Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono je to těžké říct, co zaručeně pomáhá, každý to má jinak, někdo se nemaže vůbec a strie nemá, někdo maže pořád a nepomůže mu to. Já se ráno mazala tělovým krémem Eucerin a večer Eucerinem proti striím, neudělala se mi ani jedna, ale na začátku těhotenství jsem nebyla hubená a tak to nebyl pro kůži asi takový šok.
Kokosovy olej. Ja ale strie nemela a to jsem se mazala jednou za tyden kdyz jsem si vzpomnela
Používala jsem celé těhotenství elasti-Q, každé ráno a večer před spaním, mazala jsem jen břicho a boky. Do 38tt jsem se chlubila jak nemám jedinou strii.. Pak jsme jeli na hory, já se na mazání vyprdla a za týden už jsem měla strie. Je pravda, že je nemám skoro vůbec fialové… Fialové a fakt škaredé je mám na vnitřních stranách stehen, které jsem nemazala vůbec. Kdo ví, jestli pomohl ten krém tomu, že nejsou až tak viditelné na tom břichu
Každopádně teď jsem 40tt a koupila jsem si i bi-oil, tak doufám, že mi strie alespoň vybělí. Všichni říkají, že strie jsou proste v genech a asi na tom pravdy něco bude, ale lepší mazat a říkat si, že člověk pro to udělal maximum ![]()
Jo a taky si myslím, že dobrý je i nějaký hodně hydratační sprchový gel. Ten používám od Dove.. ![]()
@tothova mela jsem bioil a super, mazala jsem rano a vecer. Ale tezko rict jestli pomohl olej nebo neco jineho. ![]()
Mne pomohl jedine Trilastin, velmi drahy, ale ucinny. Zadne oleje apod nedokazaly, co tento krem.
@tothova mažu tím co mám zrovna po ruce (oleje, tělové krémy, másla), ale pokud k tomu máš sklony tak se můžeš mazat čím chceš a strie stejně budou.
Ja mazala eucerinem a strie ani jedna ale ja mam dobrou pruznou kuzi ![]()
Ja myslim, ze nepomuze nic, mazala jsem poctive od 13.tt 2× denne bi-oilem a do osmeho mesice se chlubila, ze ac bylo bricho obrovske, tak ani jedna strie… Pak mi ze dne na den brichi „huplo“ dolu a mam ho I po porodu jako jeden obrovsky striovy krater o rozmerech tak 20×20 cm… Ale co, zustalo mi holt „tehotenske tetovani“ - pamatka na meho syna ![]()
Je to jedno, necim maz, ale pravidelne. Ja pouzivam obycejny sipkovymplej nebo konopny okej, chemii nemam rada. Dulezite je to mazat na vlhkou pokozku a pravidelne ![]()
Jeste jsem nekde cetla ze plasticky chirurg doporucoval cokoli co obsahuje hlavne panthenol, ze to pry pomaha, áe nezkousela jsem ![]()
Eucerin. Obě těhotenství děti přes 4 kila. Já sama mám 47kg, vypadala jsem jak když čekám dvojčata, ani doktoři nechápali ![]()
3× denně jsem se v tom eucerinu pomalu koupala, všechny hadry zničený od oleje, ale strie ani jedna
@Planetka85 píše:
Ja myslim, ze nepomuze nic, mazala jsem poctive od 13.tt 2× denne bi-oilem a do osmeho mesice se chlubila, ze ac bylo bricho obrovske, tak ani jedna strie… Pak mi ze dne na den brichi „huplo“ dolu a mam ho I po porodu jako jeden obrovsky striovy krater o rozmerech tak 20×20 cm… Ale co, zustalo mi holt „tehotenske tetovani“ - pamatka na meho syna
což do osmého já se chlubila ještě dva dny před porodem a den před mi popraskalo totálně celý ale strašně
@Pam12 píše:
Eucerin. Obě těhotenství děti přes 4 kila. Já sama mám 47kg, vypadala jsem jak když čekám dvojčata, ani doktoři nechápali
3× denně jsem se v tom eucerinu pomalu koupala, všechny hadry zničený od oleje, ale strie ani jedna
No vidíš, já se u prvního nemazala vůbec, přibrala jsem 23 kg, dítě mělo přes 4 kg a strie nikde
asi štěstí
No u mě na tom má podíl asi to, že jsem byla kdysi v pubertě silnější a zhubla jsem, jeden čas jsem si držela 60 kg a teď s postupem těhotenství zase nabrala. Strie jsem měla, ale celkem průhledné, takové neviditelné. Teď rudnou a není to pěkný, bříško mam menší, malý tak velký asi nebude, snad ![]()
Zatím mám nahoře cca 10kg od začátku těhotenství, docela žeru no
. Ty strie se mi výrazně objevili až teď při začátku těhotenství jsem žádné neměla. Mažu se, zkusím pravidelně a něco zde zmiňované koupit. Uvidíme no
svět se nezboří
Příspěvek upraven 22.08.19 v 11:56
Nic ti nepomůže. Mazání je jen pro tvůj dobrý pocit, strie se tvoří pod kůží, kam se krém stejně nedostane. Já mažu jak divá jedním olejíčkem na strie a olejovým krémem, oba jsem už vypotřebovala a stejně se mi strie dělají, a to pro ně nemám genetické předpoklady a ani před těhotenstvím jsem je neměla. S tím člověk nic nenadělá.