Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Taciras
Je v tom teď i trochu křivdy. Protože u soudu ze mě udělal debila nejvyššího kalibru.
Ale i přesto jsem se povznesla a snažím se. Poslední sms od něj je… Neobtěžuj mě.
Takze proto jsem už tak nějak zoufalá.
Me totiz jde o děti. Šla jsem i bez právníka. Otec si vzal zdejšího nejdražšího právníka…
Naštěstí nemusím řešit. Ale dcera má tolik věcí, že by vybavila tři až čtyři další domácnosti
Takže já bych zabalila nějaké věci a řekla, ať si je tam nechá. Dneska, když se dají v Pepco koupit tepláky za 40 Korun, o sekacích nemluve, by se o hadry nehrdlila. Ale rozhodně bych nic neprala. SP si nepředstavuji, že otec matce nabalí každý týden špinavé prádlo. ![]()
@Bábrdl píše:
Naštěstí nemusím řešit. Ale dcera má tolik věcí, že by vybavila tři až čtyři další domácnostiTakže já bych zabalila nějaké věci a řekla, ať si je tam nechá. Dneska, když se dají v Pepco koupit tepláky za 40 Korun, o sekacích nemluve, by se o hadry nehrdlila. Ale rozhodně bych nic neprala. SP si nepředstavuji, že otec matce nabalí každý týden špinavé prádlo.
no, tak nějak jsem to myslela. Než se handrkovat v jakym stavu a co vrátí, tak jim to k němu sbalim jednou pro vždy plku toho, co maj a hotovo. Koneckonců, to oblečení je dětí, proč by polovina nemohla náležet k otci, přispíval na to v rámci výživného taky.
Přijde mi to nejlepší řešení - jednak se o to nebudu handrkovat, budu mít jistotu, že děti u něj budou co mít na sebe a hlavně to sbalim jednou pro vždy a nemusím se starat o balen co týden a hlavně to prát.
Ty jo, to musi byt dost teke ikdyz rodice spolupracuji normalne. Jak to temi hadry delate, to si otec prevezme dite a hned u nej se prevlekaji do jeho obleceni, v cem prisly od matky se ulozi a oblekne zase na cestu? Vzdyt se to zakonite musi michat. A fakt maji vsechno 2×? treba ruzne perove bundy, merino, softshell?
ja bych teda stridavku evidentne nezvladla uz kvuli hadrum.
Dovedu si ale predstavit, ze mohou tatinkove ocekaval full servis „jako driv, o hadry se stara zenska“, coz by me samozrejme zakonite desne stvalo.
@Pudloslava píše:
Ty jo, to musi byt dost teke ikdyz rodice spolupracuji normalne. Jak to temi hadry delate, to si otec prevezme dite a hned u nej se prevlekaji do jeho obleceni, v cem prisly od matky se ulozi a oblekne zase na cestu? Vzdyt se to zakonite musi michat. A fakt maji vsechno 2×? treba ruzne perove bundy, merino, softshell?
ja bych teda stridavku evidentne nezvladla uz kvuli hadrum.Dovedu si ale predstavit, ze mohou tatinkove ocekaval full servis „jako driv, o hadry se stara zenska“, coz by me samozrejme zakonite desne stvalo.
Hele, slyšela jsem o všemožných variantách, včetně toho, co popisuješ- děti přijedou od matky, svlečou se, daj věci do bedýnky na to určené a zase v tom odjíždějí.
My máme totální hadrovou anarchii, oblečení se všelijak přesouvá, protože jednou je chlap vyzvedne v teplácích z tenisu, ráno od něj jdou ze školy ve slušné a jdou v tom ke mě. Takže jednou za dva tři měsíce se jeden z nás ozve, že něco dochází a provedeme přesun. A pak je velká nventura v létě, kdy dáme všechny věci dohromady, děti s tím cesují jak na dovolené, tak k babičkám, páč třeba jeden není schpný pokrýt třeba tři týdnyoblečení. A na konci prázdnin to zas rozdělím na půl.
Pár věcí považujem každý za své a půjčujem si je s očekáváním, že se vrátí - u mě to jsou věco na lezení, spacáky, brusle, zkrátka věci, které používám převážně já. On zas nějaký svý speciální věci na tenis, na ryba. Tak nějak se ustálilo, že vci na lyže jsou u mě, kola u něj, ale to spíš kvuli prostorovému rozložení krámů.
Znám i lidi co maj dvakrát komplet všechno.
Stran full servisu - to byla jedna z věcí, co jsem od začátku zarazila. Myslím, že vycházím vstříc hodně. Ale balit, prát a žehlit fakt ne. Dokud u něj děti nebydleli a byl tu s nimi u nás, tak jsem to ještě brala, ale když odjížděli na víkend pryč, balil si je sám a když dorazil, tak jsem ho donutila to alespon dát vyprat. Jakmile u něj začly spát, tak jsem msbalila půlku hadrů dětí a bylo. Vcelku se bránil.
Zdravím.
Tak máme první výměnu za sebou.
Pocity na houby. Ani to nebudu vysvětlovat.
Abych se vrátila k nějakým příspěvkům.. Ano asi se tím moc zaobírám. Ale je to asi uz následek 10 let psychického teroru z manželství. Proto jsem odesla.
Ano přiznávám cítím se všemožně… Jen ne v pohodě. Moje stavy jsou zralé tak na pilulky…
![]()
Syn nejspíš aby mi nějak pomohl mi řekl, že to chce tak jak dříve. Tak jsem se toho hned chytla. Volala na Ospod a tam mě poslala akorát tak do poradny pro rodiny se slovy, nezáleží na tom jak se chová otec k matce ale jak se chová k dětem. Takže můj závěr je, že se musím nechat kvůli komunikaci s otcem dal terorizovat. On sice moc nekomunikuje, ake když se ozve tak to stojí za to. A ja nemam zbyti ani zástani, musim to poslouchat… Kdyby to aspon šlo úplně ignorovat… Snad se mi to podaří.
@mamcapavca píše:
Zdravím.
Tak máme první výměnu za sebou.
Pocity na houby. Ani to nebudu vysvětlovat.
Abych se vrátila k nějakým příspěvkům.. Ano asi se tím moc zaobírám. Ale je to asi uz následek 10 let psychického teroru z manželství. Proto jsem odesla.
Ano přiznávám cítím se všemožně… Jen ne v pohodě. Moje stavy jsou zralé tak na pilulky…![]()
Syn nejspíš aby mi nějak pomohl mi řekl, že to chce tak jak dříve. Tak jsem se toho hned chytla. Volala na Ospod a tam mě poslala akorát tak do poradny pro rodiny se slovy, nezáleží na tom jak se chová otec k matce ale jak se chová k dětem. Takže můj závěr je, že se musím nechat kvůli komunikaci s otcem dal terorizovat. On sice moc nekomunikuje, ake když se ozve tak to stojí za to. A ja nemam zbyti ani zástani, musim to poslouchat… Kdyby to aspon šlo úplně ignorovat… Snad se mi to podaří.
Zkus se vžít do role těch pracovnic OSPOD. Řešit rodinné spory je strašně těžké, každý má „svou pravdu“.
Nemohlas přeci čekat, že zavoláš po prvním týdnu SP na OSPOD, že syn by „to chtěl jako dřív“ a oni SP zruší. To by taky mohl otec syna přemluvit, aby chtěl „být jen u táta“ a OSPOd by ti ho na základě téhle jedné informace vzal.
Hele, zkus to dítě vašimi spory věčně nezatěžovat, už takle to má těžký a ty ještě na něj přenášíš zodpovědnost… Proč ho tahat po ospodech, sama píšeš „nejspíš aby mi nějak pomohl…“ Proč tímdle dítě zatěžuješ? Dítě nemá pomáhat tobě, ty máš pomáhat jemu. Řeš si svoje problémy s ex sama, přes soud, nezatahuj do toho dítě.
Todle věčné braní si dětí jako rukojmí… Pokud soud uzná za vhodné, dítě vyslechne nebo zajistí jeho vyšetření psychologem. Rozhodně ne tak, že ho máš vláčet po OSPODECh, kdykoli řekne, že nechce a chce. Když řekne, že nechce chodit do školy, potáhneš ho na OSPOD? Když za rok řekne, že chce být jen s tátou, tak přistoupíš na jeho příní a bude jen s tátou? Ty děti to strašně zatěžuje, chtěj vyhovět rodiči, mají pocit, že jsou vinní za to, že se rodiče hádaj, trápí, pláčou… Jsou strašně snadno přes todle ovlivnitelní a rozhodně jim to neprospívá.