Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
OSU filozofickou fakultu jsem studovala a úspěšně dodělal v roce 2002. Dělá jsem jak kůň, tehdy tam brali každého desátého, takže už jen dostat se bylo neskutečně náročné. Filolologické obory jsou velmi náročné. Měla jsrm němčinu, kamarády mám i z AJ a FJ. Všichni msksli, pokud chtěli mít co nejdříve dostudováno. Všichni pracují ve svých oborech a nemají pocit, že vy byli školou špatně připraveni. Jaký jazyk se chystá studovat dcerka?
Není mi ani tak smutno z toho, že zase trollíš. I když lidí, co si musí pozornost získávat tomto způsobem, je mi líto. Smutno je mi z toho, že takové krkavčí matky dle popisu opravdu existují ![]()
@Anonymní píše:že jo, je to normální škola. Dcera dělá angličtinu. Byla i rok v Olomouci, ale byla tam hodně nespokojena s věcma kolem studia, takže přešla do Ostravy.
OSU filozofickou fakultu jsem studovala a úspěšně dodělal v roce 2002. Dělá jsem jak kůň, tehdy tam brali každého desátého, takže už jen dostat se bylo neskutečně náročné. Filolologické obory jsou velmi náročné. Měla jsrm němčinu, kamarády mám i z AJ a FJ. Všichni msksli, pokud chtěli mít co nejdříve dostudováno. Všichni pracují ve svých oborech a nemají pocit, že vy byli školou špatně připraveni. Jaký jazyk se chystá studovat dcerka?
Mi všichni říkají, jak je to hrozná škola. Navíc představa, že bude bydlet s tím klukem, se mi ani trochu nezamlouvá.
@me57h píše:
Mi všichni říkají, jak je to hrozná škola. Navíc představa, že bude bydlet s tím klukem, se mi ani trochu nezamlouvá.
no to mas blby. ![]()
@me57h píše:
Je to náročná škola, jazyky, dějepis obzvlášť. Jestli se známá „nechala vyhodit“…No možná nezvládla ty nároky. Ty se asi narozdíl od studentů nesnižovaly. Slyšela jsem, že se hlásí dokonce s dvojkama či reklama z oboru, který chtějí studovat. My jsme šli s jedničkama, téměř všichni z gymnázií a hodně z nás měli už nějaké zkoušky z jazyka za sebou ( třeba státnice na jazykovce)A až pak jsme byli přijati ke studiu a zvládli těžké přijímačky.
Je tady ještě Technická univerzita. A pokud bude jen trochu šikovná, nebude na tom vůbec špatně i do světa.
@me57h píše:
A kdo všechno ti to říká? A 19ti leté dceři už těžko něco zakážeš. Je dospělá a předpokládám i svéprávná.
Tak všichni to říkají? Já jsem tam vystudovala a neříkám to. A snadné to tedy pro mě nebylo.
@bublinek píše:
Je tady ještě Technická univerzita. A pokud bude jen trochu šikovná, nebude na tom vůbec špatně i do světa.
Jenže ona na technickou nejde, slečinka je filozof. ![]()
@me57h píše:
Je fér jí nedat prachy na přihlášku?
jako vážně? kolik se za takovou přihlášku platí - pět stovek? šest? to by nezastavilo ani mé dítě ze základky, jehož jediným příjmem je kapesné, natož některou z mých středoškolaček, které brigádničí ![]()
@me57h píše:
Jenže ona na technickou nejde, slečinka je filozof.
No a co? Každý má talent na něco jiného. Co přesně chce studovat?
@me57h píše:
Jenže ona na technickou nejde, slečinka je filozof.
Promiň, ale neměla bys jí podpořit. Třebaže s jejími volbami nesouhlasíš? Říct jí to, ale pak jí nechat …
Co má za SŠ? A co děláte vy, rodiče?
Moje dítě by dnes už taky volilo jinak. Ale já jsem fakt do toho nemluvila, kromě vyžádané porady.
Tak se sbírají zkušenosti.