadní rada je: Netlač na sebe. Máš toho za sebou hodně a před sebou taky, nepotřebuješ si další stresy ještě vytvářet.

Držím palce, ať jsi se svým eventuálním rozhodnutím spokojená a ať se ti vše podaří tak, jak chceš :)

• Citovat
  • Upravit
4043
23.7.15 10:37
@Anonymní píše:
Asi bych si našla i práci lépe placenou než za oněch 19 tis… Ale bylo by to to samý - v bledě modrým. Podobná firma, podobná „pakárna“… Lidi kolem mně (se stejnými znalostmi) se tu točí v, řekněme, 6ti, 7mi firmách - a tudíž poví, že to je to samé v bledě modrém. A to já prostě nechci - vlézt z deště pod okap, jak se říká… To - když už bych tedy odcházela ze své současné práce, tak bych šla prostě mimo, do menší firmy, za větším klidem, menší zodpovědností atd… Proto těch 19 tisíc. Našla jsem práci fakt hned - ale nevyužiji jazyky, školu, nic, no… Proto je tam taky ten plat menší…

Ačkoli tu tvou těžkou situaci chápu a psala jsem to hned na začátku, tak teď mám trošku pocit, že se vymlouváš. Já žiju taky v Praze a takhle to tady rozhodně není, možná před rokem, dvěma, to bylo těžší, ale dnes ne. Slušnou práci najdeš, pokud jsi na tom tak, jak píšeš. Já jsem z práce odešla před třemi týdny. bylo to ve státní spávě a naprosto mě to ničilo. Umím jeden jazyk dobře, druhý obstojně. Mám zahraniční zkušenosti, stejně jako ty. Je mi 34, mám bakaláře a považuju se za schopnou osobu. Poslední 3 týdny posílám CV a měla jsem zatím 3 pohovory, všechny na pozice s nástupním platem okolo 30tis. Navíc plánujeme brzy druhé IVF. jde to, je to jen o tom, co si ty sama dáš za cíl. Nevymlouvat se a vzít svou budoucnost pevně do vlastních rukou. S jazyky, schopnostmi, vzděláním (předpokládám, že myslíš VŠ) a zahraničními zkušenostmi ti nevěřím, že v Praze když budeš chtít neseženeš pohodovou normální práci za normální plat. Promiň za to nakopnutí, ale možná právě to potřebuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.15 10:39
@mirecekblbecek píše:
Já teda rozhodně nejsem tak chytrá zaklad.,ale vím, že na md se dá přividělat-umíš řeči-tak překládej. Je tolik možností pro chytré lidi. Představ si tento scénář-bude ti 45,bezdětná, na kontě 10 mil.,stresovaná z práce, kterou nenávidíš, nebo budeš mít na kontě pár tisíc, doma spokojené 2 děti a manžela, ale budeš si muset najít „podřadnou“ práci? protože byste žili bídně. Co je na tom nejasného?
:potlesk: ted'jsem se usmála! Ta představa těch 10 milionu na kontě je vtipná…
No - víš, nejhorší ze všecho mi ale pořád přijde scénář:
Je mi 45, bezdětná, na kontě nula (nebo pár tisíc) a bídný život…
Jde o to, že když se zbavím stresu z práce, a půjdu pracovat (třeba do call centra) za pár peněz, nezaručí mi to BOHUŽEL, že v těch 45ti budu mít ty dvě spokojení, zdravé děti… Chápeš? :zed:
  • Citovat
  • Upravit
25123
23.7.15 10:40

Hmm a co jako bys chtěla, sorry ale život je hlavně změna - neustálý koloběh a nezaručí ti nikdo nic, jediná jistota je smrt…to nás čeká všechny…tak přestaň se vymlouvat a vem život do svých rukou, nikdo jinej to za tebe neudělá!!

Příspěvek upraven 23.07.15 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.7.15 10:41
@Anonymní píše:
Zakl.
Já vím, že zdraví mám (no - v mém případě navíc spíš nemám) jen jedno…
Ale ono přeci jenom - doba je fakt těžká. Peníze OPRAVDU všechno nejsou - ale dělají hodně. Manžel prostě je obyč. zaměstnanec, byt' s vysokoškolským vzděláním - přinese domů třeba 20 čistýho. Obor a práce ho baví - nežene se jinam. Já to chápu a přeju mu to…
Hypotéku nemáme - naštěstí. Ani jiný půjčky…

Ale prostě - ono je fakt, v našich platových hladinách, rodzíl, jestli domu přinesu 27 čistýho, stravenky za 2 tácy a jednou za rok 30 litrů 13. plat - než když dotáhnu 15 tisíc, stravči za 1000 a „čau“… Tím spíš, když budou děti! Přemýšlím i nad tím, že bych se po mateřksé eventuelně mohla vrátit do dobře placené práce… No, ano - peníze nejsou všechno.

Kdyby mi někdo řekl „dej výpověd'a jdi pracovat (klidně) za 10 000“, do půl roku otěhotníš a porodíš zdravý dítko" - šla bych hned (i makat zadarmo). Jenže když člověk neví co (ne)bude, je to opravdu těžké rozhodování… :nevim:

zakl

Na to ti můžu odpovědět jen to, aby ses podívala na to video, který jsem ti poslala v odkazu na druhé nebo třetí stránce diskuse :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
23.7.15 10:42

To, že budeš mít děti, to ti dnes nikdo nezaručí. Pokud ale budeš pracovat ve stresu, tu šanci na děti si snižuješ. Nicméně proč hned pracovat v call centru? Možná by bylo fajn, kdybys nám řekla, jakou školu máš a v čem pracuješ. Asi bychom si tvoji situaci uměli představit lépe. Takhle je to moc obecné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.15 10:42
@Anonymní píše: :potlesk: ted'jsem se usmála! Ta představa těch 10 milionu na kontě je vtipná…
Jde o to, že když se zbavím stresu z práce, a půjdu pracovat (třeba do call centra) za pár peněz, nezaručí mi to BOHUŽEL, že v těch 45ti budu mít ty dvě spokojení, zdravé děti… Chápeš? :zed:

Ale když budeš v té hůř placené práci, tak nebudeš mít na kontě nula, jen budeš mít míň… To pořád není nic strašnýho… A budeš klidnější. Dítě ti nikdo nezaručí, ale lepší život v momentě, kdy nejsi ve stresu, to je téměř jistota.

• Citovat
  • Upravit
3436
23.7.15 10:45
@Anonymní píše: :potlesk: ted'jsem se usmála! Ta představa těch 10 milionu na kontě je vtipná…
Jde o to, že když se zbavím stresu z práce, a půjdu pracovat (třeba do call centra) za pár peněz, nezaručí mi to BOHUŽEL, že v těch 45ti budu mít ty dvě spokojení, zdravé děti… Chápeš? :zed:

nechápu, protože já bych to takto měla! Proto abys otěhotněla musíš být v naprosté duš. pohodě, tj, musíš si věřit. Takže já mít tvých 36t.+plat manžela tak za 10 let těch 10 mil skoro mám, to myslím bez legrace. Vytváříš si zbytečné bloky, s tvými možnostmi si najdeš prácipohodovou, která tě bude bavit, můžeš mít i ten zbytek, jen tomu boooože musíš věřit, to je celé, tak jednoduché to je. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.7.15 10:46
@brumdinka píše:
@kat kat a na to si přišla, jak že má podstatně větší potenciál…jen z těch pár řádků, kdy ani nevíš v jakym oboru se pohybuje :D mmch slušné vzdělání a jazyky má dneska spousta lidí…co se týká jazyků už vpodstatě středoškoláci…navíc každý rok vysoké školy chrchlí ticíce absolventů…a není to o ničem jiném než o poptávce a nabídce..je-li takových lidí hodně logicky jdou platy dolů…takkže nezlob se na mě, ale tazatelčinu situaci lze srovnávat s většinou ostatních, jelikož ona je součástí těch ostatních není ani víc ani níň než všichni ostatní :kytka:

tak vycházím z toho, co o sobě zakladatelka napsala. A rozhodně nepovažuju středoškoláka, který „nevystrčil nos“ za jazykově vybaveného, to se bavíme jeden o koze a druhý o voze. Tisíce absolventů školy chrlí, ale zkušenostmi naší zakladatelce asi moc konkurovat nemohou. A o zkušenosti zaměstnavatelům jde. Ví to i úřad práce a proto zaměstnávání absolventů docela slušně dotuje. Opravdu mluvíme každá o něčem jiném. Já jsem přece nikdy nenapsala, že by zakladatelka byla nějaká bohyně, pouze beru v potaz informace, které sem o sobě napsala a z toho usuzuji, že má dobrou šanci uplatnit se na trhu práce - rozhodně mnohokrát lepší, než absolvent, kterého jazyk učila učitelka, která byla dvě lekce před třídou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
23.7.15 10:47

@mirecekblbecek :potlesk: asi tak.

@brumdinka Kazdeho vec. Ja v manazerske ci vedouci pozici nikdy nepracovala. Tech 60-70 jsem mela jako obch. zastupce. Vystudovala jsem pedak bez jazyku (i kdyz Aj jsem si sama dodelavala pozdeji).
Mozna bych se byt zakladatelkou vratila do prace, snazila se uz nestresovat, vnitrne se neucastnit toho vseho (tak jak jsem to ve zminenem zamestnani delala az do konce prvniho teh.) a event. obesla ruzne pohovory, vyfintila si CV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

@mirecekblbecek tak nějak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
@mirecekblbecek píše:
Já teda rozhodně nejsem tak chytrá zaklad.,ale vím, že na md se dá přividělat-umíš řeči-tak překládej. Je tolik možností pro chytré lidi. Představ si tento scénář-bude ti 45,bezdětná, na kontě 10 mil.,stresovaná z práce, kterou nenávidíš, nebo budeš mít na kontě pár tisíc, doma spokojené 2 děti a manžela, ale budeš si muset najít „podřadnou“ práci? protože byste žili bídně. Co je na tom nejasného?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.7.15 10:49

Tak jasně že žádná z nás ti nemůže zaručit vůbec nic :lol: Ale každá to máme těžký, nikdo nemá lehký život! Musíme se prát, bojovat… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
23.7.15 10:50

Zakl.:
Ano, nezaruci ti to deti, ale mozna budes jeste mezi nami a budes zdrava. To se tak nemas rada, ze za 36 behas po nemocnicich a riskujes blazinec?
Zivot je krasnej, kdyz mas cas si toho vsimnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.7.15 10:51
@brumdinka píše:
Hmm a co jako bys chtěla, sorry ale život je hlavně změna - neustálý koloběh a nezaručí ti nikdo nic, jediná jistota je smrt…to nás čeká všechny…tak přestaň se vymlouvat a vem život do svých rukou, nikdo jinej to za tebe neudělá!!Příspěvek upraven 23.07.15 v 10:41
:palec: naprostý souhlas :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat