Strašné dilema - práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
24.7.15 10:48

@Smich mno to je fakt řešení problémy zakladatelky hodit na manžela, at´ se udře :roll:

@Lonette co na tom nechápeš, za uplně stejnou pozici, třeba té nákupčí je v regionech cca 15-17 čistýho, za tu samou v Praze 38-40…to jen tak mmchodem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.7.15 10:50
@poučená píše:
Zapracuj na tom, aby ses naučila nestresovat. I na tom nezdařeném těhotenství se nejspíš stresy podepsaly. A časem se podepíší i na tvém zdraví. A pak své peníze budeš vydávat za drahou léčbu. Chce to celé jiný životní přístup ke všemu, jiný životní styl. Změnit sama sebe. Přeji ti hodně štěstí, vykročit tou správnou nohou a tím správným směrem :kytka:

tak nějak :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
24.7.15 11:03

@brumdinka V regionech to chápu, ale zakladatelka psala, že žije v Praze, tak předpokládám, že je i z Prahy a evidentně vysokoškolačka, tak to mi přijde zvláštní tak velice rozevřené platové nůžky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.7.15 11:18

@Lonette na tom není vůbec nic zvláštního - ty rozdíly jsou i v Praze a nemělo by tě to překvapovat pokud nežiješ na Měsíci :)

a vysokoškoláků je tu spousta, v dnešní době se vzdělání tak degradovalo, že maturitu už má pomalu každej blbec a vysokou každej druhej a pokud nemáš fakt extra obor a neděláš něco, co fakt nikdo jinej neumí (především v technických oborech) tak si vyskakovat zrovna moc nemůžeš, zvlášt´né s nějakým humanitním zaměřením, co psala že má zakladatelka :) ale to je na jinou diskuzi a není to to hlavní, co zakladatelka řeší…přeji hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
24.7.15 11:22

@brumdinka tak já ve svém oboru i co mám všechny známý, tak se platově stoupá. Chápu, že nabídnout třeba o 2. - 5. tisíc míň, ale o tolik mě to překvapuje. Hlavně vzhledem k praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.7.15 11:23

@Lonette nevím co máš za obor, ale všeobecně platy zrovna moc nahoru nejdou a nepudou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
24.7.15 11:26

@brumdinka kolem mě jsou právníci, ekonomové, lidi s technickým vzděláním, doktoři a všichni se posouvají nahoru. Jasně, že teď platy nerostou nijak závratně, ale lze najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
24.7.15 14:54

@Lonette Má humanitní vzdělání, už se to psalo několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
24.7.15 15:03
@brumdinka píše:
@Lonette na tom není vůbec nic zvláštního - ty rozdíly jsou i v Praze a nemělo by tě to překvapovat pokud nežiješ na Měsíci :)a vysokoškoláků je tu spousta, v dnešní době se vzdělání tak degradovalo, že maturitu už má pomalu každej blbec a vysokou každej druhej a pokud nemáš fakt extra obor a neděláš něco, co fakt nikdo jinej neumí (především v technických oborech) tak si vyskakovat zrovna moc nemůžeš, zvlášt´né s nějakým humanitním zaměřením, co psala že má zakladatelka :) ale to je na jinou diskuzi a není to to hlavní, co zakladatelka řeší…přeji hezký den :kytka:

Podle mě se vzdělání tak degradovalo, protože se z toho udělalo něco, co se dá zaplatit. Soukromé školy jsou placeny na základě počtu žáků. Už na základě této skutečnosti můžete čekat cokoliv, jen ne výběr těch nejchytřejších. Z toho pak logicky plyne „kvalita“ na všech úrovních. Navíc mám pocit, že jakmile toto chce někdo změnit, je odstraněn. Takže se pak dnes ohánějte VŠ, když jí za chvíli bude mít každý pologramot!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
24.7.15 15:09

V zahraničí jsou placené školy stovky let a nevadí to. Jsou tam špičkové soukromé školy s tradicí 300 let, ale také státní s naprosto děsným výsledkem. Rozhodně tam neznamená, že kdo platí školné, má vystaráno. Ale znamená to, že kdo platí pekelné školné, na které si rodiče berou hypotéku, tak se také snaží a ta škola má tak skvělou pověst, že se pak z ní jde mnohem lépe do práce či jinam, protože žáky naučí především sebevědomí, dobře vystupovat, skvěle mluvit, reprezentovat a také získají kontakty. K tomu samozřejmě hromadu vědomostí. Když někam chodíte od 8 let až do dvaceti, je to znát. Soukromé školy zde v ČR mají různou úroveň, stejně jako státní. Chce to čas a zrno se od plev oddělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.16 06:02

Dobré ráno, holky. Potřebuji poradit. Jsem na RD a řeším velké dilema. Přes původní práci jsme se dostala svým úsilím do jedného odborného oddělení, které se pravidelně schází (četnost zatím nevím) a nevím, zda mám výzvu přijmout. Jedná se o pravidelné scházení se na jednání v sousední Zemi, ve větším městě, první jednání je za 14 dní. Bude to pro mě zdarma (není to placené), ale mohu z toho pro sebe profitovat.

Proti:

• větší město mimo ČR
  • vložím do toho své peníze na cestovní náklady, které mi nebudou proplaceny (do 2000Kč)
  • přespat nelze (zbytečné) - návrat ve večerních hodinách a šíleně se bojím dnešní situace a rizika útoků (získávám opravdu panický strach a velmi mě to vysiluje)
  • větší část odborníků v oddělení je mimo praxi - já zastupuji názory běžných zaměstnanců a bude těžké argumentovat - tzv. hrách proti zdi…

Pro:

• velký profesní profit - velmi to znamená
  • odborné zázemí - mohu něco změnit k dobrému ve prospěch firmy
  • přijdu na jiné myšlenky - seberealizace a odpočinek od dětí

Ujaly by jste se této šance, být vámi?

Promiňte za anonymní příspěvek - důvody jsou velké.

• Citovat
  • Upravit
13955
12.1.16 06:41

Kdyz si " podelana" strachy, tak bych to nebrala. Budes akorat vystresovana. A btw je docela zajimave, ze ti nikdo nezaplati cestak - rozhodne bych v ramci firmy-zamestnani neabsolvovala takove cesty zdarma. Prece nemas na cele jitrnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
12.1.16 07:02

A proč ti to firma neproplácí? :nevim:

@Anonymní píše:
  • přespat nelze (zbytečné) - návrat ve večerních hodinách a šíleně se bojím dnešní situace a rizika útoků (získávám opravdu panický strach a velmi mě to vysiluje)

A na ulici se nebojíš? Nepříjde ti, že je větší pravděpodobnost, že tě srazí auto na chodníku/přechodu než že budeš terčem útoku? :nevim:

Jinak já bych jela. Aspoň jednou a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
12.1.16 07:07

Pokud si musíš hradit cestovní výdaje, jsi tam na IČ?

V jednom si protiřečíš, a to: větší část odborníků je mimo praxi tj. budeš házet hrách na zeď vs. odborné zázemí firmy - mohu něco změnit k dobrému…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.16 07:13

@LadyLada Protiřečení jsem si byla vědomá - i přes všechno je oddělení nastavené otevřené diskusi a záležitostem k řešení. Pojedu, jak bylo řečeno - a uvidím, zda to má opravdu smysl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat