Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem po druhe tehotna. Po prvni tehotenstvi se mi udelali strie na brise. Ne nijak extra viditelne, ale jsou tam. Bricho jsem mela prtave a pribrala jsem pouze devet kilo. Do sesteho mesice jsem nemela skoro bricho a najednoh vyskocilo. Rikala jsem sj, ze je to asi tim. Nic mene, ted jsem ve 12 tt. A richo mam jak minule tak v patem mesici. Chci se zeptat, mela jste nektera strie po prvnim tehu a po druhem tehotenstvi vypadalo brisko stejne? Jako ze uz zadne nepribyly? Vim, he je to individualni. Ale treba me to trosku uklidni ![]()
@pannda to je mi jasne. Spis by me jen zajimalo, jakou ma kdo zkusenost ![]()
Já neměla v prvním žádné, měla sem menší břicho. U druhého bylo břicho znát dřív a bylo ke konci obrovské a sem tam popraskalo, ale žádné hluboké fialové strie, víceméně je vidím jenom já když si břicho zblízka prohlížím na plném světle
ale já mám celkové hodně pružnou pokožku. Nicméně je to individuální, pokud k nim máš sklony a budeš mít větší břicho, tak bych s nějakou navíc klidně počítala ![]()
V prvním těhotenství jsem mazala a mazala a břicho praskalo a praskalo. V druhém se mi udělaly strie i tam, kde v prvním nebyly. Měla jsem pocit, že se mi dělaj i strie na striích. A břicho jsem měla ohromné.
Ja prvni teda prave nemazala vubec. Protoze jsem ho mela male, tak jsem to neresila. Ted pritel maze kazdej den i dvakrat-ja jsem na to lenoch. Na strie prave nijak extra netrpim. Nikde njc moc, ale bricho to jaksi odneslo
kdyby zustali takove jake jsou, jsem v klidu, e bojim se, ze pribudou a treba i vytahane kuze. Bricho bylo vzdy ma prednost, tak doufam, ze zustane aspon takove jako po prvnim. A pribrali jste treba vic ve druhem tehu nebo to bylo stejne?
@Grainee já ve druhém přibrala víc, u prvního 8kg u druhého asi 12kg. U prvního sem šla z porodnice víceméně jako bych ani dítě neměla, téměř původní váha, břicho ploché. U druhého mi zůstalo nahoře asi 5kg a hrozně mě to štvalo, este když to bylo na léto
ale musím říct, že když člověk na sobě mákne, tak se to zlepší
aktuálně jsem 8 měsíců po porodu, od podzimu denně cvicim a břicho mám lepší, vypracovanejsi než před detma ![]()
Jo. Ja prave taky sla, jak kdyby nic. Mam termin v pulce srpna. Trosku pocitam s tim, ze j druheho uz to nebu asi tak zadarmo
u prvniho jsem mela taky jen osm na hore. No tak jsem zvedava, jak to bjde za par mesicu.
Ja myslim, ze to zavisi na tom, jak mas svaly a vazy v poradku po prvnim tehotenstvi. Mne zustal rozestup brisnich svalu a i kdyz v prvnim tehotenstvi jsem mela strie az v 40tt, tak v druhem mi tak porupalo brichu uz ve 4. Mesici tehotenstvi…
@e008 taky mam rozestup. Akorat ted v tehu nevim, co s tim mam delat. Ale strie nezavisi na svalech ne? Tam pak jde spis o to, zda se bricho vrati do puvodniho stavu. Ale strie jsou problem podkozi. Ale ono je to jedno. Ja se dost bojim i toho rozestupu skrz to bricho. No uvidime. Treba me me telo mile prekvapi ![]()
Neměla jsem s dvojcaty, neměla jsem rok po té s jedním. Přibrala jsem 7 a 8 kg.
Při prvním tehu pár strii, při druhém mi komplet popraskalo břicho.