Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lachtanice86 píše:
Od cca 20tt ( to ani nebylo nějaké břicho videt) jsem mazala a mazala a mazala minimálně 2× denně, někdy i 3× denně. Hodně piji. Používám elastiq, bioil, squalane, kokosak a jsem 38tt a strie mám stejně. Je to genetikou. Jo a za celé těhotenství jsem přibrala jen 7kilo
U nás má babi obr strie, máma je měla taky a sestře se taky nevyhnuly. Já jsem se asi nějak odrodila ![]()
@barbuchablond píše:
Odstranit strie jde pouze odstraněním kůže. Takový ty úžasný omlazující a laserový procedury ty strie maximálně vybarvěj do barvy kůže, ale zbavit se jich nejde. Taky se dělá tetování do strií, inkoust v barvě kůže, mám dojem, že to provozujou někde v Brazílii.
Díky, měla jsem na mysli to vybarvení laserem.
Mě třeba břicho nepopraskalo a to sem to mazání dost flákala
ale po porodu mi pak popraskaly prsa, normálně žádné nemám, ale jak se nalily tak to šlo raz dva.
Mazala jsem Bi-oil a strie nemam, i kdyz mam hodne suchou kuzi a bricho jsem mela obri. ![]()
Jsem v 18TT a zacala jsem mazat az ted, tak uz se jen modlit
koupila jsem kokosovy olej a telovy krem od neutrogeny s kolagenem. Vybrala jsem si ho, protoze mam od neutrogeny jiny krem a funguje uplne skvele.
Snazim se natirat 2× denne a koupila jsem si i detsky sprchovy gel, protoze klasicka mydla/sprchace mi vysusuji kuzi tak moc, ze me pak cely den svedi.
@P-aulin-a Mě od určitého období taky sprcháče vadily, tak jsem používala gel na intimní hygienu na celé tělo. Nižší pH a nevysušuje ![]()
Mažu se stále, i před těhotenstvím 2× denně tělovými másly a oleji, teď v těhotenství mažu 3× denně (3× jen místa náchylná na strie- boky, břicho, stehna, prsa) jsem 20tt a prsa katastrofa, a to mi moc nevyrostla a začínají se mi dělat i na břichu. Je to totiž dáno genetikou
@P-aulin-a píše:
Jsem v 18TT a zacala jsem mazat az ted, tak uz se jen modlitkoupila jsem kokosovy olej a telovy krem od neutrogeny s kolagenem. Vybrala jsem si ho, protoze mam od neutrogeny jiny krem a funguje uplne skvele.Snazim se natirat 2× denne a koupila jsem si i detsky sprchovy gel, protoze klasicka mydla/sprchace mi vysusuji kuzi tak moc, ze me pak cely den svedi.
mazat nestačí, kůži musíš ještě poštipovat.
Tak já jsem se poctivě mazala od 5. měsíce, protože mamka je popraskaná hodně po porodu. Zvolila jsem Sebamed, a mám krasne bříško bez strii. No jenže, já chytrá, jsem vynechala stehna a boky (skoro až zadá
) a tam strie mám
Sice je krém trochu dražší, ale investice se vyplatila. Nenapadlo mě, ze mi v tehotenstvi popraskaji i stehna ![]()
Jinak teď v pátek jdu na mezoterapii, rak uvidíme, zda to bude aspoň trochu fungovat.
@Kristynka22 píše:
Mažu se stále, i před těhotenstvím 2× denně tělovými másly a oleji, teď v těhotenství mažu 3× denně (3× jen místa náchylná na strie- boky, břicho, stehna, prsa) jsem 20tt a prsa katastrofa, a to mi moc nevyrostla a začínají se mi dělat i na břichu. Je to totiž dáno genetikou
je no, ja nemam ani strijku a to jsme rodila ve 37. Mazala jsem teda bambuckym maslem ale mam pocit, ze to nehralo roli. Me ta kuze ani nijak nepnula a nesvedila, akorat pupik jsem mela na prasknuti a ten bolel fest.
@warita píše:
je no, ja nemam ani strijku a to jsme rodila ve 37. Mazala jsem teda bambuckym maslem ale mam pocit, ze to nehralo roli. Me ta kuze ani nijak nepnula a nesvedila, akorat pupik jsem mela na prasknuti a ten bolel fest.
Já taky ne. Přibírala jsem asi hodně postupně. Všechny ženy v příbuzenstvu je mají. Já jediná měla těhucukrovku, takže papáníčko ve dvě ráno a 20 kg nahoře se nekonalo.
@Russet píše:
Já taky ne. Přibírala jsem asi hodně postupně. Všechny ženy v příbuzenstvu je mají. Já jediná měla těhucukrovku, takže papáníčko ve dvě ráno a 20 kg nahoře se nekonalo.
no papat ve 2 rano by me ani nenapadlo.
Ja mela stesti i v tom, ze me nepalila zaha a netlacil mocak. Dokazala jsem prospat i celnou noc bez toho, ze bych musela na zachod. Vetsinou jsem ale spatne spala a tak jsem se v noci budila a kdyz uz jsem vzhuru byla, tak jsem si na ten zachod zasla, ale nejedla jsem. Ja pribrala 14kg celkove.