Studium medicíny, je to pro mě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
499
23.2.21 10:44

Za pokus nic nedáš, ale za mých maturitních let (13 roků zpět) měli zájemci o medinu ve 3. a 4. ročníku semináře z biologie a chemie, já jakožto humanitně zaměřený člověk jsem si zvolila děják a zemák.. a k tomu se ještě intenzivně připravovali k přijímačkám pomocí starších testů, ev. kurzů. Pokud ses do toho ještě nepustila, máš co dohánět, neberou každého. Pokud tebe ano a jsi opravdu cílevědomá, tak to dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.21 11:17

Omlouvám se za interpunkci, mám v ni docela mezery ale snažím se. Každopádně, pokusím se co nejvíce studovat. Na příjímačky se připravuji už dlouho. Přemýšlím ještě o farmacii nebo něčem takovém, ale vzhledem k té chemii se budu muset fakt snažit. Spíš jsem chtěla nějaké osobní zkušenosti ze života, pokud jste medicínu studovali /studujete a jak se to dá skloubit s tím osobním životem. :think: Děkuji moc za všechny komentáře! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
27735
23.2.21 11:36
@Lucy75 píše:
@ka2ka souhlas..
kamarádčina dcera vystudovala stomatologii a hned první rok své otevřené praxe naplnila totálně stav a nedá se k ní už dostat.. zubařů je jak šafránu a kdo na to má žaludek a vlohy tak hurá do toho :potlesk: škoda, že mně dcery řekly, že se nikomu ve smradlavé puse hrabat nebudou :oops: pubertální upřímnost, no.. ale zkusila jsem se aspoň zeptat ;)

u nás otvíral nový zubař zaplněno měl během pár dnů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.2.21 11:44
@Anonymní píše:
Omlouvám se za interpunkci, mám v ni docela mezery ale snažím se. Každopádně, pokusím se co nejvíce studovat. Na příjímačky se připravuji už dlouho. Přemýšlím ještě o farmacii nebo něčem takovém, ale vzhledem k té chemii se budu muset fakt snažit. Spíš jsem chtěla nějaké osobní zkušenosti ze života, pokud jste medicínu studovali /studujete a jak se to dá skloubit s tím osobním životem. :think: Děkuji moc za všechny komentáře! :srdce:

A co je skloubit s osobním životem? Kdy? Při studiu? Při práci? Co přesně myslíš pod pojmem osobní život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36144
23.2.21 12:23
@Anonymní píše:
Omlouvám se za interpunkci, mám v ni docela mezery ale snažím se. Každopádně, pokusím se co nejvíce studovat. Na příjímačky se připravuji už dlouho. Přemýšlím ještě o farmacii nebo něčem takovém, ale vzhledem k té chemii se budu muset fakt snažit. Spíš jsem chtěla nějaké osobní zkušenosti ze života, pokud jste medicínu studovali /studujete a jak se to dá skloubit s tím osobním životem. :think: Děkuji moc za všechny komentáře! :srdce:

A co si pod tim osobnim zivotem ptedstavujes? Chlapa a děti? Tak to určitě jde. Ale samozřejmě něco za něco. Doktoři se musí neustále vzdělávat. To, že udeláš medicínu je jen začátek. Naše pediatricka má 4 děti (jedny dvojčata), stara se o ne prevazne manzel a jeji maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.2.21 13:17
@darekp píše:
Proč nahonila ego? Však jsem jí napsala úplně slušně, že v češtině má ještě trošku mezery, no a co? Chodí na gympl a bude maturovat, tak by to asi měla umět, ne? A opravdu v prvním příspěvku má několik chyb, má čárky tam, kde vůbec nemají být.. Nepotřebuju si na nikom honit ego, narozdíl od někoho :roll:

Slohovku zrušili, takže už to nepoznaj. :jazyk: Žádal tě někdo o korekturu? Nechceš se relizovat jinde? Zkus si dát inzerát, myslím, že by se mohli chytit studenti píšící disertačky a diplomky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.2.21 13:20
@JancaS84 píše:
A co si pod tim osobnim zivotem ptedstavujes? Chlapa a děti? Tak to určitě jde. Ale samozřejmě něco za něco. Doktoři se musí neustále vzdělávat. To, že udeláš medicínu je jen začátek. Naše pediatricka má 4 děti (jedny dvojčata), stara se o ne prevazne manzel a jeji maminka.

Strašně záleží na oboru. Samo se najdou obory, zejména některé specializované chirurgické obory, kde prostě bude člověk muset makat jak barevnej od rána do večera, aby se krapet prosadil v mužském kolektivu kariéristů. No a pak je spoustu klidných oborů, ambulantních, v komplementu, kde žženská může mít pohodový částečný úvazek a naprosto normální rodinný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.21 13:47

Děkuji moc holky :andel:. Pomohlo mi to, jsem z toho trošičku vystresovaná, ale to nějak půjde.

• Citovat
  • Upravit
4496
23.2.21 14:08

@Lama Lama a proč do mě tak rejes? Nic špatnýho jsem nenapsala a mimo to jsem se vyjádřila i k tématu, tak už si mě laskavě nevšímej ;) já jsem narozdíl od tebe do nikoho nerypala, píšu slušně, tak nevím, co máš za problém..

No nic, nebudu tady už víc plevelit diskuzi, zakladatelce přeju hodně štěstí při zkouškách a výběru správného oboru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.2.21 14:14
@darekp píše:
@Lama Lama a proč do mě tak rejes? Nic špatnýho jsem nenapsala a mimo to jsem se vyjádřila i k tématu, tak už si mě laskavě nevšímej ;) já jsem narozdíl od tebe do nikoho nerypala, píšu slušně, tak nevím, co máš za problém..No nic, nebudu tady už víc plevelit diskuzi, zakladatelce přeju hodně štěstí při zkouškách a výběru správného oboru ;)

Si mě nevšímej, začni u sebe. :lol: Jsou ti nepříjemné nevyžádané dobré rady? :think: Začni u sebe. Já jsem někde neslušná? Ne. Jen ti radím, co máš dělat, stejně jako ty zakladatelce. :kytka: Jen ty nevyžádané rady, byř „dobře míněné“, jsou obvykle nepříjemné, že? I já bych tu mohla plácat o tom, že to s tebou míním dobře a když tě to opravování baví, tak jen hledám, kde by jsi našla uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
23.2.21 19:02
@Lama Lama píše:
Si mě nevšímej, začni u sebe. :lol: Jsou ti nepříjemné nevyžádané dobré rady? :think: Začni u sebe. Já jsem někde neslušná? Ne. Jen ti radím, co máš dělat, stejně jako ty zakladatelce. :kytka: Jen ty nevyžádané rady, byř „dobře míněné“, jsou obvykle nepříjemné, že? I já bych tu mohla plácat o tom, že to s tebou míním dobře a když tě to opravování baví, tak jen hledám, kde by jsi našla uplatnění.

Tak to už je fakt trapný, co na to říct :lol: já jsem vyjádřila svůj názor a ty jsi se na ně vrhla že si honím ego, přitom to vypadá, že to spíš děláš ty. Fakt trapný :mavam:..ale když ti to pomůže, tak si ulev :hug:.. btw já bych si tě nevšímala, kdybys do mě pořád nešila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
24.2.21 10:20

Pokud ti nevadi se hodne ucit, je to pro tebe vhodne studium. Tezke neni, jen casove narocne na uceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9231
24.2.21 16:59
@Anonymní píše:

My na medicíně měli chemii první semestr v prvním ročníku (to bylo de facto opáčko středoškolské chemie, hodně jednoduché) a pak ve druhém ročníku biochemii v obou semestrech, taky se dalo, druhák mi přišel vůbec celkem v pohodě. Mě naopak nebavila biologie, resp. člověk a genetika mě samozřejmě bavily, ale ne zoologie, ani botanika, tak jsem raději maturovala z matiky. Přišlo mi, že u přijímaček lidi nejvíc dělila fyzika a test všeobecných studijních předpokladů, to obojí mi přišlo těžší, ale proto, že na fyziku moc nemám buňky, i když biofyzika v prváku se pak taky nějak dala.
Pokud máš pevné nervy, jak píšeš a jsi vyrovnaná a máš chuť se hodně učit (na některé předměty je prostě drcení se potřeba), tak to určitě zkus. Já právě pohořela na své špatné psychice a ve čtvrťáku jsem se totálně psychicky sesypala. Ještě osobní život jsem téměř neměla, nějaké akce leda v pátek odpoledne, víkendy jsem se většinou učila. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.21 17:17

Medicína žere čas. Spoustu vědomostí si musíš vysedět. Není to těžké na pochopení, jen je toho mraky a musíš tomu dát ten čas, aby to k něčemu bylo. Někdo to zvládá, ale většinou se moc na brigády k tomu chodit nedalo. Tak tě může štvát i to, že je to studium nadlouho a že budeš mít málo peněz. Učebnice taky nejsou levné a lepší je mít svoje než z knihovny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze