Studium medicíny ve 27 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@S.maya Vysoké jsou poplatky za dElší studium (a je to asi 60, ne 120, tuším). Za dAlší jsou to jen tisícovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magistra K Někdy se to hodí, aby se člověk nevysiloval s odpovědí trollovi nebo někomu, pro koho je ten příspěvek úplně zbytečný. Tady jsem to zapomněla udělat a koukej co se z diskuse zase vyklubalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
@S.maya Vysoké jsou poplatky za dElší studium (a je to asi 60, ne 120, tuším). Za dAlší jsou to jen tisícovky.
Myslim, ze tech 60 bude za semestr, za me to bylo tusim kolem 50 nebo tak nejak.
Ted se ale taky musim mrknou zakladatelce na profil, zvedavost je svina
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@S.maya Tak je to aktuálně 24 000 za 6 měsíců na UK. Zuby 27 500. Chemie a fyzika taky 24, to je zvláštní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
@magistra K Někdy se to hodí, aby se člověk nevysiloval s odpovědí trollovi nebo někomu, pro koho je ten příspěvek úplně zbytečný. Tady jsem to zapomněla udělat a koukej co se z diskuse zase vyklubalo.
No jo, clovek se snazi uprimne poradit a ztrati tim drahocenne minuty, kdy dite spi
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.cuni.cz/…014_2015.pdf
A za další studium nic? Tyjo, asi byla nějaká reforma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
@S.maya Tak je to aktuálně 24 000 za 6 měsíců na UK. Zuby 27 500. Chemie a fyzika taky 24, to je zvláštní.
Mozna se pletu a bylo to za rok… uz se nepamatuji (1.LFUK).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magistra K Ty platby si každá fakulta určuje sama, jsou tam nějaké hranice (spodní i horní). Já platím za delší studium 11 600 za semestr. Za minulý to bylo jen 11 000. Člověk má nárok na 4 roky bakalářského a 6 let magisterského studia zdarma, pak se platí za delší studium.
Za další studium se platí také, ceny jsou podobné a také nejsou jednotné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lze požádat o snížení, zproštění, odložení z určitých důvodů (např. sociální důvody, tam stačí, když má člověk nárok na přídavek na dítě, pak vědecká činnost, studijní průměr tuším do 1,5 atd.).
Příspěvek upraven 22.05.14 v 20:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 píše:
@vejisek Ahoj, no pokud budeš mít dobré zázemí, tak se to zvládnout dá. Ale nedá se to studovat dálkově a do školy se musí fakt chodit a občas sedět celý dny nad knihou, takže se u toho nedá asi moc pracovat, rozhodně ne na plný úvazek. Ale ve čtvrťáku k nám do kruhu „propadla“ holčina, co měla v tu dobu už 3 děti, první si pořídila v prváku, školu dodělala s náma, celkem asi jen o 3 roky dýl než je norma. Akorát počítej s tím, že když v 27 začneš, ve 33 skončíš a ještě budeš muset dělat atestaci, t. j. dle oboru 3-6 let.
A nejmenovala se taky Lucka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi Tak ono už to asi tak nevytrhne, je to jeden až dva platy. Horší je to studium v angličtině, to už si člověk radši koupí auto. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta Ale zase se clovek nemusi tolik ucit
. Chodila jsem s „anglictinari“ na jeden klinicky predmet a jen jsem zirala, co vsechno (ne)umeli. Teda nekteri - cest vyjimkam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magistra K píše:
Probuh, to se vzdycky koukate na profily nez nekomu odpovite na dotaz? Jeste, ze jsem tu zalozila jen 2 diskuze (pokud se dobre pamatuji), jedna byla na postylku zn. Stokke (vzbudila mirnou kontroverzi vzhledem k cene postylky) a druhou na francouzske jesle v Praze (tam mi tusim nikdo neodpovedel a info uz mam, tak je to passe).
Mně by to nenapadlo nebýt odkazu na diskuzi o dálkovém studiu SZŠ ![]()
- Citovat
- Upravit