Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Jak postupujte ve studii??? Take jsem ji podstoupila, v Praze. Včera jsem byla na ET ![]()
@Monisek90
Ahojky, ja vcera dokoncila stimulaci a zitra na OPU. Uz mam strach, ale tesim se az je vycucnou 😊 🤣
Jak ti je? Mooc drzim palce🍀
@Kristina2018 ahoj, tak mě je dobře. Občas mě poboliva brisko ale nic hrozného. Dneska mám Teda brutálně citlive bradavky. Tak jsem to nikdy neměla ani před ani během menstruace. Myslím, že to je na dobré cestě. Bereš utros?? Já od opu 2-2-2. Kolik si měla foliku?? Já 6 z toho 2 nebyli dost zralá a 4 m2, což je dle doktora top. Oplodnili se nam všechny. Jedno mám v bříšku a 2 zamrazeny. To jedno jsme nechtěli zamrazit. Naučila sem se věřit, takže věříme s mým chlapem, že nám 3 pokusy budou stačit. Preju hodně úspěchů a v pátek jdeš na ET, tak se ničeho neboj. Je to krásný❤️️
Ahoj holky my tam taky nedávno byli a o žádné studií nám nik neřekl a ani jsem to nikde nedohledala.
@Smejko.20 mno, nakonec jsem ráda, že jsem to nepostoupila. Uplne bohatě mi stačilo klasické IVF.
@Anonymní píše:
@Smejko.20 mno, nakonec jsem ráda, že jsem to nepostoupila. Uplne bohatě mi stačilo klasické IVF.
Jakto? Je to náročnější nebo? Takže si už po IVF kdy si to podstoupila? Zadarilo se? ![]()
@Smejko.20 měli jsme i genetiku. Takže jsme čekali. Ted nas bude cekat KET, takze tak
. Ano, jinak si myslím že by to bylo náročnější, mnohem. Nakonec jsem byla ráda, že jsem se rozhodla takto. Ale je to na každé z nás.
@Anonymní píše:
@Smejko.20 měli jsme i genetiku. Takže jsme čekali. Ted nas bude cekat KET, takze tak. Ano, jinak si myslím že by to bylo náročnější, mnohem. Nakonec jsem byla ráda, že jsem se rozhodla takto. Ale je to na každé z nás.
Vždyť jo. Přesně akurat mi přišlo divné že na stránkách Pronatalu jsem nic neviděla a ani doktor nic neřekl když jsme tam byli. Tak držím palečky ať se KET povede nám nezbylo nic k mrazení. Můžu se ještě zeptat? Bylo to tvé první IVF a teď následně KET?
@Smejko.20 právě. Taky jsme byli poprvé v pronatalu. Ale já ti nevim, me to tam prijde jak… Pokud nejsi cizinec z Chorvatska, Itálie, nebo Německa… Tak pro tebe maximum neudělají. Toť můj pocit. I kamarádka odešla, protože měli poslední pokus a to opravdu pronatalu dát nechtěli, bo nic nezměnili.. jestli mi rozumíš. Prostě tam mam takovy pocit. To za mě. Je to mé 2. IVF. Hrozně si chválí Prague Fertility. Ale za mě Pronatal rozhodně ne. Jo, jinak na tu studii se zeptej.
@Anonymní píše:
@Smejko.20 právě. Taky jsme byli poprvé v pronatalu. Ale já ti nevim, me to tam prijde jak… Pokud nejsi cizinec z Chorvatska, Itálie, nebo Německa… Tak pro tebe maximum neudělají. Toť můj pocit. I kamarádka odešla, protože měli poslední pokus a to opravdu pronatalu dát nechtěli, bo nic nezměnili.. jestli mi rozumíš. Prostě tam mam takovy pocit. To za mě. Je to mé 2. IVF. Hrozně si chválí Prague Fertility. Ale za mě Pronatal rozhodně ne. Jo, jinak na tu studii se zeptej.
Ptala jsem se natu studií jen proto jestli tam je něco jiného jak u normalneho IVF u kterého si připlatiš různé věci a ve finále už si na 40000. My odešli z jiného caru a v tom Pronatalu jsem viděla novou možnost a třeba že nám tady pomůžou. Mám kamarádku které v Pronatalu to vyšlo hned na poprvé a to její chlap měl špatný sperminogram a teď jim běhá radost po domě. My máme vše v pořádku teda aspoň všude nám to říkali… Tak už nevím co. Jinak všimla jsem si že když tam je cizinec tak hodně se okolo něj kroutí a věnují. Ale na druhé straně či se týče recepce zatím příjemné a s lékařů mám zatím zvláštní pocity. To je na prd že po každé jsi u někoho jiného. Ale vidí se mi doktor Voboril a doktorka Zelinkova slyšela jsem hodně na diskusi na ni chválu tak uvidíme co nám řeknou příští týden. Poptám se na vše.
@Monisek90
Ahoj, dnes jsem mela kontrolu a jsme v poradku, tak snad uz to vydrzime. Jsem 8+1tt.
Studie v pohode a mame jeste 3 mrazacky. 😍
Co ty jak jsi dopadla 😊 posilam foto.
@Kristina2018 píše:
@Monisek90
Ahoj, dnes jsem mela kontrolu a jsme v poradku, tak snad uz to vydrzime. Jsem 8+1tt.
Studie v pohode a mame jeste 3 mrazacky. 😍
Co ty jak jsi dopadla 😊 posilam foto.
Ahojky. My kontrola včera. Jsme 10+6 a jsme také v pořádku. Jsem ráda, že ti to vyšlo napoprvé jako mě
![]()
29.7.jedeme naposled do Prahy ukončit studii ![]()
@Smejko.20 píše:
Vždyť jo. Přesně akurat mi přišlo divné že na stránkách Pronatalu jsem nic neviděla a ani doktor nic neřekl když jsme tam byli. Tak držím palečky ať se KET povede nám nezbylo nic k mrazení. Můžu se ještě zeptat? Bylo to tvé první IVF a teď následně KET?
Studie končila v květnu. Já ji podstoupila. Krom více návštěv, které ti proplati to probíhá stejně jako klasické IVF. Co se tyce přístupu, tak já bych neměnila. Chodím k Voborilovi a mám ráda doktory, který ti řeknou věci narovinu a tak jak jsou, takže za mě super. Chtela sem pomoci k miminku. Na pohádky jsem už stará.
Samozřejmě jsou určitá kritéria, které musíš splňovat. O to více tě testují z krve a víc hlídají. Nám to za to ježdění stálo. Aspoň víme, že jsme zdraví a že nám nedají jen tak nějaké embryo. U nás byl úspěch 100%, všechny embrya došli do 100% vývinu. V Cube je také studie ale s dlouhým protokolem. Znám dost holek co to podstoupily, v Cube máš do roka i zdarma KET a zamrazeni embryí co zbydou. To v Pronatalu při krátkém protokolu nebylo ale i tak mi to nevadilo. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.