Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@me57h „máme doma to, co máme“…to jako myslíš vážně? Doufám, že se brzy dcera odstěhuje.
Jo…a co za neperspektivní obor to chce studovat? VŠ v Ostravě je špatná? Já se dostala na OSU, ale nakonec jsme šla na mou vysněnou školu jinam. Tak možná jsem udělala nakonec dobře. ![]()
@me57h píše:? Ty musíš být teda výhra. Anebo jen trolíš, doufám
Ahoj, řeším problémy s holkou. Podává si přihlášku na VŠ, ne sice moc perspektivní obor, ale snažíme se vyrovnat s tím, že máme doma to, co mámeProblém ale spočívá v tom, že místo aby aspoň šla na dobrou školu, tvrdne tady v Ově, prý kvůli tomu, že chce bydlet s tím svým. Což jí rozhodně neschvaluji jednak je její kluk nevhodná partie do života, a jednak už tím tuplem nenajde uplatnění… Je fér jí nedat prachy na přihlášku? Říkala jsem, že kdyby šla do Olomouce nebo Prahy, tak klidně, ale Ova fakt ne-e
Příspěvek upraven 19.12.18 v 15:10
@me57h píše:
Ahoj, řeším problémy s holkou. Podává si přihlášku na VŠ, ne sice moc perspektivní obor, ale snažíme se vyrovnat s tím, že máme doma to, co mámeProblém ale spočívá v tom, že místo aby aspoň šla na dobrou školu, tvrdne tady v Ově, prý kvůli tomu, že chce bydlet s tím svým. Což jí rozhodně neschvaluji jednak je její kluk nevhodná partie do života, a jednak už tím tuplem nenajde uplatnění… Je fér jí nedat prachy na přihlášku? Říkala jsem, že kdyby šla do Olomouce nebo Prahy, tak klidně, ale Ova fakt ne-e
Tak snad je dcera dospělá a může si zvolit to co chce sama ne? To jí držíš v šachu penězma?? Jak to myslíš, že je její kluk nevhodá patrie? Snažíte se vyrovnat s tím co doma máte?? Ty jo, tvoje dcera by se asi hodně divila, kdyby si tady přečetla co o ní píšeš. Dej si cukroví, sladký je dobrý na nervy a dceru nech žít.
@me57h vůbec se dceři nedivím, že chce bydlet s přítelem, aspoň bude mít svůj klid a nikdo ji do toho nebude mluvit. Díky Bohu za mé zlaté rodiče , nikdy mi do ničeho nemluvili a jsou na mě hrdí ![]()
OSU je špatná škola, nemá moc dobrou pověst. Známé dcera tam byla jeden semestr a nechala se dobrovolně vyrazit, aby tam nemusela být. Chceme pro ni jen to dobré… I když to holka se svými představami o životě bude mít těžké.
@me57h píše:
OSU je špatná škola, nemá moc dobrou pověst. Známé dcera tam byla jeden semestr a nechala se dobrovolně vyrazit, aby tam nemusela být. Chceme pro ni jen to dobré… I když to holka se svými představami o životě bude mít těžké.
A co ma za predstavy?
@me57h Takže jedna holka povídala…dobrovolně vyrazit? Proč se proboha nechala dobrovolně vyrazit, když školu může normálně ukončit sama a ne se nechat „vyrážet“. To je fakt dobrý, nenapadlo by mě to, takže já se vyfláknu na školu a pak budu hrdě hlásat, že jsem se nechala vyrazit dobrovolně, protože škola stála za prd.
Tvoje vyjadřování o dceři se ti zdá v pořádku? Je mi jí líto. Možná přestaňte chtít to dobré a nechte jí, ať dělá to, co za dobré považuje ona.
Filologie… v průmyslovém státě dost na prd představy. Co si budeme povídat.
A jinak se nechala vyrazit, ať jí aspoň co nejdyl zůstane statut studenta.
@me57h píše:
Filologie… v průmyslovém státě dost na prd představy. Co si budeme povídat.A jinak se nechala vyrazit, ať jí aspoň co nejdyl zůstane statut studenta.
Smiř se s tím že je dospělá a o tom co chce v životě dělat si rozhodne sama, ty jako rodič jí můžeš poradit, přpadně jí podpořit ale nemůžeš jí tlačit směrem který chceš ty ale ona ne ![]()
Dlouho tady paní zakladatelka nebyla coo
to jsou zas blaboly
Jaké má představy o životě?
Na jaký obor se hlásí a jaký obor by pro ni byl vhodný?
@pedigka píše:
Jaké má představy o životě?
Na jaký obor se hlásí a jaký obor by pro ni byl vhodný?
dle minulych diskusi tipuju, že nejlepší by bylo, aby byla vyučená prodavačka a šla si sednout za kasu. tehle „matce“ nebude nic nikdy dobre.
@me57h píše:
Je dospělá. Nech ji žít. Peníze bych jí dala, řekla svůj názor a popřála jí štěstí.
@me57h píše:
Co ty víš… Třeba bude šťastná.
Moje dítě by dnes už taky volilo jinak. Ale já jsem fakt do toho nemluvila, kromě vyžádané porady.
Tak se sbírají zkušenosti.