Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj zkušenosti s laserem nemám. Měla jsem hluboké strie na stehnech a na zadku. Zkoušela jsem to mazat krémy, ale nepomohlo, časem mi zesvětlali a už mi nijak nevadí. Pokud máš na laser penízky, určitě bych to zkusila, taky mě zajímá, jestli to někdo podstoupil a hlavně výsledek. ![]()
Nechala jsem si po porodu opravit jizvu po císaři, (špatně mi je sešili) u platického chirurga a ptala jsem se ho přímo na to, jak odstranit strie. Mám jich plné břicho až po pupík, na stehnech, … a on mi narovinu řekl, že na strie ještě nikdo nic nevymyslel a laser považuje za vyhozené peníze. Takže jsem to už pak ani neřešila, jak to odstranit a jen doufám, že to časem zmizí co nejvíce. Ted jsem 2 roky po porodu a vidět sice jsou, ale v dvoudílných plavkách už jsem se objevila, a když jsem viděla některý maminy, tak si říkám, že se ještě pořád nemám za co stydět. ![]()
Jó holka, těch už se nezbavíš a měsíc po porodu je řešit je vážně dost brzo. Jsem přes rok po porodu a strie akorát vybledly, nic jinýho se s tím dělat nedá, holt některé maminy mají to štěstí a pokožku tak pružnou, že se jim strie neudělají a my ostatní holt máme tu smůlu, ale můžeš si říkat, že ve většině případů v tom nejsi vůbec sama a že to má skoro každá mamina. Já je neřešim i když se mi taky nelíběj, ale holt s tím nic nenadělám.
Strie jsou vlastně popraskaná kůže a dělat se s tím asi opravdu nic zázračného nedá. Napadá mě pouze transplantace kůže ze zadku, ale na to mám svůj zadek moc ráda, takže se raději spokojím svým ubohým zjizveným tělem po dvou dětech a mám ho ráda takové jaké je.
Chce to jen čas. Trochu se to zahojí ![]()
Mám stejný problém, jen tedy ne s tím piercingem.
V těhotenství jsem mazala jak blázen 5× denně a bylo to k h…
Je fakt, že mám tenoulilinké bílé strie už z puberty, tak mi to mohlo být jasné, že se tomu nevyhnu… Ale ty už skoro ani nevidím, tak mi nevadí…
Asi 3 měsíce po porodu jsem zkusila Trilastin a docela hooodně to pomohlo. Většina strií se dost stáhla a hodně zesvětlala. Jen cena je tak nehorázná, že se mi před dalším dítětem (dětmi) do toho nechce investovat.
Nemáte někdo zkušenosti s něčím levnějším? Slyšela jsem o vepřovém sádle s měsíčkem lékařským, o eucerinu , šípkovém oleji a teď jsem narazila na skinroller …
Máte s něčím z toho nějaké zkušenosti?
Zase podléhám nadšení, že bych ty svině mohla zase víc zmírnit… Kéž bych je dostala do stavu těch z puberty…
Hmmm, achjoo - to je peklo. Zatím mě napadlo jen jediné řešení - nechat si udělat plastiku břicha - hodně stryjí se u toho prý odstraní. Je to konec - musím šetřit
. Mám stejný problém jak zakladatelka, mega rozjetá jizva od piercingu a tak asi milion stryjí do půli břicha. Je to děěěěs
mnnoo - teprv se holt učím myslet pozitivně
. Šlapu aspon na elipticalu jako ďas, s tím, že když už mám stryje, tak ať je alespoň postava oký
. Třeba někdo poradí něco zázračnéhoo
![]()
Nojó, s tím se holt musí počítat, že jen malé procento žen má po porodu tělo na kterém by nikdo nepoznal, že patří matce
Já mám výrazné strije nabocích, celkem dost i na břiše a takové tenké na stehnech. Cejcha mi visí přes kalhoty a kozy hledám u kolen a co?? Hlavně že se tomu mému chlapovi pořád líbím a nejdůležitější je to, že mám spokojenou rodinku
Holky, nevěste hlavu, chce to čas a hlavně pozitivní myšlení ![]()
Mně taky při prvním těhotenství nejvíc pomohl Trilastin, do té míry, že po prvním porodu jsem měla pryč právě i strie z puberty. Teď jsem těhotná podruhé a manžel mně ho zase koupil a mažu si s ním aspoň břicho, protože předtím mě už začalo svědět a to nebylo dobrý znamení. Neměla bys taky nějakého sponzora, co by ti ho chtěl pořídit?
sis, a kolik balení jsi na to zmizení potřebovala?
Mě ten první pořídil můj táta, bylo to mé přání k vánocům… Ale to jedno balení prostě nestačilo… a dávat za každé balení skoro 2.000,– je fakt šílenost… když ani nevím, kolik jich potřebuju a jak se bude chovat pupek při dalším těhotenství…
Verčo, já se chci především líbit sama sobě. A strie se mi na mě opravdu vůbec nelíbí… jinak jsem o 11kg hubenější než před otěhotněním… prsa trošičku padají, ale nijak šíleně… celkově jsem se sebou teď dost spokojená, jen ty strie mi to kazí… jinak bych vypadala líp než před porodem…
Verca182 píše:
Nojó, s tím se holt musí počítat, že jen malé procento žen má po porodu tělo na kterém by nikdo nepoznal, že patří matceJá mám výrazné strije nabocích, celkem dost i na břiše a takové tenké na stehnech. Cejcha mi visí přes kalhoty a kozy hledám u kolen a co?? Hlavně že se tomu mému chlapovi pořád líbím a nejdůležitější je to, že mám spokojenou rodinku
![]()
Holky, nevěste hlavu, chce to čas a hlavně pozitivní myšlení
Laser neodstraní, pouze změní viditelnost o pár odstínů…jsou zkrátka napořád, je potřeba se s nimi naučit žít..
pannda píše:
Laser neodstraní, pouze změní viditelnost o pár odstínů…jsou zkrátka napořád, je potřeba se s nimi naučit žít..
zas tak černě bych to neviděla… když moje strie z puberty „zmizely“ tak, že je musím hledat, abych je viděla… tak lze určitě něco dělat, aby i strie z těhotenství nebyly aspoň „tak hnusný“… a člověk se nestyděl vylézt v plavkách mezi lidi…
ahojky necetla sem celou diskusi tak se omlouvam jestly us to nahodou nekdo psal ja po porodu mnela strie na brichu na rukacj na nohach Kdys clovek zacne cvicit spevnovat telo tak zesvetli a nemusi byt ani vydet! u mne us skoro vydet nejsou
urcite kazdy den mazat nakym hodne mastnym kremem
![]()
SCRAT: Pokud si pamatuju, vypotřebovala jsem tři trilastiny, začala jsem mazat až v osmém měsíci a přestala měsíc po porodu, měla jsem tak tubu na měsíc - mazala jsem břicho a vršek stehen - tam jsem právě měla ty z puberty, tenký a bílý, přesto mně hrozně lezly na nervy, když jsem někde měla jít do plavek. Ani se mně třeba kvůli tomu nechtělo hubnout, protože jsem si furt říkala, že stejně nebudu se sebou spokojená, když se striema nic nenadělám. To, že nejsou skoro vidět, mně hrozně zvedlo sebevědomí. I když třeba manžel vůbec nevěděl, o čem mluvím, když jsem řekla poprvé, že si ten krém chci objednat, že mně to za ten pokus stojí. Takže chlapi to určitě tak nevnímají, ale vlastní dobrý pocit je hrozně důležitý. Teď doufám, že se obejdu tak se dvěma, protože budu mazat jen břicho a jen preventivně, takže asi jen večer a ráno budu mazat něčím levným.
Jsem měsíc po porodu a začínám tak nějak řešit svůj vzhled,upřímně řečeno jak se na sebe kouknu je mi do pláče,hlavně mi vadí strie na bříšku,stehnech a asi nejvíc následky nevčasného vyndání piercingu z pupíku páč jednak se to nechce hojit a zanechá to obrovskou jizvu,ale ještě mi z toho raší strie:-(Má tu někdo zkušenosti s odstranováním strií laserem ?A jak to dopadlo?Jako vím že to mám na furt,ale zlepšit se to dá,ted je jen otázkou jestli za to platit a nebo vyčkat několik let až sami zesvětlají,děkuji za odpověd.