Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zase po 100+1 diskuse na stejné téma - jak máš špatné, čti inteligentní dcery a jak tě neposlouchají a nechtějí být prodavačkou, jako ty ![]()
jdi se už vycpat, nebo běž raději péct cukroví ![]()
Díky za mé rodiče, co mi do ničeho nekecali ![]()
Je dospělá a dokáže se za sebe rozhodovat. Jestli špatně, to ať si zjistí sama, ne?
i špatná zkušenost je dobrá.
A ty si myslíš, že jí v 19 letech tímto přesvědčíš? Nebylo by lepší jí nechat být a ona si na to přijde sama. Pokud na lepší školu má, tak na ní pak může přestoupit, dodělat při práci. Svými zákazy dosáhneš pouze toho, že se sbalí a odejde od Vás. Taky jsem měla přítele co za to nestál. Rodiče mi to v klidu řekli, že jim nepřijde moc vhodný, ale přijít jsem si na to musela sama. Díky tomu, že mi to řekli v klidu a do ničeho mě netlačili, jsem o tom sama začala přemýšlet a došla jsem k názoru, že mají pravdu a našla si lepšího chlapa. Zakazovat mi ho, kdo ví jestli bych ho nezačala bránit a nebyla sním i jen na truc, že on je v pohodě.
Omg… Kdo si zakladatelku nepamatuje, tak je to ona vyučená matka, která pohrdá svou dcerou, protože dcera i tři hodiny v kuse čte a to je přece blbost nevhodná pro život… Fakt doufám, že je ta ženská troll
@eliskaj píše:
A zase![]()
![]()
už aby byla dcera pryč, ta bude mít svatý klid
Asi tak. Jestli to není troll, tak opravdu chudák holka
dej jí pokoj konečně
. ty jí musíš bud strašně nenávidět nebo jí strašně závidět. každopádně děkuju bohu za normální rodiče. tohle je tvoje xtá diskuse o tom, co všechno dcera v tvych očích nesplnuje a že ten její přítel je strašnej. ja byt jima odstehuju se co nejdál od tebe.
Jako dospele dite chces omezovat tim, ze ji nedas penize na prihlasku na vejsku?
ti ti za tim klukem zdrhne spis a navic jeste nebude mit zadnou skolu…
Urcite ten kluk je neperspektivni?Donut ji dat i do Prahy s příslibem ze se pak rozhodne.jinak pokud obor je neperspektivni ani Londýn ji nepomuze ![]()
@Tarinka píše:
Jako dospele dite chces omezovat tim, ze ji nedas penize na prihlasku na vejsku?ti ti za tim klukem zdrhne spis a navic jeste ne****bude mit zadnou skolu...
jenze to je to co tato „matka“
chce. aby holka nejlip prodavala v mistni samoobsluze a byla stejne nestastna ze zivota jako ona.
@me57h hlavně že ty máš super školu
V takové rodině to musí být očistec a ani se nedivím že holka doma není ![]()
Připadá mi, že o dceři mluvíš tak nějak s despektem „doma máme to, co máme“. To nezní pěkně. Myslím, že bys ji měla nechat být. Je dospělá, ať se rozhodne jak chce sama. Mám taky dceru v tomto věku, ale netroufla bych si jí radit ohledně výběru školy či partnera. Sama musí přijít na spoustu věcí. Chápu, že chceme děti ušetři mnoha zklamání a pádů, ale tak už to v životě chodí. Respektuj ji prosím jako svéprávnou osobu.
@me57h píše:
Ahoj, řeším problémy s holkou. Podává si přihlášku na VŠ, ne sice moc perspektivní obor, ale snažíme se vyrovnat s tím, že máme doma to, co mámeProblém ale spočívá v tom, že místo aby aspoň šla na dobrou školu, tvrdne tady v Ově, prý kvůli tomu, že chce bydlet s tím svým. Což jí rozhodně neschvaluji jednak je její kluk nevhodná partie do života, a jednak už tím tuplem nenajde uplatnění… Je fér jí nedat prachy na přihlášku? Říkala jsem, že kdyby šla do Olomouce nebo Prahy, tak klidně, ale Ova fakt ne-e
Seriózně, v čem je proboha lepší Olomouc než Ostrava?
![]()
@s.y.p.t.a píše:
Připadá mi, že o dceři mluvíš tak nějak s despektem „doma máme to, co máme“. To nezní pěkně. Myslím, že bys ji měla nechat být. Je dospělá, ať se rozhodne jak chce sama. Mám taky dceru v tomto věku, ale netroufla bych si jí radit ohledně výběru školy či partnera. Sama musí přijít na spoustu věcí. Chápu, že chceme děti ušetři mnoha zklamání a pádů, ale tak už to v životě chodí. Respektuj ji prosím jako svéprávnou osobu.
Ona je takový místní troll.
Trollí tu holky, jakože má dceru, která je moc chytrá a proti ji nenávidí atd.