Strašné dilema - práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kat kat neřekla bych, že píšeme každá o něčem jiném, ale to je koneckonců jedno…
zarazilo mě, že si dovolíš tvrdit, že někoho učí jazyk učitelka co je 2 lekce před třídou
…to se na mě nezlob, ale to mě jako někoho, kdo se v tom školství pohybuje opravdu uráží, jelikož to není pravda.. a silně pochybuju, že si někoho takovýho potkala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok - tak s pravdou ven. Proč asi působím, že se vymlouvám je to, že se bojím i svého zdravotního stavu
Nejsem zdravá, od dětství jsem chronicky nemocná, nemoc se nevyléčí - naopak, bude se zhoršovat… Dost se zhoršila za poslední dva roky, to nevydařený těhu tomu taky nepomohlo. Potřebovala bych spíše zkrácený úvazek (který mě ale finančně háže ještě někam úplně jinam). nejsem zaměstnavateli momentálně schopna nabídnou 101procentní nasazení… ![]()
A co se toho těhotenství týče - je za minutu 12. Musím kvůli zdraví co nejrychleji - takže se pomoci asi nevyhnu.
Já jsem do toho zdraví nechtěla moc míchat - ale správně cítíte, že jsem váhavá a nerozhodná… ![]()
Co se vzdělání týče - ssem takový „všeuměl“ (bohužel). Od všeho trochu a nic na super profi úrovni. Peagogická fakulta - humanitní obory. Ale pak jsem až v zahraničí se doučila dva jazyky (ale podotýkám, že na tlumočení to fakt není! byt' v jedno z těch jazyků pracuji - kdo trochu ví, znalosti jsou na úrovních B1 - B2, C ani náhodou)… Kde pracuju, ani oblast psát nebudu - protože je to tak úzce profilovaný, že by mě někdo mohl poznat. Pardon. Ale jde o velkou nadnárodní korporátní firmu, která tady v Čechách má „dělníky“, kteří jí „obsluhují“ zákazníky z celého světa.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, chtělas možná jen trochu politovat a my tě místo toho tady motivujeme k životní změně
ale ono je to opravdu ve finále jen o tom, co je pro TEBE důležité… sama sobě se nevymluvíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ok - tak s pravdou ven. Proč asi působím, že se vymlouvám je to, že se bojím i svého zdravotního stavuNejsem zdravá, od dětství jsem chronicky nemocná, nemoc se nevyléčí - naopak, bude se zhoršovat… Dost se zhoršila za poslední dva roky, to nevydařený těhu tomu taky nepomohlo. Potřebovala bych spíše zkrácený úvazek (který mě ale finančně háže ještě někam úplně jinam). nejsem zaměstnavateli momentálně schopna nabídnou 101procentní nasazení…
A co se toho těhotenství týče - je za minutu 12. Musím kvůli zdraví co nejrychleji - takže se pomoci asi nevyhnu.
Já jsem do toho zdraví nechtěla moc míchat - ale správně cítíte, že jsem váhavá a nerozhodná…Co se vzdělání týče - ssem takový „všeuměl“ (bohužel). Od všeho trochu a nic na super profi úrovni. Peagogická fakulta - humanitní obory. Ale pak jsem až v zahraničí se doučila dva jazyky (ale podotýkám, že na tlumočení to fakt není! byt' v jedno z těch jazyků pracuji - kdo trochu ví, znalosti jsou na úrovních B1 - B2, C ani náhodou)… Kde pracuju, ani oblast psát nebudu - protože je to tak úzce profilovaný, že by mě někdo mohl poznat. Pardon. Ale jde o velkou nadnárodní korporátní firmu, která tady v Čechách má „dělníky“, kteří jí „obsluhují“ zákazníky z celého světa.
Předpokládám, že to je něco jako EY, KPMG nebo PWC… Kde prostě makáš, dokud neumřeš. Vždycky jsem si představovala, že tam mají šachtu, kudy jen spustí ty chudáky, kteří už to nedali…
Anonymní 25 (z předchozí strany)
- Citovat
- Upravit
@mirecekblbecek píše:
nechápu, protože já bych to takto měla! Proto abys otěhotněla musíš být v naprosté duš. pohodě, tj, musíš si věřit. Takže já mít tvých 36t.+plat manžela tak za 10 let těch 10 mil skoro mám, to myslím bez legrace. Vytváříš si zbytečné bloky, s tvými možnostmi si najdeš prácipohodovou, která tě bude bavit, můžeš mít i ten zbytek, jen tomu boooože musíš věřit, to je celé, tak jednoduché to je.
Počkej - počítáš dobře? Mám 25 000 čistáho. I kdybych si celou vejplatu dala každý měsíc stranou (což je, jak jistě chápeš NEMOŽNÉ), budu mít za 10 let miliony 3 a nikoliv milionů 10… ![]()
- Citovat
- Upravit
Sestav si žebříček priorit a myslím, že budeš mít jasno.
V podstatě se rozhoduješ mezi úspěšné otěhotnění vs. peníze. Co je pro tebe důležitější? No a podle odpovědi se rozhodni.
Nicméně počítej s tím, že i změna zaměstnání je velký stres. Bude větší stres změna nebo zůstat tam kde jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kat kat píše:
Zakladatelko, chtělas možná jen trochu politovat a my tě místo toho tady motivujeme k životní změněale ono je to opravdu ve finále jen o tom, co je pro TEBE důležité… sama sobě se nevymluvíš
Ne ne ne - politovat sjem nechtěla!! To rozhodně ne.. To se pleteš ![]()
Naopak!! Jen ne litovat! Zase - ono to až tak k politování není… což vím moc dobře!!
Spíš jsem chtěla vědět opravdu - jak to vidí druhé…
zakl
- Citovat
- Upravit
@brumdinka píše:
@kat kat neřekla bych, že píšeme každá o něčem jiném, ale to je koneckonců jedno…zarazilo mě, že si dovolíš tvrdit, že někoho učí jazyk učitelka co je 2 lekce před třídou…to se na mě nezlob, ale to mě jako někoho, kdo se v tom školství pohybuje opravdu uráží, jelikož to není pravda.. a silně pochybuju, že si někoho takovýho potkala…
Brumdinko, byla to trochu nadsázka, nechtěla jsem se dotknout úrovně našeho školství klídek
Chtěla jsem tím říct, že učit se jazyky v zemích, kde se jimi mluví, je jiná třída než učit se je 2*2 hodiny týdně ve škole. o tom snad nemusíme diskutovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako je fakt, že já dělám raději za méně peněz ve stabilní práci, kde mi umožní marodit s dítkem, jít na mateřskou nebo si vzít půlden dovolený, protože má Honzík besídku ve školce, než se v o třetinu lépe placené práci denně stresovat, jestli dostanu výplatu nebo mě nevyhodí při první podzimní rýmičce.
Ale já mám zase finančně oporu v chlapovi, který má sice náročnou, nicméně na naše poměry (nemáme VŠ ani nějaké specializované vědomosti a schopnosti) nadstandardně placenou a stabilní práci.
Takže jsem zaprdlá tam kde jsem (a někteří ambiciozní kamarádi se mi „posmívají“, kde sem se zakopala, ale já jsem ráda, že mám své jistoty, které jsou pro mě důležitější než pár tisíc navrch.
Ale znovu říkám, je to o tom, že si to můžu dovolit, protože když dáme finance na jednu hromadu, tak to na slušné žití stačí.
Takže bych počítala takhle - pokud budu mít devatenáct plus chlapovo výplata, uživíte se? Budete si žít v pohodě? Nezruinuje vás pád k rodičáku? Pokud ne, tak by pro mě byla důležitější psychická pohoda (a s tím spojené klidné těhotnění) než vydělat víc prachů za cenu totálního rozhození psychiky i těla…
Příspěvek upraven 23.07.15 v 11:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Počkej - počítáš dobře? Mám 25 000 čistáho. I kdybych si celou vejplatu dala každý měsíc stranou (což je, jak jistě chápeš NEMOŽNÉ), budu mít za 10 let miliony 3 a nikoliv milionů 10…
ano, jenže se přestěhuješ k někomu do rd, mimo Prahu, nebudeš platit nájem, manžel vydělává třeba 23,tu počítej také, peníze budeš ukládat na 3% nebo víc, každý rok ti jdou úroky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kat kat né o tom opravdu nemusíme diskutovat…jenže takových lidí, co jdou do zahraničí je mezi mladými též spousta.. v naší generaci to ještě tak nebylo a přesto vpodstatě z dvou tříd gymnazia našeho ročníku (maturita r.98) polovina lidí je či byla v zahraničí…u dětí mých starších sester, kterým je řekněme od 18-27 tam byli nebo jsou vpodstatě všichni… takže konkurence je v tomto směru opravdu veliká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne ne ne - politovat sjem nechtěla!! To rozhodně ne.. To se pleteš
Naopak!! Jen ne litovat! Zase - ono to až tak k politování není… což vím moc dobře!!
Spíš jsem chtěla vědět opravdu - jak to vidí druhé…
zakl
Tak myslím, že názorů jsi dostala docela široké spektrum… Moc s tebou soucítím, ale vím, že ta hnací síla musí být v tobě, nemůže přijít zvenčí…
Příspěvek upraven 23.07.15 v 11:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to pořád vidím tak, že nejlepší by byl návrat do původní práce, přece už tam nejsi dost dlouho, třeba se tam nějaké pozitivum najde…dala bych tomu aspoň šanci. Hledat jinou práci můžeš přece vždycky…a opravdu si myslím, že ta nová je pro Tebe „podřadná“. Přijde mi to, jako by ses už jen doma utápěla v depkách z nepodařeného těhu, potřebuješ přijít mezi „normální lidi“.
Mám za sebou 2 IVF, 1 zamlklé těhu s revizí, taky jsem měla náročnou práci a vždy byla jen pár nejnutnějších dnů doma, asi bych se jinak zbláznila. Ano, jiné vedlejší zdravotní problémy tedy neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mirecekblbecek píše:
ano, jenže se přestěhuješ k někomu do rd, mimo Prahu, nebudeš platit nájem, manžel vydělává třeba 23,tu počítej také, peníze budeš ukládat na 3% nebo víc, každý rok ti jdou úroky…
jo, počítala jsem s výplatou 36 čistého, byl to jen odhad, chápeš? I 6 mil by byla slušná představa, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit