Strašné dilema - práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.7.15 12:09
@kat kat píše:
Závidět není moc co… stačí se mi podívat do podpisu.. Řeším docela podobné věcy co ty… A dokud dýchám, tak bojuju, což? :pankac:

A tu závist - to jsem myslela tu vyrovnanost a positivnost… To jako fakt druhým závidím - umění být positivní a dobře naladěný… a umění věřit a doufat a neztrácet naději…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.15 12:11
@brumdinka píše:
Zakladatelko a proč neděláš tam, kde to miluješ… nezlob se na mě, ale s každým tvým dalším příspěvkem čtu pouze a jen výmluvy, proč to nejde místo toho abys hledala cestu, aby to šlo…aneb kdo chce hledá způsoby, kdo ne výmluvy..přeji hezký den :kytka:

Třeba proto, že to je tři hodiny autem od Prahy a manžel je rodilý Pražák…? Brala jsem si ho a věděla jsem, že to znamená minimálně několik let, spíš desetiletí v Praze… Nepotáhnu ho na druhou stranu republiky. To snad není výmluva…? :nevim:
Praha je ted'můj domov… mám tu manžela…

• Citovat
  • Upravit
25123
23.7.15 12:12
@Anonymní píše:
Třeba proto, že to je tři hodiny autem od Prahy a manžel je rodilý Pražák…? Brala jsem si ho a věděla jsem, že to znamená minimálně několik let, spíš desetiletí v Praze… Nepotáhnu ho na druhou stranu republiky. To snad není výmluva…? :nevim:
Praha je ted'můj domov… mám tu manžela…

takpak si nestěžuj ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
23.7.15 12:15

Všichni řešíme dilemata, tak to prostě je. Cílem těchto změn je vnitřní spokojenost, prostě postav naproti dvě misky a zhodnoť, která tě udělá šťastnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.7.15 12:31
@Anonymní píše:
A tu závist - to jsem myslela tu vyrovnanost a positivnost… To jako fakt druhým závidím - umění být positivní a dobře naladěný… a umění věřit a doufat a neztrácet naději…

Tos mě pobavila, já a spokojená a vyrovnaná :mrgreen: Ne, fakt jsem totéž řešila před pár týdny a byla úplně stejně v koncích jako ty a jak říkám, když už pak ten krok uděláš, tak se ti moc uleví - v té fázi jsem teď já :D Sice reálně jsem stále ještě v háji (práci teprve hledám a na další IVF teprve půjdu), ale mentálně už jsem nastavená „do boje“ a to moc pomáhá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.15 12:33
@kat kat píše:
Tos mě pobavila, já a spokojená a vyrovnaná :mrgreen: Ne, fakt jsem totéž řešila před pár týdny a byla úplně stejně v koncích jako ty a jak říkám, když už pak ten krok uděláš, tak se ti moc uleví - v té fázi jsem teď já :D Sice reálně jsem stále ještě v háji (práci teprve hledám a na další IVF teprve půjdu), ale mentálně už jsem nastavená „do boje“ a to moc pomáhá :kytka:

Já jsem taky někdy v positivnější fázi - ale mám dojem, že to jde mimo mé vědomí, protože je to ovlivněno čistě hormony :D Po menstruaci mám vždy klidnější fázi :lol: At'žije život v cyklech ;)

• Citovat
  • Upravit
4043
23.7.15 12:36
@Anonymní píše:
Já jsem taky někdy v positivnější fázi - ale mám dojem, že to jde mimo mé vědomí, protože je to ovlivněno čistě hormony :D Po menstruaci mám vždy klidnější fázi :lol: At'žije život v cyklech ;)

Jo a to si zkus ty hormony začít píchat a rovnou v koňských dávkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.7.15 13:11

Zakladatelko, a můžu se zeptat, proč jsi ještě pořád doma a nechodíš do práce? Být doma 8měs. a každý den myslet na to, kdy už budu těhotná, to na psychice asi moc nepřidá. Mně teda na všechny problémy (nejen po ivf) pomáhá spíš chodit mezi lidi, kteří moje problémy neznají/neřeší a i díky nim se na to tak neupínám. Nebo se třeba víc soustřeď na to hledání jiné práce, pokud ta stávající je tedy tak nesnesitelná. V Praze to snad nemůže být jediná ucházející nabídka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.15 13:22
@kivik píše:
Zakladatelko, a můžu se zeptat, proč jsi ještě pořád doma a nechodíš do práce? Být doma 8měs. a každý den myslet na to, kdy už budu těhotná, to na psychice asi moc nepřidá. Mně teda na všechny problémy (nejen po ivf) pomáhá spíš chodit mezi lidi, kteří moje problémy neznají/neřeší a i díky nim se na to tak neupínám. Nebo se třeba víc soustřeď na to hledání jiné práce, pokud ta stávající je tedy tak nesnesitelná. V Praze to snad nemůže být jediná ucházející nabídka :roll:

Nejdřív jsem měla gynekologický komplikace - zánět dělohy, na který nezabraly antibiotika, takže pak přeléčení… Tím vším se mi rozhodil můj tak tak držený zdravotní stav. Než jsem se dala do kupy, trvalo to skoro půl roku. Pak mi doktorka řekla, at' do práce nechodím, že mě tam nechce vidět - at' se snažím otěhotnět…
No - a je fakt, že jsem se nechtěla vracet na pár týdnů do práce a pak jít hned zase na rizikový (věřila jsem, že otěhotním rychle - jako poprvý)…
No - však já už taky mezi lidi půjdu. Půl roku doma není příjemný… to je jasný. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
388
23.7.15 19:50

A co kdyby si manžel našel lepší práci? Nebo dvě práce? Na západě jsou hodně časté situace, že žena se vdá a už do práce nenastoupí. Prostě je doma a prestiží manžela je ji uživit. Manžel je často urvanej a maká jak šílený, ale je pyšný, že ženu a případně děti uživí. Takhle jste vlastně žena samoživitelka a to pak je opravdu příšerné dilema. Pak bych okamžitě šla do práce a snažila si našetřit a přemýšlela bych, co dál. Jak uživím sebe a dítě dalších dvacet let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.7.15 21:04

Vyzit se da, kdyz jsem potkala meho muze, mel hrubeho 298.tis.,byt na hypoteku v Praze a ja studovala a vyzili jsme.
Za 36.tis hrubeho bych se rozhodne nenechala takhle zdeptat praci. A nechapu, ze je tak propastny rozdil v platech? V jakem delas oboru? Tak zkousej hledat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.7.15 21:06

Oprava 28.hrubeho, to bychom jinak zili jak kralova. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
24.7.15 08:03

Zakladatelko, zkusila bych v původní práci zatím vydržet, protože

• i kdybys vzala tu novou hůře placenou, nemáš jistotu, že budeš stresovaná míň, budeš si muset zvyknout na nový kolektiv, nového šéfa, nemusí ti sednout
  • a i kdyby, tak spadnout s platem na polovinu dost bolí a je to zdroj stresu, nemluvě o tom, nejspíš ti i brzy poleze na nervy profesní stagnace
  • píšeš, že bys stejně šla hned na nemocenskou, na „snažení“ zas takovou pohodičku nepotřebuješ, pokud si na to aspoň najdeš čas 8)
  • nakonec - můžeš pořád monitorovat situaci na trhu práce, třeba teď nic zajímavého v Tvém oboru není, ale to neznamená, že se za pár měsíců neobjeví, vylepši profil na LinkedIn atd.

Jinak teda - taky jsem kvůli dětem v mizerně placené práci a pod kvalifikací, za cca 22 tis. hrubého, manžel cca 20 čistého a řeknu ti - na vyskakování to fakt není - spíš přežití, takže být tebou - řeším změnu práce až po MD, protože s dětma už je to zase o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.15 08:52

ZAKLADATELKA
Holky, moc vám všem děkuju za názory… Sice jsou - zdá se mi tak půl na půl (zústat/odejít ze starý práce)… ale i tak mi to docela pomohlo.
Ted'se přikláním k variantě se holt vrátit do starý práce (i když to bude drsný - bude to jak jít do nový práce, ale zvyknu si jistě rychleji než v opravdu nový práci :think:…mrzí mě, že už tam nebudu nikoho znát, ale co už :nevim: ).
Chtěla bych si uchovat ideu, že tam prostě vydržím do konce roku a dám eventuelně výpověd'k 31.12.2015… Snad se nezaleknu a plány nezměním.
Jedno je jisté - nějakou práci, zdá se, seženu vždy… :roll:
Snad to nějak všechno zvládnu, zapracuju se ve starý práci a dokážu to tam všechno vnímat JEN jako práci…
A to ostatní - to mimčo… no :nevim: tak na tom můžu zapracovat jen párkrát v měsíci :lol: Uvidíme, no…
Děkuju!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2499
24.7.15 09:02

Zapracuj na tom, aby ses naučila nestresovat. I na tom nezdařeném těhotenství se nejspíš stresy podepsaly. A časem se podepíší i na tvém zdraví. A pak své peníze budeš vydávat za drahou léčbu. Chce to celé jiný životní přístup ke všemu, jiný životní styl. Změnit sama sebe. Přeji ti hodně štěstí, vykročit tou správnou nohou a tím správným směrem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat